Αθλητικά

Πάει να κόψει τα φτερά των «Μαυραετών»

Πανέτοιμος ο ΠΑΣ θα τα δώσει όλα για νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τη Δόξα στη Δράμα (ώρα 4 μ.μ. ΕΡΤ SPORTS).

Με στόχο τη νίκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο Δράμας την τοπική Δόξα για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Θα υπάρξει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤSPORTS.

Σύμφωνα με τη βαθμολογική θέση και την εικόνα των δύο ομάδων, ο ΠΑΣ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με λογικές εκτιμήσεις είναι το φαβορί για τη νίκη. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτο, η γιαννιώτικη ομάδα θα πρέπει να παίξει με πάθος, σοβαρότητα και με αυστηρή προσήλωση στις συνθήκες και στα πλάνα του αγώνα. Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο ματς, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την απόδοση των Γιαννιωτών.

Αν οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη βρεθούν σε καλή ημέρα και παίξουν τη μπάλα που ξέρουν, θα είναι οι νικητές του αγώνα, όποια απόδοση και αν έχει η Δόξα. Αυτό τόνισε προχθές και ο κόουτς της ομάδας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτοί που πρέπει να είμαστε, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Δεν κοιτάμε πως θα μας εκπλήξει η Δόξα. Σίγουρα θα προετοιμάσουμε κατάλληλα τους παίκτες, αλλά πρώτα θα πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Όλα αυτά δεν είναι ουτοπία, αλλά πραγματικότητα. Υπάρχει διαφορά 20 βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων, όπως και σημαντική είναι και η διαφορά της αγωνιστικής ποιότητας που είναι με το μέρος των φιλοξενουμένων. Όλες οι εκτιμήσεις είναι με το μέρος του ΠΑΣ, αρκεί ασφαλώς τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά να βγουν στο γήπεδο. Υπάρχει η παράμετρος της κούρασης, αφού τη Δευτέρα έγινε το ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά και η ομάδα ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι, αλλά το δυνατό μέταλλο της ομάδας θα ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο.

Η αποστολή είναι από χθες στη Δράμα και ο Γιαννίκης πήρε μαζί του 20 παίκτες, μαζί με τους Κάστρο και Νάουμετς που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού. Δύο από τους συμμετέχοντες στην αποστολή θα αποκλειστούν και θα δουν το παιχνίδι από τις εξέδρες. Η συμμετοχή του Κάστρο θα εξαρτηθεί πως θα είναι σήμερα. Επειδή έχασε προπονήσεις δύο εβδομάδων πιθανόν να μην τον ξεκινήσει από την αρχή. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Καρτάλης και για αγωνιστικούς λόγους οι Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Γροσδάνης, Ζιούλης, Πανουργιάς. Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Μπουκουβάλα, στόπερ τους Σκόνδρα, Παντελάκη, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Λιάσο, στο κέντρο τους Παμλίδη, Νικολιά και στην επίθεση Λεό και Κριζμάν. Στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Κάστρο, Σεργκελασβίλι, Νάουμετς, Λώλης, Πήλιος, Γώγος, Ελευθεριάδης, Ξύδας.

Διαιτητής ο Βλάχος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ανδρέας Βλάχος του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής, με βοηθούς τους Αλέξανδρο Καραθανάση (Ανατολικής Αττικής), Αντώνιο Αναστασάκη (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νικόλαος Μαρόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Στρατούδης (Έβρου). Ο Βλάχος έχει ενταχτεί από πέρσι στους πίνακες Β’ Εθνικής και θα διευθύνει πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ. Είναι το 7ο παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, καθώς ήταν ρέφερι σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πέντε παιχνίδια Β’ και Γ’ Εθνικής.

Η αποστολή της Δόξας

Ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η προετοιμασία της Δόξας Δράμας για τον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Κώστας Βασιλακάκης και Πέτρος Στοϊλας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού επανέρχονται οι Κουκόλης και Πλέγας, ενώ ο Παπαργυρίου ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις που ένιωσε στο ισχίο μεσοβδόμαδα. Αναλυτικά, η 19μελής αποστολή των «μαυραετών» αποτελείται από τους: Μένκα, Ηλιάδη, Σιώπη, Παπαργυρίου, Αναστασίου, Μαρκοπουλιώτη, Κουκόλη, Καψάλη, Ενγκόνγκα, Παπαϊωάννου, Παρασκευά, Πλέγα, Πινδώνη, Χάμοντ, Κόντο, Κρητικό, Αποστολίδη, Ρόβα και Σαμπανίδη.

Η προϊστορία

Η προϊστορία δεν είναι καλή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Δράμα. Σε σύνολο 15 αγώνων για τα πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής, καταγράφονται 13 νίκες της Δόξας, μία ισοπαλία και μία νίκη του ΠΑΣ. Στις 16 Απριλίου 2006 καταγράφεται η πρώτη και μοναδική νίκη του «Άγιαξ» στη φωλιά των «μαυραετών». Κέρδισε με σκορ 3-0 για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.

Νίκη ΠΑΣ στον Α’ γύρο

Το ματς του α’ γύρου έγινε στα Γιάννινα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ήταν για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ στο 25’ του Κριζμάν. Διαιτητής ο Νίκος Μπαίλης (Πρέβεζας/Λευκάδας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης (76’ λ.τ. Λιάσος), Κάστρο, Νάουμετς (70’ Λεό), Ξύδας (60’ Ράντοβατς), Παμλίδης, Κρίζμαν.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης (82’ Περέγιο), Οικονόμου, Κρητικός (72’ Κόντος), Πλέγας, Ρόβας, Ιωαννίδης, Κουκόλης, Σιώπης (8’ λ.τ. Καψάλης), Χάμοντ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος