Αθλητικά

Λόγω κορωνοϊού στον αέρα και το ποδόσφαιρο

Μαντρωμένοι στα σπίτια οι παίκτες του ΠΑΣ κάνουν ατομικό πρόγραμμα, αφού μέχρι 27 Μαρτίου τέλος οι προπονήσεις.

Λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα πάντα παρέλυσαν και στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σταμάτησαν οι προπονήσεις, έκλεισαν τα γραφεία, ορισμένοι από τους έλληνες παίκτες γύρισαν στους τόπους καταγωγής τους. Η διακοπή των προπονήσεων είναι μέχρι σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι στις 27 Μαρτίου, όπως προβλέπεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και ισχύουν από 13 Μαρτίου.

Μπροστά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας αλλά έχει παγκόσμιες διαστάσεις, το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο ΠΑΣ πειθάρχησε πρώτος στα μέτρα που πάρθηκαν και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για να φτάσουν σε όλους τους φιλάθλους οι οδηγίες πρόληψης που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές. Μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθούνται από ένα μεγάλο κοινό, προέβαλε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν οι ίδιοι, αλλά και να προφυλάξουν τους συνανθρώπους τους από τον κορωνοϊό.

Από εκεί και μετά, θα εξεταστεί η κατάσταση και πως θα πορευτεί η ομάδα στη συνέχεια. Για τον λόγο αυτό είναι σε συνεχή επικοινωνία ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο. Αν συνεχιστεί η απαγόρευση δραστηριοτήτων των ομάδων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι προπονήσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι οι παίκτες να γυμνάζονται ατομικά στο σπίτι τους ή σε υπαίθριους χώρους, χωρίς κόσμο και συνωστισμό για να υπάρχει η αναγκαία προφύλαξη. Όσο για το πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του σοβαρού ζητήματος με τον κορωνοϊό. Επί του παρόντος, όλα είναι στον αέρα.

Επειδή όπως λένε οι υπεύθυνοι φορείς ο Απρίλιος θα είναι πολύ κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη του φαινομένου, δεν αποκλείεται να μην έχουμε ούτε τότε πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα παραταθεί η αγωνιστική περίοδος και θα γίνουν αγώνες ακόμη και τον Ιούνιο.

Χθες έγινε γνωστό, ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καταθέσει στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα πρόταση να σταματήσουν εδώ τα πρωταθλήματα, αφού λόγω της «καραντίνας» και της απαγόρευσης των προπονήσεων θα αλλάξει ο χαρακτήρας των ομάδων. Παράλληλα να αυξηθούν από 14 σε 16 οι ομάδες της Α’ Εθνικής, να μην υποβιβαστεί ο Πανιώνιος και να ανέλθουν από τη Β’ Εθνική ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης, χωρίς να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Όμως ας μείνουμε εδώ, με την ευχή όλα να πάνε καλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορωνοϊού και όλα τα υπόλοιπα γίνονται.

Το μήνυμα του Κάστρο

Ατομικό πρόγραμμα στα σπίτια τους, όσο αυτό είναι εφικτό, κάνουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνει όλος ο κόσμος και η ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, ο Φάμπρι Κάστρο ανάρτησε και βίντεο που έκανε ασκήσεις αποκατάστασης στο μπαλκόνι του σπιτιού του, γιατί προέρχεται από τραυματισμό, στέλνοντας το μήνυμα μένουμε όλοι σπίτια μας.

Ξέχασαν το γήπεδο

Η τελευταία προπόνηση σε γήπεδο που έκαναν οι παίκτες, ήταν την περασμένη Τετάρτη. Για την Πέμπτη είχε δοθεί ρεπό και λόγω των νέων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό δόθηκε στους παίκτες ειδικό πρόγραμμα για να κάνουν ατομικές προπονήσεις, αφού οι ομαδικές σταμάτησαν μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου. Η διακοπή των προπονήσεων είναι βέβαιο ότι θα παραταθεί μέχρι νεωτέρας απόφασης από τα αρμόδια όργανα. Πάνω απ’ όλα προέχει το θέμα της υγείας και της διαφύλαξης του κοινωνικού συνόλου από το πρόβλημα που ενέσκηψε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες ανά τον κόσμο.

Αναβολή στο φιλικό των βετεράνων

Εκτός από τον ΠΑΣ, υπάρχουν και συνεχείς ανακοινώσεις σωματείων για τη διακοπή των προπονήσεων, όπως επιτάσσει και η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Με τα νέα μέτρα αλλάζει και η ζωή της πόλης. Ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους, που άλλα Σαββατοκύριακα έσφυζαν από ζωή, ήταν πολύ περιορισμένη η κίνηση πολιτών και αυτοκινήτων. Επίσης, ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοίνωσε ότι δε θα γίνει ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη 18 Μαρτίου φιλικός αγώνας με τους παλαιμάχους του Ατρόμητου Ιωαννίνων, για την οικονομική ενίσχυση παλιού ποδοσφαιριστή. Ο αγώνας θα γίνει σε άλλη ημερομηνία όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Παρέλυσε όλος ο πλανήτης

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχει παραλύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις για την πρόσληψη από την προσβολή του κορονοϊού. Σε χώρες της Ευρώπης, όπως σε Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία έχουν προσβληθεί από τον ιό και άνθρωποι του αθλητισμού. Λίγες είναι οι χώρες που επέτρεψαν ελεύθερα τους αγώνες όπως: Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βολιβία, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ισημερινός, Κόστα Ρίκα, Μαλαισία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ονδούρα, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Ρωσία, Τουρκία, Τυνησία και Χιλή.

Προληπτικά μέτρα στην ΕΠΟ

Την ώρα που όλη η αγωνιστική δράση στην Ελλάδα έχει σταματήσει ελέω κορωνοϊού, η ΕΠΟ προχώρησε και αυτή στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων ασφαλείας για να προστατευθούν οι εργαζόμενοί της. Ανακοίνωσε ότι «οι υπηρεσίες και τα τμήματά μας θα λειτουργούν με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, το δε υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό της θα απασχολείται καθημερινά με τη μέθοδο της τηλεργασίας».

Σε εξετάσεις όλοι στον Άρη

Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες όλο το ποδοσφαιρικό τιμ του Άρη Θεσσαλονίκης, θα υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Βέβαια, προς το παρόν κανείς εκ των παικτών, προπονητικού τιμ και σταφ δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, αλλά στην ΠΑΕ προτιμούν να είναι σίγουροι. Ο έλεγχος θα γίνει σταδιακά και σε ολιγομελή γκρουπ πριν ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις.

Το μήνυμα του Μάρτινς

Με ανάρτησή του στo twitter, o τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση για αναβολή των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα 1, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ειδικούς. «Αγαπώ το ποδόσφαιρο και πάντα το ζούσα με πάθος. Ωστόσο η υγεία μας και ευημερία μας είναι πολύ πιο σημαντική» τονίζει μεταξύ άλλων ο πορτογάλος τεχνικός.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση