Μετά τον ΠΑΣ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Χαμηλοί τόνοι και σοβαρότητα ενόψει Πλατανιά

Αυτό ζήτησε από την Δευτέρα στην κοπή της πίτας ο Γιαννίκης. Ξεκινούν από σήμερα οι προπονήσεις.

Με προπόνηση το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Πλατανιά, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, στο γήπεδο Περιβολίων Χανίων.

Οι κυανόλευκοι παίκτες, μετά το διήμερο ρεπό που τους έκανε δώρο ο Γιαννίκης για τη μεγάλη νίκη με σκορ 5-1 επί του Απόλλωνα στο κατ’ ευφημισμόν (όπως εξελίχθηκε) ντέρμπι της Β’ Εθνικής. Ο κόουτς, από την περασμένη Δευτέρα που έγινε η κοπή της πίτας και το πρόγραμμα αποθεραπείας, συνέστησε στους παίκτες να αφήσουν πίσω το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και να κοιτάξουν το παιχνίδι που έρχεται απέναντι σε μια αξιόμαχη και σοβαρή ομάδα, ανεξαρτήτως αν είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία. Τις επόμενες ημέρες θα τους πει και περισσότερα, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο θέμα της διαχείρισης του παιχνιδιού και κανενός τα μυαλά δεν πρέπει να πάρουν αέρα. Στόχος είναι, τουλάχιστον η διαφορά των επτά βαθμών από την 2η θέση να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, για να πάει η ομάδα με άλλον αέρα και χωρίς ιδιαίτερο άγχος στα πλέι οφ. Και ο Γιαννίκης μετά το ματς με τον Απόλλωνα τόνισε ότι «με 40 βαθμούς δεν παίρνεις πρωτάθλημα», στέλνοντας το μήνυμα σε όλους να είναι σοβαροί και ότι δεν έχει κριθεί τίποτα στην υπόθεση ανόδου.

Σήμερα και τις επόμενες ημέρες ο Φάμπρι Κάστρο θα κάνει ειδικό πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού στο ματς της περασμένης Κυριακής για να μπορέσει να αγωνιστεί στην Κρήτη. Όπως τόνισε ο γιατρός Σταύρος Ριστάνης, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι στη διάθεση του προπονητή για το ματς με τον Πλατανιά. Ανέφερε ότι έχει μια σύσπαση και ήταν ευτύχημα που δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί και στο β’ ημίχρονο, όπως ήθελε ο ίδιος, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος θλάσης, που θα τον άφηνε αρκετό καιρό έξω από τα γήπεδο. Αν λοιπόν όλα πάνε καλά με τον Κάστρο, ο ΠΑΣ θα πάει δυνατός στα Περιβόλια με στόχο τη νίκη.

Διαιτητής ο Ματσούκας

Τον αγώνα Πλατανιάς – ΠΑΣ θα διευθύνει ο Μιχαήλ Ματσούκας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί του οι Νικόλαος Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας) και Άγγελος Πήττας (Ηλείας). Τέταρτος διαιτητής ο Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής) και παρατηρητής η Ελένη Λαμπαδαρίου (Πειραιά).

Ο Ματσούκας θα διευθύνει φέτος το 2ο παιχνίδι Β’ Εθνικής, αφού είχε προηγηθεί το παιχνίδι Παναχαϊκή – Καραϊσκάκης Άρτας 2-0. Το 2015 μπήκε στους πίνακες Γ’ Εθνικής και το 2018 στους πίνακες Β’ Εθνικής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας Μαχαίρας (Πειραιώς), Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης Άρτας Μέγας (Πιερίας), Παναχαϊκή – Εργοτέλης Κατοίκος (Αθηνών), Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα Πατεμτζής (Ηρακλείου), Απόλλων Λάρισας – Κισσαμικός Κουκούλας (Λέσβου).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος