Άφησε το αποτύπωμά του στην Ιστορία του ΠΑΣ
Αθλητικά

Χριστοβασίλης: Όποιος θέλει, ας πάρει την ομάδα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα στα δύσκολα που έρχονται.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό (Δωδώνη super fm 104.3), ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης τόνισε ότι αν έχει κουράσει ο ίδιος τους φιλάθλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές για άλλους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Εγώ δεν είμαι κοντά στην πόλη και δε μένω εκεί. Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, αλλά πρέπει να έρχεται και στο γήπεδο. Διαμαρτύρεται, αλλά δεν πάει στο γήπεδο, μένει έξω απ’ αυτό. Προφανώς έχει δίκιο ο κόσμος, αλλά πρέπει και να συμπαραστέκεται, ιδίως όταν δεν πάει καλά η ομάδα. Ίσως είμαι και πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά πιστέψτε με κανείς δε χτυπάει την πόρτα να ενδιαφερθεί. Επομένως, παραμένουμε και αν παρουσιαστεί κάποιος που μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο, θα του δώσουμε το δικαίωμα να το πραγματοποιήσει. Μέχρι τότε προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα. Ποτέ δεν έγινε κάποια πρόταση που να φτάσαμε κοντά».

Ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε ότι τέλος Απριλίου θα γίνουν καλύτερες εκτιμήσεις για τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων, ενώ επί του παρόντος οι ομάδες δεν ξέρουν πότε θα πάρουν τις δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ. «Υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα αυτή τη στιγμή» τόνισε, προσθέτοντας: «Προσπαθούν και οι παίκτες να έχουν υπομονή, προσπαθούμε κι εμείς να τους έχουμε σε μια καλή οικονομική κατάσταση για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Κανονικά, τώρα θα έπρεπε να αφοσιωνόμασταν στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει τώρα. Συζητήσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς γίνονται, αλλά δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιήσουμε κάποια πράγματα και πότε. Το θέμα είναι τι θα γίνει και με τα συμβόλαια που λήγουν 30 Ιουνίου και δεν ξέρουμε αν θα δεχτούν οι παίκτες μειώσεις συμβολαίων, αν γίνει κάποια τέτοια συζήτηση απ’ όλες τις ομάδες».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και αν θα είναι δύσκολη: «Προφανώς θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξεκάθαρους όρους ακόμα. Πρέπει να δούμε τι θα πράξει και η κυβέρνηση σε κάποια θέματα. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα, αν αυτά που σκεφτόμαστε, υλοποιούνται».

Νέο πρόγραμμα βγάζει ο Γιαννίκης

Ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης είχε χθες επαφές μέσω skype με τους συνεργάτες και ειδικά με τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που βρίσκονται τώρα οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς συμπληρώθηκε μήνας από τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Επειδή η ΟΥΕΦΑ φέρεται αποφασισμένη να ολοκληρωθούν οι αγώνες της φετινής σεζόν, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες όλο το καλοκαίρι, στον ΠΑΣ καταστρώνουν τα πλάνα τους και προς αυτή την κατεύθυνση, για να μη βρεθούν προ αδιεξόδου.

Αυτό συζήτησε χθες ο Γιαννίκης με τους συνεργάτες του, αναλύοντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν. Μόλις περάσει το Πάσχα και συγκεντρωθούν οι μετρήσεις των επιδόσεων που έχουν οι παίκτες, έστω σε αυτό το πρόγραμμα που ακολουθούν στα σπίτια τους, θα καταστρωθεί και το πρόγραμμα προετοιμασίας, ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και των πλέι οφ. Όταν αρθούν οι απαγορεύσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες, δε θα αρχίσουν αμέσως αγώνες, αλλά θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για να κάνουν οι ομάδες μίνι προετοιμασία. Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόθεση όλων είναι να γίνουν οι υπολειπόμενοι αγώνες, ακόμη και χωρίς φιλάθλους.

Τηλεδιάσκεψη με την ΕΠΟ

Σήμερα εκπρόσωποι των Σούπερ Λίγκας 1 και 2, όπως και της Β’ Εθνικής, θα έχουν συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΠΟ για το τι μέλει γενέσθαι, όσον αφορά το Κύπελλο, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, την επέκταση των συμβολαίων και άλλα ανοιχτά θέματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Είναι βέβαιο ότι φέτος δε θα υπάρξουν ποινές σε ομάδες για μη αδειοδότηση και θα χαλαρώσουν πάρα πολύ τα κριτήρια με τις εξοφλήσεις παλιών χρεών, πλάνο βιωσιμότητας κ.λπ, καθώς οι ομάδες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις πληγές που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, οι ομάδες Σούπερ Λιγκ 2 και Β’ Εθνικής ενδεχομένως να μη χρειαστεί να καταθέσουν καν φάκελο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος