Αθλητικά

Τα 20 βήματα του ΠΑΣ για την Α’ Εθνική

Μετά από ένα δίμηνο καραντίνας, ο «Η.Α.» θυμίζει τους αγώνες της τοπικής ομάδας μέχρι να ανάψει κόκκινο φως λόγω κορωνοϊού

Σήμερα συμπληρώνονται δύο ακριβώς μήνες από τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, λόγω του κορωνοϊού.

Το τελευταίο ματς που έγινε, ήταν με την Κέρκυρα για την 20η αγωνιστική στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο «Άγιαξ» ήταν σε καλή μέρα και κέρδισε άνετα με σκορ 4-1. Μετά μπήκε και αυτός σε καραντίνα, όπως όλος ο κόσμος. Υπολείπονται ακόμη δύο αγωνιστικές, συν τα πλέι οφ με τις έξι πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Που είναι πολύ πιθανόν να μη γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες, καθώς κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια των αγώνων και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διμήνου από την καραντίνα, ας θυμηθούμε τα 20 βήματα που έκανε ο ΠΑΣ για την Α’ Εθνική κατηγορία, καθώς είναι πρώτος και με 7 βαθμούς διαφορά από τον Απόλλωνα.

1) Το ξεκίνημα έγινε στην Πάτρα στις 29 Σεπτεμβρίου με την Παναχαϊκή. Αποτέλεσμα 1-1 με μέτριο ποδαρικό για τον ΠΑΣ. Στο 26’ η Παναχαϊκή έκανε το 1-0 και στο 38’ ο Αποστολόπουλος το 1-1.

2) Δεύτερο ματς στη Λειβαδιά και νίκη με 2-1 για τους παίκτες του Γιαννίκη με αυτογκόλ του Παντελιάδη και γκολ του Παμλίδη. Το γκολ των γηπεδούχων ο Βαγγέλης Μάντζιος.

3) Πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες» και ισοπαλία 2-2 με τον Εργοτέλη. Μέτρια εμφάνιση των παικτών του Γιαννίκη. Διπλός σκόρερ ο Παμλίδης, ενώ τα γκολ των Κρητικών οι Έφορντ και Ριβίθης.

4) Με γκολ του Καρτάλη στο 59’ κέρδισε 1-0 στα Χανιά την τοπική ομάδα. Έτσι ξεπεράστηκε η ψυχρολουσία από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

5) Δυσκολεύτηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ουραγό Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά στο τέλος κέρδισε 3-0 με γκολ των Παμλίδη, Κριζμάν και Λεό.

6) Όρθιος στάθηκε ο «Άγιαξ» στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» στη Ριζούπολη. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 μετά από δυνατή αναμέτρηση, όπου ξεχώρισαν οι 300 οπαδοί του ΠΑΣ.

7) Επιστροφή στα Γιάννινα και νίκη με σκορ 2-0 επί του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση. Τα γκολ από το 60’ και μετά με τους Κάστρο και Παμλίδη. Ήταν μίνι ντέρμπι, αφού η χανιώτικη ομάδα πέρσι λίγο έλειψε να κλέψει την άνοδο από τον ΟΦΗ στο μπαράζ μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

8) Νέα νίκη της τοπικής ομάδας στο γιαννιώτικο στάδιο επί της Δόξας Δράμας, καθώς μπήκε ο Δεκέμβριος με τα πρώτα κρύα. Το γκολ στο 25’ του Κριζμάν έκοψε τα φτερά των «Μαυραετών».

9) Χωρίς οίκτο διέλυσε την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, καθώς τη συνέτριψε με σκορ 4-0. Τρία γκολ σημείωσε ο Νάουμετς που ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Το τέταρτο γκολ ο Ξύδας.

10) Προτελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, όπου ο ΠΑΣ από το α’ ημίχρονο «καθάρισε» το ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Την κέρδισε άνετα με σκορ 2-0, με τέρματα των Παντελάκη, Κρίζμαν και στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων.

11) Το φινάλε του α’ γύρου γράφτηκε στη Λάρισα με τον τοπικό Απόλλωνα. Νικητής ο ΠΑΣ με σκορ 3-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Κάστρο, Κρίζμαν και Λεό. Ήταν καλό ποδαρικό για το 2020.

12) Δυσκολεύτηκε ο ΠΑΣ που δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά κέρδισε 1-0 την Παναχαϊκή με τέρμα του Λεό.

13) Ήτα σοκ από τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα με σκορ 1-0. Η ζημιά για τον ΠΑΣ έγινε στο 90’, όταν οι Βοιωτοί πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον Μεχία.

14) Οι άσχημες εντυπώσεις μετριάστηκαν με τη νίκη που σημείωσε ο ΠΑΣ στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη με σκορ 2-1. Κορυφαίος ο Λεό που σημείωσε τα δύο γκολ της νίκης. Οι Κρητικοί απλώς μείωσαν το σκορ στο 90’ με τον Έφορντ.

15) Πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου και το φεγγάρι δε βοήθησε τον ΠΑΣ. Έφερε ισοπαλία 1-1 στα Γιάννινα με τα Χανιά. Στο 16΄ο Λεό το 1-0 και στο 90’, εκεί που δεν το περίμενε κανείς, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 1-1 με τον Βρεττό.

16) Το ματς με τον ουραγό Απόλλωνα Καλαμαριάς έγινε στο γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Ο Πόντιοι προηγήθηκαν στο α’ ημίχρονο με 1-0 με γκολ του Τουρσίδη, αλλά στην επανάληψη ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 1-6, με τρία γκολ του Κριζμάν, δύο του Λεό και ένα του Ελευθεριάδη.

17)Τα κανόνια βρόντηξαν στα Γιάννινα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έγινε περίπατος. Ο ΠΑΣ συνέτριψε με 5-1 την ιστορική ομάδα της Ριζούπολης. Τα γκολ οι Παντελάκης, Σκόνδρας, Παμλίδης, Κριζμάν, Λεό και το γκολ της τιμής για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Φατιόν με πέναλτι.

18) Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Πλατανιά στα Περιβόλια. Σκόρερ οι Παντελάκης και Καρτάλης.

19) Ασταμάτητος και στη Δράμα ο «Άγιαξ» που κέρδισε με σκορ 2-1 τη Δόξα. Τα γκολ Λεό, Κριζμάν και των «Μαυραετών» ο Κρητικός. Αυτή τη φορά η τύχη ευνόησε τον ΠΑΣ, καθώς το γκολ της νίκης με τον Κριζμάν σημειώθηκε στις καθυστερήσεις.

20) Νίκη με 4-1 επί της Κέρκυρας. Το ματς κρίθηκε στο α’ ημίχρονο που ήταν 3-0 με γκολ των Παμλίδη, Ελευθεριάδη, Κριζμάν. Στο β’ ημίχρονο μείωσε ο Ντε Βίντερ σε 3-1 αλλά το σκορ έκλεισε στη συνέχεια Παμλίδης που έκανε το 4-1.

Αυτά ήταν τα 20 βήματα (αγωνιστικές) του ΠΑΣ για την Α’ Εθνική Κατηγορία. Το 21ο βήμα που ήταν να γίνει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στην Άρτα κόντρα σ την Α.Ε. Καραϊσκάκης, τελικά δεν έγινε, γιατί το σταμάτησε ο κορωνοϊός! Και από τότε μέχρι τώρα ισχύει το απαγορευτικό.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση