Αθλητικά

Πιο δύσκολη ομάδα η Δόξα από τον Πλατανιά

Ο Γιαννίκης ανέφερε ότι θα γίνει διαφορετικό παιχνίδι αύριο στη Δράμα, αλλά ο ΠΑΣ μπορεί να πάρει τη νίκη.

Σήμερα το πρωί αναχώρησε για τη Δράμα η αποστολή του ΠΑΣ, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα, ανοίγοντας την αυλαία των αγώνων της 19ης αγωνιστικής.

Οι κυανόλευκοι αυτή την εβδομάδα δεν μπόρεσαν να ξεκουραστούν, αφού αγωνίστηκαν Δευτέρα στα Περιβόλια με τον Πλατανιά. Επέστρεψαν Τρίτη και σήμερα αναχωρούν για Δράμα. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με ελαφρά προπόνηση που θα γίνει σε γήπεδο της περιοχής. Ο Αργύρης Γιαννίκης, αναφερόμενος στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του για να ετοιμάσει την ομάδα και τα απανωτά ταξίδια από Χανιά σε Δράμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Καταρχάς το μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά ότι θα παίξουμε Παρασκευή. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει δύο σερί εκτός έδρας ματς και πηγαίνει από το νοτιότερο μέρος να παίξει στο βορειότερο. Κάναμε δέκα ώρες να πάμε κι άλλες δέκα να γυρίσουμε από τα Χανιά, τώρα θα έχουμε έξι ώρες δρόμο να πάμε στη Δράμα. Έτσι όπως βγήκε το πρόγραμμα, μας δένει τα χέρια στο να κάναμε μια πιο ωραία διαχείριση πριν το ματς. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα Δευτέρα για να παίξουμε Παρασκευή, αυτό δεν το κατανοώ. Θα ήταν πιο επαγγελματικό να μας το έλεγαν έστω μία εβδομάδα νωρίτερα, να κάνουμε κι εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα… είμαστε συνηθισμένοι και “ψημένοι” στα δύσκολα. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δε θα έχουν κάποια κούραση, θα πρέπει να περάσουν ψυχικά και σωματικά κάποιο επίπεδο και οι παίκτες που θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και δεν έχουν παίξει πολύ, πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα. Απαιτούμε από τους παίκτες να έχουν επαγγελματισμό, αλλά κάποιοι άλλοι απ’ ό,τι δείχνουν δεν το έχουν στα υπ’ όψιν τους. Είμαστε ψημένοι σε δύσκολες καταστάσεις, όμως, και θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και θα πάμε να κερδίσουμε».

Ο Γιαννίκης, μέσα από τα παραπάνω λόγια του, προανήγγειλε και κάποιες αλλαγές για να κάνει ένα φρεσκάρισμα στην ομάδα και να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Πιθανόν και σ’ αυτό τον αγώνα να απουσιάσει ο Κάστρο, που και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Επίσης δε θα ακολουθήσει την αποστολή για Δράμα ο τραυματίας Νάουμετς και ο τιμωρημένος με κάρτες Καρτάλης. Περισσότερο στοιχίζει η απουσία του Κάστρο που είναι πολύ ανεβασμένος φέτος και κάνει σπουδαία δουλειά στο χώρο, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι ως αμυντικός χαφ, αλλά πολλές φορές βοήθησε την ομάδα και επιθετικά. Θα περιμένουν και σήμερα π;vς θα είναι η κατάστασή του. Εναλλακτική λύση θα είναι ο Λιάσος, που πήγε καλά στα Χανιά και από δική του πάσα σημειώθηκε το 2ο γκολ με τον Καρτάλη.

Ο Γιαννίκης περιμένει αύριο στη Δράμα ένα διαφορετικό παιχνίδι απ’ αυτό που έγινε στα Περιβόλια με τον Πλατανιά. Και αυτό αιτιολόγησε ως εξής στις χθεσινές δηλώσεις του: «Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Το τελευταίο τους ματς ήταν η ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2. Είναι μία ομάδα επικίνδυνη στην περιοχή από σέντρες. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο, σίγουρα όμως κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και υπάρχει και το ταξίδι μπροστά μας. Ο στόχος όμως είναι η νίκη. Όπως και να ‘χει το πράγμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να πάρει τους τρεις πόντους εκεί μέσα. Κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτοί που πρέπει να είμαστε, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Δεν κοιτάμε πως θα μας εκπλήξει η Δόξα. Σίγουρα θα προετοιμάσουμε κατάλληλα τους παίκτες, αλλά πρώτα θα πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Διαιτητής ο Βλάχος

Ο διαιτητής Ανδρέας Βλάχος του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Δόξα Δράμας – ΠΑΣ που θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα. Βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρος Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής) και Αντώνιος Αναστασάκης (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μαρόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Στρατούδης (Έβρου). Ο Βλάχος έχει ενταχτεί από πέρσι στους πίνακες Β’ Εθνικής και θα διευθύνει πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ. Είναι το 7ο παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, καθώς ήταν ρέφερι σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πέντε παιχνίδια Β’ και Γ’ Εθνικής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής οι ρέφερι που ορίστηκαν είναι: Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας Παρχαρίδης (Δράμας), ΑΟΚ Κέρκυρας – Πλατανιάς Ιωάννης Πάνος (Ηπείρου), Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας – Απόλλων Σμύρνης Βεργέτης (Αρκαδίας), Κισσαμικός Χανίων – Παναχαϊκή Μπαϊρακτάρης (Αθηνών), Εργοτέλης – Λεβαδειακός Μπεκιάρης (Καρδίτσας).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος