Αθλητικά

Με Γιαννίκη και του χρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο κόουτς της ομάδας έχει διετές συμβόλαιο και δείχνει αισιόδοξος για τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Με τον Αργύρη Γιαννίκη θα πορευτεί και του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 1 ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κόουτς της ομάδας, σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποκάλυψε ότι έχει διετές συμβόλαιο με την τοπική ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη δέσμευση, τη δική του επιθυμία να μείνει αλλά και την τακτική του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη να μην αλλάζει προπονητές, είναι βέβαιο ότι ο «Γερμανός» κόουτς θα είναι και του χρόνου στον κυανόλευκο πάγκο. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Γιαννίκης παρουσιάστηκε και αισιόδοξος για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 1, που όλα δείχνουν ότι εκεί θα αγωνίζεται η τοπική ομάδα, λέγοντας ότι με λίγες προσθήκες η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. «Εκεί που πρέπει να επενδύσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, είναι στα γήπεδα στο προπονητικό του κέντρο. Να μπορεί να υπάρχει η ανάλογη εξέλιξη των παικτών και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει η ομάδα, γιατί το υλικό των παικτών το έχουμε και το έχουν αποδείξει οι παίκτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αργύρης Γιαννίκης επισήμανε αυτό που έλεγαν από καιρό οι διάφοροι προπονητές, γυμναστές και εργοφυσιολόγοι. Ότι μετά από βίαιη διακοπή προπονήσεων και τον εγκλεισμό στο σπίτι για μεγάλο διάστημα, δεν μπορούν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στα γήπεδα, αν δε μεσολαβήσει ένα διάστημα μίνι προετοιμασίας. «Στην ουσία θα χρειαστούμε τώρα 3-4 εβδομάδες σίγουρα προετοιμασία, ώστε το μυϊκό και νευρικό σύστημα του κάθε παίκτη να αντεπεξέλθει». Τέλος, ανέφερε ότι όσο περισσότερο διαρκεί το πρόβλημα με την επιδημία του κορωνοϊού, τόσο δύσκολο είναι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν.

Μέχρι 11 Απριλίου η απαγόρευση

Οι παίκτες του ΠΑΣ εξακολουθούν να παραμένουν… μαντρωμένοι στα σπίτια τους και να ακολουθούν πρόγραμμα που τους έδωσε ο γυμναστής. Μεμονωμένα, όπως όλοι οι πολίτες έτσι και αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάνε σε κάποιον χώρο για τζόκινγκ. Η απαγόρευση των αγώνων όλων των κατηγοριών και αθλημάτων, των ομαδικών προπονήσεων και της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων παρατάθηκε μέχρι και 11 Απριλίου. Και αν λάβουμε τα όσα λένε επιστήμονες, ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν όλο τον Απρίλιο, ίσως και μέχρι τα μέσα Μαΐου, καθίσταται πολύ δύσκολο να ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα.

Τα’ χει χαμένα και η ΟΥΕΦΑ

Χαμένα φαίνεται να τα έχει και η ΟΥΕΦΑ και κάθε μέρα από την έδρα της βγαίνουν αντιφατικές πληροφορίες για το πώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οι διεθνείς διοργανώσεις. Περισσότερο ασφαλώς την «καίνε» οι διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας. Εκεί η ζημιά είναι τεράστια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς. Γι’ αυτό σκέφτονται να γίνουν οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, όταν περάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οξύ το πρόβλημα και στην Ελλάδα

Μία μεγάλη οικονομικοτεχνική εταιρία υπολόγισε ότι πάνω από 4 δισ. ευρώ είναι τα διαφυγόντα κέρδη αν δεν ολοκληρωθούν τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας. Ήδη τα σύννεφα παρουσιάστηκαν, καθώς στη Γαλλία το συνδρομητικό κανάλι Canol+ που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Α’ και Β’ Εθνικής, δε θα καταβάλει τη δόση Απριλίου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού ταρακουνιούνται οικονομικά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, είναι αντιληπτό τι οικονομικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά στις μικρομεσαίες ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τα έσοδα θα είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με άλλες εποχές, τόσο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και από χορηγίες και εισιτήρια. Στην αγορά όλα είναι μια αλυσίδα. Όταν από την οικονομική κρίση θα πληγούν δεκάδες κλάδοι, με τη μορφή του ντόμινο θα πληγούν όλοι. Και από τη στιγμή που θα μειωθούν τα έσοδα, θα υπάρξουν μειώσεις και στα συμβόλαια.

Οι θέσεις της Nova

Χθες η NOVA διέρρευσε μέσω σχολίων στελεχών της τις θέσεις της, τασσόμενη κατά της αύξησης των ομάδων στην Α’ Εθνική, όπως φημολογείται από 14 σε 16. Όχι μόνο αυτό αλλά ζήτησε να μειωθούν οι ομάδες σε 12 σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται. Σε ένα σημείο μάλιστα με τονίζει: «Κατά συνέπεια, μη γνωρίζοντας ακόμα τις συνέπειες του φονικού ιού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όσοι ασχολούνται με τομ χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε να έχουν πρωταρχικό τους μέλημα την οικονομική επιβίωση του της Super League 1». Είναι βέβαιο ότι για τη νέα σεζόν θα ζητήσει και η NOVA κούρεμα στα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό