Αθλητικά

Ενισχυμένος ο ΠΑΣ στο ματς με τον Κισσαμικό

Κανονικά προπονήθηκαν χθες οι Κάστρο και Σιόντης. Μίνι αφιέρωμα για το πρώτο ματς στα Γιάννινα με την Α.Ε. Χανίων.

Στο κανονικό πρόγραμμα μπήκαν από χθες οι Κάστρο και Σιόντης, κάνοντας την πρώτη προπόνηση μετά από αρκετό καιρό, καθώς είχαν τραυματιστεί και οι δύο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 15 Ιανουαρίου.

Θα κρίνει ο Γιαννίκης κατά πόσο είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και για πόσο διάστημα, καθώς έχασαν αρκετές προπονήσεις. Επειδή είναι παίκτες πολύτιμοι για την ομάδα στη μεσαία γραμμή και η απουσία τους ήταν αισθητή στα τελευταία παιχνίδια, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει ο ένας, αν όχι και οι δύο.

Χθες δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης οι Νικολιάς και Οικονομόπουλος, αλλά θα είναι στην αποστολή. Σε φουλ ρυθμούς προπονείται ο Ελευθεριάδης και σταδιακά με τον χρόνο συμμετοχής που θα παίρνει σε παιχνίδια (ντεμπούτο για ένα 5λεπτο έκανε με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο), θα επανενταχτεί στην ομάδα, μετά τον εξάμηνο τραυματισμό του από το φιλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης τον περασμένο Ιούλιο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πανέτοιμοι για να προσθέσουν ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό της ομάδας στο δύσκολο παιχνίδι με τα Χανιά, που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο Αργύρης θα παρατάξει την ομάδα με επιθετικό σχήμα, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ, που θα κάνει πιο εύκολο το έργο των παικτών του. Και σ’ αυτό το παιχνίδι η ΠΑΕ καθόρισε γενική είσοδο 10 ευρώ για όλες τις θύρες και 5 ευρώ τα παιδικά.

Δεν υπάρχει προϊστορία

Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή ο ΠΑΣ, είναι της περιοχής Κίσσαμος Χανίων και το αρχικό όνομά της ήταν Κισσαμικός. Το 2017, όταν ο Α.Ο. Χανίων υποβιβάστηκε από τη Β’ Εθνική λόγω χρεών, με την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και την αφαίρεση 33 βαθμών, υπήρξε συνεργασία του Κισσαμικού με τον Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανίων και η ομάδα διατήρησε μεν την ονομασία ΠΑΕ Κισσαμικός, αλλά άλλαξε τον διακριτικό τίτλο σε «ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά/Κισσαμικός». Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε πάλι ο διακριτικός τίτλος σε «ΠΑΕ Χανιά», αλλά στο καταστατικό η ονομασία Κισσαμικός παραμένει, όπως και το σήμα που είναι το δελφίνι. Έδρα του σωματείου αυτού είναι το γήπεδο των Περιβολίων, εκεί που αγωνίζεται και ο Πλατανιάς. Συνεπώς, η ομάδα αυτή πρώτη φορά στην ιστορία βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΣ και δεν υπάρχει προϊστορία αγώνων. Στο ματς που έγινε τον α’ γύρο στα Περιβόλια, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ του Καρτάλη.

Τα τέσσερα γκολ του Τσιούρη

Προϊστορία υπάρχει με τις παλιότερες ομάδες Α.Ε. Χανίων και Α.Ο. Χανίων. Ο Α.Ο. Χανίων είχε αποκλείσει τον ΠΑΣ από το Κύπελλο Ελλάδος στα πέναλτι τον χειμώνα του 2015.

Η πρώτη ομάδα από τα Χανιά που έπαιξε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ ήταν η Α.Ε. Χανίων, την αγωνιστική σεζόν 1967-68, για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Το ματς έγινε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 1968. Ο «Άγιαξ» ήταν σε μεγάλη μέρα και κέρδισε 4-0 με τέσσερα γκολ που σημείωσε ο Βασίλης Τσιούρης. «Καταπληκτικά τα Γιάννινα, οδηγούμενα από έναν φανταστικό Τσιούρη, ο οποίος εσημείωσεν και τα τέσσερα τέρματα, έφτασαν εις έναν πραγματικόν θρίαμβον» έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής. ΠΑΣ: Μανέγας, Μάντζιος, Αναστασίου, Παπλιάκος, Παπακοσμάς, Καραμανωλάκης, Ελευθεριάδης, Μαυριδόπουλος, Τσιούρης, Οικονομίδης, Γραμμενιάτης Β.

Δύο παιχνίδια σήμερα

Με δύο παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ 2. Στις 3 το μεσημέρι στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα αγωνιστεί με τον Εργοτέλη και στις 5 το απόγευμα ο τοπικός Λεβαδειακός θα υποδεχτεί την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας στη Λιβαδειά.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος