Αθλητικά

Για νέο θρίαμβο στην Κρήτη πάει ο «Άγιαξ»

Την ερχόμενη Δευτέρα θα παίξει στα Περιβόλια Χανίων με τον Πλατανιά με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Με το παιχνίδι αυτό, που θα γίνει στις 4 το απόγευμα και θα καλυφθεί από την ΕΡΤ SPORTS, θα κλείσει και η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας 2.

Η προπόνηση χθες έγινε στο ΠΕΑΚΙ, μετά το διήμερο ρεπό που προηγήθηκε και όλοι ακολούθησαν με καλή διάθεση το πρόγραμμα, παρά τη λάσπη που είχε ο αγωνιστικός χώρος λόγω των βροχοπτώσεων. Η προπόνηση έγινε από τους συνεργάτες του Αργύρη Γιαννίκη, καθώς ο κόουτς βρέθηκε για λίγες ημέρες κοντά στην οικογένειά του στη Γερμανία. Από σήμερα θα αναλάβει αυτός τα ηνία, για να ετοιμάσει και τα πλάνα για αυτόν τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα.

Στόχος του ΠΑΣ είναι η νίκη και μόνο αυτή. Έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει με όλα τα ατού στην Κρήτη για να βγει νικητής. Σε μια έδρα που έχει και καλή παράδοση, καθώς σε σύνολο έξι αγώνων για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, καταγράφονται τρεις νίκες του ΠΑΣ και τρεις ισοπαλίες. Οι γηπεδούχοι νίκησαν μόνο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα αγνοούν τη νίκη. Είναι πολύ πιθανόν ο Γιαννίκης να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που συνέτριψε με σκορ 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παίξει ο Κάστρο που ξεκίνησε από χθες συντηρητικό πρόγραμμα και από αύριο θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι με το γνωστό σχήμα 4-4-2 που θα εξελίσσεται και σε 4-3-3 θα παίξει και την Δευτέρα, με κάποιες ασφαλώς παραλλαγές, καθώς θα υπάρχουν και άλλοι ειδικοί ρόλοι στους παίκτες. Ο Γιαννίκης «διαβάζει» πολύ καλά τις αντίπαλες ομάδες και ανάλογα ετοιμάζει την ομάδα του. Ανεξαρτήτως της διάταξης που θα χρησιμοποιηθεί, τα στοιχεία που θέλει σε κάθε παιχνίδι από τους παίκτες του είναι καθαρό μυαλό, λίγα λάθη, αποφασιστικότητα σε κάθε προσπάθεια. Κανονικά προπονήθηκε χθες και ο Νάουμετς, όπως και ο Σεργκελασβίλι. Ο τελευταίος δεν είναι στα πλάνα του αγώνα αφού σε 15 ημέρες θα μπορεί να τον υπολογίζει ο κόουτς. Αν πάει στην Κρήτη θα είναι ως υπεράριθμος για ψυχολογικούς λόγους και για να μπει στο πνεύμα της ομάδας, αφού προέρχεται από μακροχρόνιο τραυματισμό. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα, σε μια ξεχωριστή μέρα για τα Γιάννινα, που γιορτάζουν στην 107η επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.

Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής οδικώς για Θεσσαλονίκη και από εκεί με αεροπλάνο θα ταξιδέψει για τα Χανιά. Προπονητής στον Πλατανιά είναι ο παλιός άσος του ΠΑΣ και προπονητής των ομάδων Νέων Γιάννης Τάτσης.

Πιθανή ενδεκάδα

Αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο με τον Κάστρο, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), στόπερ τους Παντελάκη, Σκόνδρα, στο κέντρο τους Κάστρο, Σιόντη, Καρτάλη, Παμλίδη και στην επίθεση Λεό και Κριζμάν. Υποψήφιοι για την ενδεκάδα, αν υπάρξουν απρόοπτα θα είναι και οι Νικολιάς, Λιάσος, Ξύδας, Οικονομόπουλος, Ελευθεριάδης, Λώλης, Περιστερίδης.

Διαιτητής ο Ματσούκας

Τον αγώνα της Δευτέρας στα Περιβόλια θα διευθύνει ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους Τσιλίκα (Αιτωλοακαρνανίας), Πήττα (Ηλείας). Τέταρτος διαιτητής ο Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής) και παρατηρητής η Ελένη Λαμπαδαρίου (Πειραιά). Ο Ματσούκας θα διευθύνει φέτος το 2ο παιχνίδι Β’ Εθνικής, αφού είχε προηγηθεί το παιχνίδι Παναχαϊκή – Καραϊσκάκης Άρτας 2-0. Το 2015 μπήκε στους πίνακες Γ’ Εθνικής και το 2018 στους πίνακες Β’ Εθνικής.

Νίκη ΠΑΣ από τον α’ γύρο

Στο ματς του α’ γύρου για την 7η αγωνιστική που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 2-0. Τα τέρματα σημείωσαν οι Κάστρο (64’) και Παμλίδης (76’). Πολύ καλός ο διαιτητής Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (52’ Πίτου Γκαρσία), Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Κρίζμαν, Λέο (85’ Λώλης), Νάουμετς, Ξύδας (71’ Παμλίδης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης, Τσαμούρης, Κέντες, Νιαυραδάκης, Ρουσσάκης (61’ λ.τρ. Σαάντο), Λεωνιδόπουλος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπιανκόνι, Περντόμο, Παπαδόπουλος (58’ Καραγκούνης).

Πού θα παίξουν οι ομάδες Νέων

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λίγκας 2, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Σάββατο την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Το ματς θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Epirus Sports, με διαιτητή τον Δημήτριο Χατζηπαναγιώτου του συνδέσμου Ηπείρου.

-Για το πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λίγκας 1 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Σάββατο τον ΠΑΟΚ σε ένα σημαντικό παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 13.30 στο αθλητικό Κέντρο Epirus με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Νέο (Ηπείρου).

-Για το πρωτάθλημα Κ15 της Σούπερ Λίγκας 1, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Σάββατο την Ξάνθη. Το ματς θα γίνει στις 11 το πρωί στο αθλητικό Κέντρο Epirus με διαιτητή τον Θεόδωρο Νίκου (Άρτας).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος