Η… αεροπορία του ΠΑΣ Σκόνδρας και Παντελάκης που στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα σημείωσαν τα δύο πρώτα γκολ με κεφαλιές. Θα είναι και την Παρασκευή στη Δράμα οι «κολώνες» της άμυνας.
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με τη βαλίτσα στο χέρι ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Επέστρεψε χθες από τα Χανιά και αύριο αναχωρεί για Δράμα, αφού παίζει Παρασκευή με την ιστορική Δόξα.

Μπορεί ο ΠΑΣ να μην έπιασε μεγάλη απόδοση στα Περιβόλια, αλλά ποτέ δεν κινδύνευσε και ποτέ δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η νίκη με 2-0 (τα γκολ Παντελάκης, Καρτάλης) είναι απόλυτα δίκαιη που δεν αμφισβητείται και από την αντίπαλη ομάδα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» διατηρεί την διαφορά των επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι στη 2η θέση και πρώτιστος στόχος είναι αυτή τη διαφορά να διατηρήσει μέχρι τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, για να μπει με άλλον αέρα στα πλέι οφ. Οι κυανόλευκοι είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, αφού μετά τα Χανιά (επέστρεψαν χθες το μεσημέρι) αύριο πρωί θα ταξιδέψουν για τη Δράμα, καθώς μεθαύριο Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν την ιστορική Δόξα. Είναι λίγο ζόρικο αυτό το διάστημα με συνεχόμενα ταξίδια, αλλά τίποτα δε φαίνεται να πτοεί την ομάδα του Ανδρέα Γιαννίκη. Μάλλον στη Δράμα θα έχει στη διάθεσή του ο κόουτς και τον Κάστρο, που επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος δεν πήγε στα Περιβόλια. Περισσότερο για να προφυλαχτεί, ώστε τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, να είναι μάχιμος στις επάλξεις.

Ο ΠΑΣ έχει να δώσει μέχρι το τέλος δύο εντός και δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα θα παίξει την Παρασκευή στη Δράμα, θα υποδεχτεί την Κέρκυρα, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια στην γειτονική Άρτα την Α.Ε. Καραϊσκάκης και θα πέσει η αυλαία με το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Και μετά θα ακολουθήσει μίνι προετοιμασία για να είναι έτοιμη η ομάδα και στα πλέι οφ με την ανάλογη διαχείριση από τον Αργύρη Γιαννίκη.

Στη Δράμα δεν έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων. Η προϊστορία δείχνει 13 νίκες των «Μαυραετών», μία ισοπαλία και μία νίκη. Η μοναδική νίκη του ΠΑΣ σημειώθηκε με σκορ 3-0 στη Γ’ Εθνική, την αγωνιστική σεζόν 2005-06, που με προπονητή τον Γιάννη Γούναρη η ομάδα επέστρεψε στην Β’ Εθνική. Πολλοί λένε ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, κάτι που προσυπογράφουν και οι Γιαννιώτες. Περισσότερα για το παιχνίδι της Παρασκευής θα πει ο Αργύρης Γιαννίκης σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση που θα έχει με δημοσιογράφους.

Η τελευταία αναμέτρηση της Δόξας με τον ΠΑΣ έγινε τη σεζόν 2011-12 στην Α’ Εθνική στο Καυτατζόγλειο στάδιο και όχι στη Δράμα. Ήταν τότε που με τις ιστορίες των «στημένων» οι «Μαυραετοί» μπήκαν τελευταία στιγμή στην Α’ Εθνική και δεν είχε το γήπεδό της προδιαγραφές για αγώνες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Το προηγούμενο ματς στη Δράμα ήταν την Πρωτομαγιά του 2011 στη Β’ Εθνική. Η Δόξα του Μιχάλη Γρηγορίου κέρδισε με σκορ 2-0 τον ΠΑΣ του Στεφάν Ντεμόλ. Παρά την ήττα αυτή, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα, όπου παρέμεινε μέχρι και την περσινή χρονιά. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από τα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΣ στη Δράμα. Τη σεζόν 1979-80 ο Γιάτσεκ Γκμοχ δεν μπόρεσε να χωνέψει την ήττα της ομάδας του με σκορ 4-0 και στις 5 τα ξημερώματα που επέστρεψε η αποστολή από τη Δράμα στα Γιάννινα, πήγε τους παίκτες κατευθείαν για προπόνηση στο Σταυράκι!

Όσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι, ήταν η 3η νίκη του ΠΑΣ στην Κρήτη. Είχαν προηγηθεί οι νίκες με 1-0 επί των Χανίων στα Περιβόλια και με 2-1 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Αλώβητος βγήκε από τις μάχες της Κρήτης ο «Άγιαξ» αλλά πληγωμένος στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς έφερε ισοπαλίες με τα Χανιά και τον Εργοτέλη, χάνοντας 4 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος