Η παρουσίαση Γιαννίκη από τον Χριστοβασίλη το 2019 έδειχνε κίνηση υψηλού ρίσκου αλλά αποδείχθηκε χρυσάφι
Αθλητικά

Κλεφτές ματιές και στην επόμενη χρονιά

Όποια εξέλιξη και αν υπάρξει για το πρωτάθλημα, είναι απίθανο ο ΠΑΣ να χάσει την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Μπορεί η απαγόρευση των προπονήσεων να ισχύει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, αλλά είναι βέβαιο ότι θα πάει πιο πέρα η βαλίτσα.

Αν αναλογιστεί κανείς μέχρι 6 Απριλίου έχει απαγορευτεί η κίνηση των πολιτών στους δρόμους και η έξοδος χωρίς λόγο από τα σπίτια τους, είναι αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων και οι ομαδικές προπονήσεις των ομάδων, με σκοπό την αναχαίτιση διάδοσης του κορωνοϊού. Για πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί το λουκέτο, θα το ξέρουμε με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί πιθανόν την Πέμπτη.

Ο γυμναστής του ΠΑΣ Γιάννης Ντουρουντός θα δώσει νέο πρόγραμμα στους παίκτες που συνεχίζουν να κάνουν ατομικές προπονήσεις στα σπίτια τους και όσο πάει αυτή η κατάσταση. Δε γίνεται και διαφορετικά, από τη στιγμή που η χώρα μας, όπως και όλη η ανθρωπότητα, δίνει τη μάχη για να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία. Όλοι οι παίκτες είναι στα Γιάννινα, όπως και οι ξένοι, που ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, οι άνθρωποι της ομάδες προσπαθούν τηλεφωνικά να συμπαρασταθούν στους παίκτες, ειδικά στους ξένους και σε όσους μένουν μόνοι τους. Συνεχή επαφή έχει μαζί τους μέσω της τεχνολογίας και ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης, για να τους λύσει κάθε απορία και να εφαρμόζουν επιμελώς τα μέτρα πρόληψης.

Το πότε θα ξαναγυρίσει η ζωή είναι άγνωστο. Από τη στιγμή που στην ΟΥΕΦΑ σπάνε το κεφάλι και δεν ξέρουν πώς θα ολοκληρωθούν -αν δε μείνουν στη μέση- οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, όπου διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια, τους χορηγούς, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τη στιγμή που μετατέθηκε για του χρόνου η τέλεση του EURO 2020 στο ποδόσφαιρο με ό,τι σημαίνει αυτό, από τη στιγμή που σταμάτησε στο μπάσκετ το NBA και στην Ευρώπη διακόπηκαν τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Ισπανίας, Αγγλίας, Ιταλίας, Γερμανίας), μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό, πότε θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής! Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας και τον χρόνο αντιμετώπισής της. Δεν έχουν και στον ΠΑΣ άλλη επιλογή οι άνθρωποί του, από το να περιμένουν. Στην παρούσα φάση προέχει η υγεία και η ζωή. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Όμως στον ΠΑΣ δεν είναι τόσο μεγάλη η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, όσο σε άλλες ομάδες. Όποια εξέλιξη και αν υπάρξει, βάσει της κοινής λογικής, ο ΠΑΣ του χρόνου θα είναι στην Α’ Εθνική (Σούπερ Λιγκ 1). Αν γίνουν οι εναπομείνασες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος και οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ, είναι απίθανο ο ΠΑΣ να χάσει την πρωτιά, από τη στιγμή που έχει σαφέστατο προβάδισμα με διαφορά επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τις άλλες ομάδες. Η διακοπή των προπονήσεων είναι ό,τι χειρότερο, αλλά η αλλοίωση της αγωνιστικής ταυτότητας δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΣ, αλλά και για τις άλλες ομάδες. Αν ισχύσει το χειρότερο σενάριο να μην ολοκληρωθούν οι αγώνες, είναι πολύ πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του Αλέξη Κούγια για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την άνοδο στην Α’ Εθνική, όχι μόνο του εν δυνάμει πρωταθλητή ΠΑΣ, αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι πρώτες σκέψεις για την Α’ Εθνική

Σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, όσο και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης ρίχνουν κλεφτές ματιές και στην επόμενη ημέρα. Έκαναν ήδη τις πρώτες σκέψεις για το πώς μπορεί να οργανωθεί η ομάδα, που θα πρέπει να ενισχυθεί για να είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Επίσημα αν ερωτηθούν, δε θα επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο, αφού δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, μη θέλοντας να δοθεί στους παίκτες η εντύπωση ότι τελείωσε για φέτος η χρονιά. Αλλά έγιναν οι σκέψεις και οι πρώτες συζητήσεις για την επόμενη ημέρα στον χώρο της Α’ Εθνικής.

Ο Χριστοβασίλης, όταν ξεκινά τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, πάντα ξεκινά από τον προπονητή. Η συμφωνία με τον Γιαννίκη είναι για έναν χρόνο συνεργασία. Εξυπακούεται, ότι το πρώτο βήμα θα γίνει απ’ αυτόν και από κοινού θα γίνει ο σχεδιασμός. Τώρα το πώς θα γίνει και κάτω από ποιες συνθήκες και οικονομικές προϋποθέσεις, είναι άλλο ζήτημα. Απλώς θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, ότι για κάποια χρόνια να ξεχάσουμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε.