Αθλητικά

Διπλή η αγωνία για τον κόουτς Αργύρη Γιαννίκη

Πρώτον για να περάσει ανώδυνα η πανδημία και στη συνέχεια ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον ΠΑΣ και στο ποδόσφαιρο

Τέτοιες ημέρες, αν δεν υπήρχε η επιδημία του κορωνοϊού, θα ήταν σε εξέλιξη οι αγώνες των πλέι οφ. Στο κόκκινο θα ήταν και το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΠΑΣ, περιμένοντας την ομάδα τους να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα 1 (Α’ Εθνική), καθώς, πριν διακοπούν οι αγώνες, είχε μια διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία Απόλλωνα. Όμως ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω και άλλαξε τη ζωή όλων. Έμελλε να ζήσουμε φέτος, για πρώτη φορά στη ζωή μας, ένα διαφορετικό Πάσχα, χωρίς κόκκινα αυγά, χωρίς εκκλησία, χωρίς Ανάσταση! Ας είναι, αρκεί να περάσει το κακό και σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι παίκτες του ΠΑΣ περνούν τις δύσκολες μέρες με εγκλεισμό στο σπίτι, γυμναστική βάσει του προγράμματος της ομάδας, βίντεο, σερφάρισμα στο διαδίκτυο και επαφές μέσω skype με φίλους. Στα Γιάννινα είναι και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, που πολλές φορές επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά, για να τους εμψυχώσει. Το άγχος του κόουτς αυτές τις ημέρες είναι διπλό. Κατά πρώτον αγωνιά για να περάσει η επιδημία και να είναι όλοι καλά στην ομάδα με τις οικογένειές τους και κατά δεύτερον ανησυχεί για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Φέτος δούλεψε πολύ καλά με τους παίκτες, δημιούργησε με επανεκκίνηση μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά, όταν ανέβασε στροφές και φουλάριζε για την Α’ Εθνική κατηγορία, ο ιός έκοψε στη μέση την προσπάθεια. Αν συνεχιστούν το καλοκαίρι οι αγώνες, όπως θέλει η ΟΥΕΦΑ για όλα τα πρωταθλήματα, αγωνιά και ο Γιαννίκης σε τι κατάσταση θα είναι η ομάδα του. Δύο μήνες χωρίς προπονήσεις, είναι μεγάλο διάστημα που βγάζει από τα νερά ακόμη και τις ποιοτικότερες ομάδες. Βέβαια το πρόβλημα αυτό θα είναι για όλες τις ομάδες με τις οποίες θα παίξει ο ΠΑΣ πλέι οφ. Θα δούμε ποδόσφαιρο χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα. Αλλά ο ΠΑΣ, επειδή είναι πρωτοπόρος και πρώτο φαβορί ανόδου, θα πρέπει και στη συνέχεια να κάνει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες και από την αρχή να δείξει την υπεροπλία και την ισχύ του.

Αντί για μπάνια, μπάλα το καλοκαίρι

Αν έχουν βάση οι εκτιμήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι στον Μάιο μπορεί να αρχίσουν προπονήσεις, έστω και μέχρι τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει τελειώσει και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.  Η διακοπή έγινε δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Αν ξαναρχίσουν οι αγώνες, ο ΠΑΣ έχει να παίξει στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης και στα Γιάννινα με τον Απόλλωνα Λάρισας. Στη συνέχεια, με τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, θα παίξουν οι έξι πρώτες ομάδες μίνι πρωτάθλημα πλέι οφ (ανόδου) και οι άλλες έξι πλέι άουτ. Έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στα πλέι οφ ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά, Λεβαδειακός και για τις άλλες δύο θέσεις παλεύουν Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης και Παναχαϊκή. Για να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Προέχει ασφαλώς η υγεία και η ζωή μας. Όλοι ευχόμαστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η επιδημία του κορωνοϊού και στη συνέχεια να δούμε τι μπορεί να γίνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι πληγές που άνοιξε αυτή η κρίση.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση