Αθλητικά

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα και στον ΠΑΣ

Οι κυανόλευκοι εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα και περιμένουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι άνθρωποι του ΠΑΣ πέρασαν φέτος ένα διαφορετικό Πάσχα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς εκκλησιασμό, χωρίς κόκκινα αυγά, χωρίς το Αναστάσιμο φως. Με τους παίκτες επικοινώνησε πολλές φορές ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, τόσο για τις καθιερωμένες ευχές, όσο και να τους βοηθήσει ψυχολογικά, γιατί δεν είναι και εύκολο πράγμα για τους ποδοσφαιριστές να σταματήσουν το ποδόσφαιρο και να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ορισμένοι από τους έλληνες παίκτες πήγαν στους τόπους καταγωγής τους, ενώ στα Γιάννινα έμειναν οι υπόλοιποι και όλοι οι ξένοι της ομάδας. Η ΠΑΕ φρόντισε αυτές τις μέρες να μη λείψει τίποτα, ειδικά από τους ξένους παίκτες, που ζουν μόνοι τους στα Γιάννινα και χωρίς τις οικογένειές τους. Το Πάσχα πέρασε ήρεμα και στον ΠΑΣ. Οι παίκτες, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία, επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσσουν απόψεις, για να σπάσει και η μονοτονία της κλεισούρας στο σπίτι. Δεν λείπουν και οι δικές τους ανησυχίες για το μέλλον τους και για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση που έρχεται, που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τα οικονομικά των ομάδων. Μοιραία αυτό μπορεί να επηρεάσει και τις δικές τους απολαβές. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τον ΠΑΣ, αλλά είναι γενικότερο, ακουμπώντας ακόμη και μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Είναι λογικό, στις μεταξύ τους συζητήσεις, να εκφράζουν και οι παίκτες του ΠΑΣ τις δικές τους αγωνίες. Από την πρώτη ημέρα που απαγορεύτηκαν οι προπονήσεις και έκλεισαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, οι παίκτες εκτελούν προγράμματα που τους έδωσε ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Ντουρουντός. Κάθε εβδομάδα, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης μιλά μέσω skype με τους συνεργάτες του για τα ζητήματα της ομάδας.

Το γήπεδο απασχολεί περισσότερο τον Γιαννίκη

Την ημέρα του Πάσχα ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για αρκετή ώρα και με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Τι θα γίνει στη συνέχεια, πότε θα αρχίσουν οι αγώνες και πότε θα υπάρξει χρόνος για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Αυτό που απασχολεί περισσότερο τον κόουτς δεν είναι οι μεταγραφές που θα γίνουν, αλλά η βελτίωση των γηπέδων στα οποία κάνει η ομάδα προπονήσεις. Το πρόβλημα παρουσιάζεται τους χειμερινούς μήνες. Με τις βροχές δημιουργούνται λασπόνερα που δεν επιτρέπουν να γίνει όπως πρέπει η δουλειά του κόουτς και των συνεργατών του. Είναι διαχρονικό πρόβλημα που έθιξαν στο παρελθόν και άλλοι προπονητές. Ο Χριστοβασίλης υποσχέθηκε ότι θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις. Το ΠΕΑΚΙ ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δεν μπορεί να κάνει από μόνος του τίποτα ο ΠΑΣ. Ό,τι γίνει, θα γίνει σε συνεργασία των δύο πλευρών. Έγινε μια πρώτη κουβέντα του Χριστοβασίλη με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα, για να βρεθεί φόρμουλα βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Η καλή διάθεση και η θέληση υπάρχουν. Απομένει η επίλυση του προβλήματος.

Δεν αλλάζει ο κορμός της ομάδας

Τώρα για άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως είναι τα μεταγραφικά, οι ανανεώσεις συμβολαίων, είναι ακόμη νωρίς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πυξίδα για το αύριο. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, δεν είναι στις προθέσεις του Γιαννίκη να αλλάξει ριζικά την ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει ο κορμός της. Αν κάτι έκανε φέτος τον ΠΑΣ να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες, είναι η ομοιογένεια, γιατί κράτησε τον βασικό κορμό από την προηγούμενη σεζόν. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει όλη την ομάδα. Όσοι παίκτες πρωταγωνίστησαν φέτος και δεν έχουν κάποιον άλλο ιδιαίτερο λόγο να αποχωρήσουν, θα μείνουν στα Γιάννινα. Και αναφερόμαστε σε παίκτες όπως οι Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Κάστρο, Σιόντης, Παμλίδης, Λεό, Κριζμάν, Νικολιάς, Καρτάλης και Ξύδα. Από εκεί και μετά θα μείνουν οι Ελευθεριάδης και Σεργκελασβίλι, που ήταν οι άτυχοι της παρέας με τον σοβαρό τραυματισμό το περασμένο καλοκαίρι. Πέρα από την παραμονή των περισσότερων παικτών, θα υπάρξουν και ενισχύσεις. Η Σούπερ Λιγκ 1 είναι δύσκολη κατηγορία και δεν έχει καμία σχέση με τη Σούπερ Λιγκ 2. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών. Ο ΠΑΣ θα χρειαστεί 4-5 πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες, που θα τον ενισχύσουν σε όλες τις γραμμές. Μην επαναπαυτούν στη μεγάλη διαφορά, που είχαν από τις άλλες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Η νέα κατηγορία έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από την τωρινή.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό