Αθλητικά

Τέρμα τα γκάζια μέχρι τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 και ο ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός από πρωτοπόρος, διατηρεί και τη διαφορά των επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης που είναι στη 2η θέση.

Όλα δείχνουν ότι ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ξεκινήσει τους αγώνες πλέι οφ με σημαντική βαθμολογική διαφορά, που θα του δώσει αέρα επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία. Την Κυριακή θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον ΑΟΚ Κέρκυρα, στη συνέχεια θα παίξει με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στην Άρτα και την τελευταία αγωνιστική (22η) θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Λάρισας στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Στόχος είναι να πέσει η αυλαία με σερί νικών. Δυσκολότερο φαίνεται το ματς της Άρτας, καθώς η Α.Ε. Καραϊσκάκης όλα δείχνουν ότι θα είναι στην εξάδα των πλέι οφ και έχει ανταγωνιστική ομάδα. Επιπλέον, η αναμέτρηση αυτή θα είναι κατά κάποιον τρόπο και γειτονικό ντέρμπι, καίτοι δεν υπάρχει προϊστορία που να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς από παλιά. Τα άλλα δύο ματς στα Γιάννινα είναι πιο εύκολα, αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο ΠΑΣ προέρχεται από τη σημαντική νίκη που σημείωσε με σκορ 2-1 την περασμένη Παρασκευή στη Δράμα επί της πάντα υπολογίσιμης και ιστορικής Δόξας. Στάθηκε και τυχερός, γιατί ο Λεό σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όμως θα ήταν άδικο αν δεν κέρδιζε η ομάδα της Ηπείρου, που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξε σημεία ανωτερότητας από τον αντίπαλό της. Μόνη της έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού δημιούργησε τις προϋποθέσεις να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το α’ ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΣ ήταν δύο κλάσεις ανώτερος, έχασε ευκαιρίες για να κάνει το 0-2 ακόμη και το 0-3. Αν αξιοποιούσε αυτές τις ευκαιρίες, θα τελείωνε νωρίς το παιχνίδι. Στο β’ μέρος η Δόξα πήρε αέρα με το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1, προσπάθησε για το καλύτερο, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΣ που κόντεψε να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς. Όμως ο Λεό, έστω και στο 94’, με έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή, σφράγισε τη νίκη. Ο ΠΑΣ πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα, πετυχαίνοντας δύο σερί εκτός έδρας νίκες, αφού είχε προηγηθεί και το διπλό στα Περιβόλια με τον Πλατανιά.

Με τον αέρα της διαφοράς των επτά βαθμών, τώρα έχει στρέψει το ενδιαφέρον για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κέρκυρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Το ότι παίζει ο πρωτοπόρος με τον ουραγό δίνει ένα σαφέστατο προβάδισμα για νίκη στον ΠΑΣ, που, σε συνδυασμό και με το αβαντάζ της έδρας, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία να εκτίσουν ποινές από κίτρινες κάρτες κάποιοι παίκτες και ενδεχομένως να ξεκουραστούν άλλοι για να είναι έτοιμοι για το ντέρμπι της Άρτας. Κανείς στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο δεν υποτιμά την Κέρκυρα, ακόμη και τώρα που είναι στην τελευταία θέση. Όμως ο ΠΑΣ που πάει για τίτλο, δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε έντεκα παίκτες, αλλά θέλει όλους τους παίκτες του ρόστερ σε ετοιμότητα. Συνεπώς, αν γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, πέραν αυτών λόγω τιμωρίας παικτών με κάρτες, δε θα είναι έλλειψη σεβασμού στην αντίπαλη ομάδα, αλλά επιβεβλημένο φρεσκάρισμα.

Όπως έγραψε και χθες ο «Η.Α», από το ματς της Κυριακής θα απουσιάσουν οι Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας και Λιάσος που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει μετά από καιρό ο Περιστερίδης. Αντί του Μπουκουβάλα στο αριστερό άκρο της άμυνας, μπορεί να επανεμφανιστεί μετά από πολύ καιρό λόγω του τραυματισμού ο Σεργελεσβίλι, αν ιατρικά κριθεί ότι είναι έτοιμος για να παίξει από την αρχή. Πάντως εδώ και λίγες αγωνιστικές ο Γιαννίκης τον έχει στην αποστολή. Διαφορετικά θα παίξει ο νεαρός Πήλιος, ή θα παίξει δεξιά στην άμυνα ο Οικονομόπουλος και θα μετακινηθεί στο αριστερό άκρο ο Αποστολόπουλος.

Ο ΠΑΣ θα συνεχίσει την πορεία του σεμνά και ταπεινά, αλλά με τέρμα τα γκάζια, όπως ζήτησε από τους παίκτες πολλές φορές και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. Στη Δράμα είδαμε ίχνη υπεροψίας, ειδικά στο α’ μέρος, φαινόμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί σε κανένα άλλο παιχνίδι. Και ειδικά σε αυτά που θεωρητικά κρίνονται ως εύκολα, όπως αυτό με την Κέρκυρα που θα γίνει την Κυριακή στα Γιάννινα. Η μπάλα είναι απρόβλεπτη και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτο. Πολλές φορές συνέβησαν εκπλήξεις και ανατροπές, κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν οι έμπειροι παίκτες του «Άγιαξ».

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό