Αθλητικά

Θα μείνουν οι περισσότεροι παίκτες στον ΠΑΣ

Ο σχεδιασμός για την Α’ Εθνική προβλέπει να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας για να μη χάσει τη συνοχή.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να κοιτάζουν και την επόμενη ημέρα, όπως και αν εξελιχθεί η κατάσταση στη συνέχεια με τον κορωνοϊό.

Είτε γίνουν τα υπόλοιπα παιχνίδια και τα πλέι οφ, είτε όχι, ο ΠΑΣ θα είναι του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Η διαφορά των επτά βαθμών του δίνει σαφέστατο προβάδισμα και είναι δύσκολο να ανατραπεί στα πλέι οφ. Συνεπώς, οι Γιώργος Χριστοβασίλης και Αργύρης Γιαννίκης μπορούν να ξεκινήσουν, έστω και υπό μορφή συζητήσεων, τον σχεδιασμό για την Α’ Εθνική κατηγορία.

Ο κόουτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του, αποκάλυψε ότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Περισσότερο ο Γιαννίκης θέλει να βελτιωθούν στο ΠΕΑΚΙ οι αθλητικές εγκαταστάσεις, παρά να γίνουν με το τσουβάλι μεταγραφές. Από την άλλη πλευρά, ο Χριστοβασίλης σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις τώρα το καλοκαίρι και ήδη έκανε κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, ενώ ανέφερε ότι στόχος δε θα είναι απλώς η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα αλλά να διεκδικήσει πάλι έξοδο στην Ευρώπη.

Δεν είναι στις προθέσεις του Γιαννίκη να αλλάξει την ομάδα. Αυτό που έκανε φέτος τον ΠΑΣ να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό από τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως από τον Απόλλωνα Σμύρνης (που έκανε πολλές μεταγραφές), ήταν η ομοιογένεια, γιατί είχε πολλούς παίκτες από την περσινή σεζόν και η ομάδα είχε δυνατές βάσεις. Συνεπώς, οι παίκτες που είχαν φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες, όπως οι Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Κάστρο, Σιόντης, Παμλίδης, Λεό, Κριζμάν, Νικολιάς, Καρτάλης και Ξύδας θα είναι από τους παραμένοντες. Από εκεί και μετά θα μείνουν οι Ελευθεριάδης και Σεργκελασβίλι, που ήταν οι άτυχοι της παρέας με τον σοβαρό τραυματισμό το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ελευθεριάδης επέστρεψε στην ομάδα, έκανε και μερικά καλά παιχνίδια. Ο Σεργκελασβίλι, τώρα με τη διακοπή, θα είναι εντάξει 100% ιατρικά και σταδιακά θα τον βάλει στην ομάδα ο Γιαννίκης, καθώς πέρσι είχε ένα καλό εξάμηνο στη Σούπερ Λιγκ 1. Οι περισσότεροι από τους νεαρούς παίκτες θα μείνουν, ίσως κάποιοι να δοθούν δανεικοί.

Από εκεί και μετά, θα χρειαστούν οπωσδήποτε και ενισχύσεις. Η διαφορά Α’ και Β’ Εθνικής είναι μεγάλη και για να είναι μια ομάδα ανταγωνιστική, για να σώσει βασικά την παρτίδα της παραμονής (απ’ αυτόν τον στόχο θα ξεκινήσει ο ΠΑΣ), θέλει κάποιους ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις κλειδιά. Δε θα πούμε περισσότερα γι’ αυτό, που είναι θέμα καθαρά του προπονητή και της διοίκησης.

Ανάσα από πρόστιμα και προσφυγές

Ανάσα θα πάρει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη χθεσινή απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ να ανασταλεί μέχρι 31 Αυγούστου 2020 η καταβολή προς την ΕΠΟ ποσών που αφορούν χρηματικά πρόστιμα, ποσοστά από μεταγραφές, τηλεοπτικά συμβόλαια, δόσεις στους ποδοσφαιριστές κ.λπ.

Επίσης, μέχρι 30 Ιουνίου 2020 αποφασίστηκε να ανασταλούν οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών και όλες οι υποχρεώσεις που έχουν οι ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές από παλιότερες προσφυγές ή διακανονισμούς χρεών. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό τροποποιήθηκε και το άρθρο 11 παρ. 6 του Κανονισµού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, η ΕΠΟ ανέθεσε στον διεθνή ελεγκτικό οίκο (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε στο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορωνοϊού. Είναι και αυτές οι αποφάσεις μια ανάσα για τον ΠΑΣ, αλλά μεγαλύτερη ανάσα θα ήταν να αναστέλλονταν για κάποιους μήνες και η καταβολή των δόσεων προς την εφορία για παλιά χρέη στο δημόσιο, εξυπηρετώντας παλιότερη ρύθμιση των 100 δόσεων. Για τις εταιρίες που επλήγησαν από την κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός, υπήρξαν τέτοια μέτρα από την πρώτη στιγμή, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αφορά η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες (ΠΑΕ).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος