Αθλητικά

Πανέτοιμος ο ΠΑΣ για νέα νίκη με Κισσαμικό

Αύριο στις 14.45 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» η αναμέτρηση. Προσοχή συνέστησε στους παίκτες ο Αργύρης Γιαννίκης.

Με προπόνηση που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Κισσαμικό Χανίων, που θα γίνει στις 2.45 το μεσημέριστο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ SPORTS.

Χθες ο Γιαννίκης έδωσε έμφαση στην τακτική του αυριανού αγώνα και περισσότερο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η άμυνα ήταν το πιο δυνατό χαρτί της τοπικής ομάδας με σερί οκτώ αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ. Όμως στα τελευταία παιχνίδια με Λεβαδειακό και Εργοτέλη παρουσίασε αδυναμίες, δέχτηκε και τις δύο φορές γκολ, κάτι που ώθησε τον κόουτς να ασχοληθεί περισσότερο με την άμυνα και στο δίτερμα να κάνει έντονες παρατηρήσεις.

Οι Σιόντης και Κάστρο είναι τα νέα πρόσωπα της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι. Περισσότερο έτοιμος είναι ο πρώτος, που θα είναι σίγουρα στο βασικό σχήμα, ενώ ο δεύτερος θα είναι στην αποστολή αλλά δε θα ξεκινήσει βασικός. Απόντες θα είναι οι Σεργκελασβίλι, Ζιούλης και Γροσδάνης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι με τον Κισσαμικό ανέφερε: «Δεν είναι τίποτα εύκολο. Αν δούμε ότι τα Χανιά είναι 3η ομάδα σε συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας και αρκετά φορμαρισμένη όπως δείχνουν τα τελευταία της αποτελέσματα, μας δείχνουν ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και καλό θα είναι να το πάρουμε ως δύσκολο για να είμαστε συγκεντρωμένοι και μέσα στο πλάνο. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Προερχόμαστε από τη νίκη επί του Εργοτέλη, που ήταν η πρώτη μας επί της συγκεκριμένης ομάδας στο Παγκρήτιο, και ελπίζουμε να έχουμε την απόδοση που πρέπει για να κερδίσουμε». Σκιαγραφώντας την ομάδα των Χανίων ανέφερε: «Είναι μία συμπαγής ομάδα, που δε δέχεται εύκολα γκολ, έχει ανοδική φόρμα, παίζει 4-2-3-1 και 4-4-2. Είδαμε και στο πρώτο ματς ότι είναι ένας μαχητικός αντίπαλος και περιμένουμε πάλι ένα μαχητικό παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις να κερδίσουμε».

Ο Γιαννίκης αποκάλυψε, επίσης, ότι έκανε εισηγήσεις για μεταγραφές, αλλά μέχρι χθες το απόγευμα δεν υπήρχε κάτι στους ορίζοντες της ομάδας. Για το θέμα αυτό δήλωσε: «Εγώ έχω κάνει τις εισηγήσεις μου στη διοίκηση, από εκεί και πέρα ας ελπίσουμε να μην έχουμε θέματα. Είχαμε πει ότι με την αποχώρηση του Πίτου άδειασε μία θέση. Έλεγα ότι αν δεν πειραχτεί το ρόστερ, δε χρειαζόμαστε προσθήκη, αλλά από τη στιγμή που πειράχτηκε και έφυγε κάποιος υπολογίσιμος παίκτης, έκανα την εισήγησή μου. Το βλέπω δύσκολο να γίνει μεταγραφή». Τέλος, ο προπονητής του ΠΑΣ δε θέλησε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως για τα γεγονότα στη Σούπερ Λίγκα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα πει και το καλοκαίρι που καθυστερούσε το δικό μας πρωτάθλημα να ξεκινήσει, ότι εγώ δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια πράγματα. Είμαι όμως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και πιστεύω ότι δε μου πέφτει λόγος να σχολιάσω τι γίνεται σε άλλες ομάδες. Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ, της κυβέρνησης και δεν ξέρω τίνος άλλου. Εγώ κοιτάω τον ΠΑΣ Γιάννινα και τουλάχιστον το δικό μας πρωτάθλημα είναι σε ροή και μπορούμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό».

Ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Παντελάκη, Σκόνδρα, Μπουκουβάλα, στο κέντρο τους Λώλη, Σιόντη, Ξύδα, Καρτάλη και στην επίθεση Λεό, Παμλίδης. Στη διάθεση του Γιαννίκη θα είναι και οι Νικολιάς, Γιαννίκογλου, Κάστρο, Κριζμάν, Λιάσος, Πήλιος, Νάουμετς, Οικονομόπουλος, Γώγος.

Διαιτητής ο Κολυτάς

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίστηκε ο Σπυρίδων Κολυτάς του συνδέσμου Κέρκυρας, με βοηθούς τους Δημήτριο – Θεοχάρη Σκορδίλη (Κέρκυρας), Παναγιώτη Κουβαλάκη (Δράμας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Καλύβας (Ευρυτανίας). Είναι το 4ο παιχνίδι που θα διευθύνει φέτος ο κερκυραίος ρέφερι. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες Ασπρόπυργος – Αιγάλεω 1-1, Εργοτέλης – Καραϊσκάκης 4-2, Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου 0-1.

Πού θα παίξουν οι Ομάδες Νέων

Για το πρωτάθλημα Κ19 της Σούπερ Λιγκ 2, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, τη Δόξα Δράμας. Το παιχνίδι θα γίνει στο αθλητικό κέντρο Epirus Sport με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Νέο του συνδέσμου Ηπείρου.

-Για το πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λιγκ 1, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Βόλο με την τοπική ομάδα. Το παιχνίδι θα γίνει στο ΕΑΚ Βόλου με διαιτητή τον Ηλία Πλακιά του συνδέσμου Θεσσαλίας.

-Η ομάδα Κ15 του ΠΑΣ έχει ρεπό.

Με Γιάκο αύριο ο Κισσαμικός

Ο Κισσαμικός που μετονομάστηκε το καλοκαίρι σε ΠΑΕ Χανίων, θέλει προσοχή, γιατί έχει έμπειρους παίκτες, μεταξή αυτών και ο Ευριπίδης Γιάκος, που αρχές Ιανουαρίου μετακόμισε από τη Λάρισα στα Χανιά και αύριο θα παίξει για πρώτη φορά αντίπαλος του ΠΑΣ. Πλην του Γιάκου και άλλοι παίκτες έπαιξαν σε ομάδες Α’ Εθνικής, όπως οι Κοτζαβασίλης (Κέρκυρα), Γρομητσάρης (Κέρκυρα), Τριανταφυλλάκος (Άρης), Ξενοφών Πάνος (Πανιώνιος), Ζιαμπάρης (Ηρακλής), Μουμίν (ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός), Παναγιωτούδης (ΠΑΟΚ, Πανιώνιος), Βασιλείου (Ατρόμητος Αθηνών). Και πολλοί άλλοι παίκτες είναι έμπειροι με πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Προπονητής είναι ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο Κισσαμικός έφερε καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας, απ’ ότι στα Περιβόλια που είναι η έδρα του. Συγκεκριμένα εντός έδρας έχει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες και εκτός έδρας τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζει με σφιχτή άμυνα, έχοντας συντελεστή τερμάτων 8-2. Εκτός έδρας έχασε μόνο με σκορ 1-0 στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη. Κέρδισε με σκορ 4-0 στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα, με 2-0 την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων και με 1-0 στην Πάτρα την Παναχαϊκή. Έφερε ισοπαλίες 1-1 με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, 0-0 στην Άρτα με τον Καραϊσκάκη και 0-0 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και αύριο στα Γιάννινα ασφαλώς θα παίξει αμυντικά για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Πιθανή ενδεκάδα: Κουτζαβασίλης, Πάνος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Ουνγιαλίδης, Μουμίν, Κάσσος, Παναγιωτούδης, Κουσκουνάς, Βρεττός, Τζώρας.

Νίκη του ΠΑΣ στα Χανιά

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στα Περιβόλια Χανίων, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 59’ ο Καρτάλης. Διαιτητής ο Γκάμαρης (Αθηνών).

ΧΑΝΙΑ: Κουτζαβασίλης, Σωτηράκος, Πάνος (65’ Δημητριάδης), Ανδρέου, Κάσσος, Oυνγιαλίδης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (71’ Αρναρέλλης), Λεοζίνιο (46’ Ναζλίδης), Κουσκουνάς, Βρεττός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (46’ Καρτάλης), Νικολιάς (64’ Κριζμάν), Παμλίδης (78’ Σιόντης), Λεό.

Σχετικά άρθρα

Καπλάνειος, ζητείται ευαισθησία

Έρανος στην Πάτρα για την Παναχαϊκή, όπως έγινε το 2003 στα Γιάννινα!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Αξιολογεί τους νέους παίκτες ο Μεταξάς