Αθλητικά

Νίκη 2-0 στο ρελαντί και χωρίς ιδιαίτερο κόπο

Ανώτερος ο ΠΑΣ από τον Πλατανιά, κέρδισε με τα γκολ των Παντελάκη και Καρτάλη έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Άλλη μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε 2-0 στα Περιβόλια Χανίων τον Πλατανιά και συνεχίζει να είναι σταθερά πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα με διαφορά 7 βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος με χίλια ζόρια κέρδισε 2-1 την ουραγό Κέρκυρα στη Ριζούπολη.

Τα γκολ των Παντελάκη στο 19’ με κεφαλιά και Καρτάλη στο 56’ με συρτό αριστερό σουτ, ήταν αρκετά για να δώσουν τους 3 βαθμούς στον «Άγιαξ της Ηπείρου», που πέρασε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα στα ηλιόλουστα Περιβόλια, κόντρα στη νεανική ομάδα του Γιάννη Τάτση. Οι κυανόλευκοι δε χρειάστηκε να ιδρώσουν περισσότερο, αφού από την αρχή είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ του Παντελάκη στο 19’ τους έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα και το γκολ του Καρτάλη 14 λεπτά μετά το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου σφράγισε τη νίκη. Μετά το 2-0, ο ΠΑΣ σήκωσε το πόδι από το γκάζι, αφήνοντας γι’ αυτόν να κυλήσει το παιχνίδι σε ρυθμό ρελαντί, διασφαλίζοντας περισσότερο το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να καταπιεστεί για ένα τρίτο γκολ. Στο τελευταίο ημίωρο είχε μια δραστηριότητα ο Πλατανιάς, αλλά όχι με ιδιαίτερες απειλές προς την εστία του Χουτεσιώτη. Καλύτερο ποδόσφαιρο παίχτηκε στο α’ ημίχρονο, όταν η εξέλιξη του αγώνα είχε ρυθμό και φάσεις. Όπως είπαμε και πριν, μετά το 59’ που έγινε το 2-0 έπεσε ο ρυθμός, αφού φάνηκε η ανωτερότητα του ΠΑΣ ενώ και ο Πλατανιάς αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει σε κάτι καλύτερο. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να μην είχε σπουδαία απόδοση, αλλά έπαιξε ίσα ίσα για να πάρει τους 3 βαθμούς που είναι το ζητούμενο.

Τα γκολ

19’: Σε εκτέλεση φάουλ του Αποστολόπουλου ο Παντελάκης που προωθήθηκε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ.

56’: Ο Καρτάλης με ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά και με αριστερό συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Πενταράλη έκανε το 2-0.

Οι φάσεις

8’: Σέντρα παράλληλη προς την εστία του Πλατανιά από τον Κριζμάν, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε αφύλαχτος ο Λεό, αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

13’: Δυνατό σουτ Παπουτσογιαννόπουλου από το ύψος μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Χουτεσιώτη.

17′: Καλή στιγμή για τον Πλατανιά, με τον Βουκελάτο να σουτάρει με δύναμη λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής δεξιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

22′: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παμλίδης αποφεύγει ωραία Κατσαρό και Παπουτσογιαννόπουλο από τα δεξιά, μπαίνει στην περιοχή και κάνει ένα σουτ με το εξωτερικό, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

84′: Φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι. Διαμαρτύρονται για χέρι του Μπουκουβάλα. Δεν υπάρχει παράβαση, ήταν κολλημένο το χέρι του παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), που σε γενικές γραμμές ήταν καλός, χωρίς να χάσει φάσεις ή να κάνει το χοντρό λάθος. Καλοί και οι βοηθοί του Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Πήττας (Ηλείας). Τέταρτος διαιτητής ο Βλάχος (Ανατολικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Βουκελάτος, Μπάμπης, Ποζατζίδης, Ρεβυθόπουλος (Πλατανιά), Μπουκουβάλας, Παμλίδης (ΠΑΣ).

Οι συνθέσεις

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Πενταράκης, Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Σαάντο, Κατσαρός (63’ Λουκίνας), Ρεβυθόπουλος, Οικονόμου, Παπουτσογιαννόπουλος (63’ Λεϊρία), Μπάμπης, Γιούσης, Βουκελάτος (72’ Ποζατζίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Λιάσος, Κρίζμαν (63’ Ελευθεριάδης), Καρτάλης (80’ Νικολιάς), Παμλίδης, Λεό (77’ Ξύδας).

Αποτελέσματα (18η αγωνιστική)

Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας 3-2
Απόλλων Πόντου – Α.Ε. Καραϊσκάκης 1-3
Παναχαϊκή – Εργοτέλης 2-0
Απόλλων Λάρισας – Χανιά 0-1
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα 2-1
Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Η βαθμολογία (18η αγωνιστική)

ΠΑΣ Γιάννινα 43
Απόλλων Σμύρνης 36
Κισσαμικός Χανίων 34
Λεβαδειακός 34
Α.Ε. Καραϊσκάκης 31
Εργοτέλης 28
———————————————
Απόλλων Λάρισας 27
Παναχαϊκή 25
Δόξα Δράμας 23
Πλατανιάς 20
Κέρκυρα 0
Απόλλων Πόντου -3
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες με την βαθμολογία του πρωταθλήματος θα παίξουν αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και δευτεραθλητή και οι έξι τελευταίες ομάδες θα παίξουν αγώνες πλέι άουτ για την παραμονή στην Κατηγορία. Ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 και ο δευτεραθλητής θα δώσει αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1.

Επόμενη αγωνιστική (19η)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας
16.00 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΡΤ SPORTS)
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΑΟΚ Κέρκυρας – Πλατανιάς
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
14.45 Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας – Απόλλων Σμύρνης (ΕΡΤ SPORTS)
15.00 Κισσαμικός Χανίων –Παναχαϊκή
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
16.00 Εργοτέλης – Λεβαδειακός (ΕΡΤ SPORTS)

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος