ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Απόλυτο φαβορί για νίκη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα

Υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 3 το μεσημέρι την ουραγό Κέρκυρα. Σοβαρότητα επέστησε ο Γιαννίκης.

Τον ουραγό στη βαθμολογία ΑΟΚ Κέρκυρα θα υποδεχτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα αύριο Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Στόχος είναι η νίκη και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, για να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του άλλου δύσκολου αγώνα στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να βάλουν γρήγορα γκολ για να μην έχουν την παραμικρή ελπίδα οι «Φαίακες», ούτε σαν όνειρο ότι μπορούν να πάρουν κάτι για το γόητρό τους μέσα στα Γιάννινα.

Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων είναι μεγάλη. Ο ΠΑΣ είναι σταθερά στην πρώτη θέση από τις αρχές Δεκεμβρίου, είναι κατά κοινή εκτίμηση η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα, λόγω των γνωστών προβλημάτων έχει 18 ήττες και μία νίκη επί του επίσης ουραγού Απόλλωνα Πόντου, σημείωσε μόνο πέντε γκολ σε 19 παιχνίδια και δέχτηκε 48 γκολ. Ωστόσο, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα παίξει με πολύ προσοχή, σοβαρότητα, έχοντας σκοπό να μπει στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα για να πρεσάρει άγρια τον αντίπαλό του και να εδραιώσει νωρίς τη νίκη. Τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει ο ΠΑΣ, επισήμανε και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης που σε δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Θα παίξουμε με σοβαρότητα, με τακτικά πλάνο, όπως πάντα. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Βέβαια, στη διάρκειά του μπορεί να γίνει εύκολο, αλλά απαιτείται να παίζεις σοβαρά και με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να έχεις σοβαρότητα, ρυθμό, συγκέντρωση στο πλάνο και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι για να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».

Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Λιάσος και ο Κάστρο, που θα φυλαχτεί σε αυτό το παιχνίδι. Για τις απουσίες ο Αργύρης Γιαννίκης σημείωσε: «Κάθε παίκτης έχει εμπεδώσει το τακτικό πλάνο πάνω στη θέση του. Σίγουρα σε μερικούς λείπει ο ρυθμός, γιατί έχουν παίξει λιγότερο στα τελευταία ματς ή έρχονται από τραυματισμό. Θα κοιτάξουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να έχουμε αλλαγές στις θέσεις που υπάρχουν κάρτες. Η συνοχή σίγουρα δε θα είναι ακριβώς η ίδια, πάντα επηρεάζονται η συνοχή και ο ρυθμός όταν υπάρχουν αλλαγές, αλλά όλοι έχουν εμπεδώσει το πλάνο, ξέρουν τις κινήσεις και τι πρέπει να κάνουν και δεν πιστεύω να υπάρχει μεγάλη διάφορα».

Επιστρέφει ο Καρτάλης που εξέτισε την ποινή του. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιαννίκης, θα προφυλαχτούν παίκτες που είναι στο όριο καρτών. Πιθανή ενδεκάδα: Περιστερίδης, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Καρτάλης, Λώλης, Νικολιάς, Κριζμάν, Παμλίδης. Στη διάθεση του Γιαννίκη θα είναι και οι Σεργκελασβίλι, Λεό, Αποστολόπουλος, Ξύδας, Γώγος, Ελευθεριάδης, Ζιούλης.

Διαιτητής ο Ωραιόπουλος

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Μάριος Ωραιόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Χριστοδούλου (Ημαθίας) και Ιωάννης Κοκμοτός (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Στρατούδης (Έβρου). Ο Ωραιόπουλος φέτος εντάχθηκε στους πίνακες της Β’ Εθνικής και έχει διευθύνει μέχρι τώρα τα παιχνίδια: Ασπρόπυργος – Καβάλα 1-0, Αιγάλεω – Τρίγλια 1-1, Απόλλων Καλαμαριάς – Απόλλων Σμύρνης 0-5.

Η προϊστορία

Για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής έγιναν στα Γιάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ και στην Κέρκυρα 13 παιχνίδια. Η προϊστορία καταγράφει δέκα νίκες του ΠΑΣ, μία νίκη της Κέρκυρας και δύο ισοπαλίες. Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες, καθώς υπήρχε διαφορά κατηγοριών. Μάλιστα στην 30ετία 1974-2004 δεν είχε γίνει για τον λόγο αυτόν κανένα επίσημο παιχνίδι μεταξύ τους, καθώς ο ΠΑΣ ήταν στην Α’ και Β’ Εθνική και η Κέρκυρα σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Το ματς του Α’ Γύρου

Το ματς του α’ γύρου έγινε στην Κέρκυρα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, όπου ο ΠΑΣ συνέτριψε την τοπική ομάδα με τρία γκολ του Νάουμετς και ένα του Ξύδα. Τρία γκολ σημειώθηκαν στο α’ ημίχρονο. Διαιτητής ο Τσοπουλίδης (Ξάνθης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο):Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Ζερβόπουλος, Αμαραντίδης (46’ Εγκάν), Γεωργακόπουλος Κ.Π. , Λεπενιώτης, Βασιλούδης, Μίσκου (67’ Νικολούδης), Γεωργακόπουλος Κ.Λ. (71’ Πεντράο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο (46’ Πίτου Γκαρσία), Νάουμετς, Ξύδας (73’ Ράντοβατς), Λεό, Κρίζμαν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος