Αθλητικά

Μόνο νίκες από εδώ και πέρα στα Γιάννινα

Η προσοχή του ΠΑΣ είναι στραμμένη στο παιχνίδι της Κυριακής με τα Χανιά. Επιστρέφει ο Σιόντης, ίσως και ο Κάστρο

Με προπόνηση, που έγινε χθες το μεσημέρι, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τα Χανιά στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Σε σύντομη ομιλία του στους παίκτες, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης ζήτησε να υπάρχει σοβαρότητα και συγκέντρωση στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Σημείωσε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και όλα θα πρέπει να τα βλέπουν με το ίδιο μάτι και να τα αντιμετωπίζουν με την ίδια προσοχή. Υπενθύμισε, επίσης, αυτό που έχει πει και άλλες φορές, ότι πρέπει να βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά. Συνεπώς, τα βλέμματα και η προσοχή όλων πρέπει να είναι στραμμένα στο δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα των Χανίων, που θα γίνει το μεσημέρι Κυριακής στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Οι κυανόλευκοι θέλουν μέχρι τέλος να διατηρήσουν το απόλυτο των επιτυχιών και να πάνε στα πλέι οφ με διαφορά ασφαλείας από τη δεύτερη θέση. Ειδικά μέσα στα Γιάννινα δε θέλουν να χάσουν άλλους βαθμούς και το στάδιο «Ζωσιμάδες», που είναι καυτή έδρα, να αποτελέσει γερό χαρτί για την τοπική ομάδα στην προσπάθεια για τον τίτλο. Ήδη χάθηκαν 5 βαθμοί, λόγω της ήττας από τον Λεβαδειακό και της ισοπαλίας με τον Εργοτέλη. Όπως λένε στα Γιάννινα, δεν πρέπει να χαθεί ούτε πόντος στη συνέχεια.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν και χθες οι Κάστρο και Σιόντης, αλλά ανεβάζοντας ρυθμούς. Ο Σιόντης ίσως σήμερα μπει στο κανονικό πρόγραμμα, γιατί ξεπέρασε και τις ενοχλήσεις που είχε στο ισχαιμικό νεύρο. Καλύτερα είναι και ο Κάστρο, αλλά γι’ αυτόν αύριο θα υπάρχει καλύτερη εικόνα και θα κρίνει ο Γιαννίκης αν μπορεί να τον υπολογίζει, γιατί έμεινε και πίσω από πλευράς προπονήσεων. Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Ζιούλης, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προπόνηση το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Αν συνεχίσει να βρέχει, τότε η προπόνηση θα γίνει σε άλλο γήπεδο της περιοχής.

Η προετοιμασία των Χανίων

Αφού πήραν τις απαιτούμενες ανάσες έπειτα από την επιβλητική νίκη επί του Πλατανιά, οι ποδοσφαιριστές των Χανίων επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στις προπονήσεις. Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες στο Μάλεμε υπό την επίβλεψη του προπονητή Αλέκου Βοσνιάδη. Το πρόγραμμα άρχισε με ασκήσεις λειτουργικής δύναμης, συνεχίστηκε με παιχνίδια “5vs2” και ολοκληρώθηκε με παιχνίδια τακτικής.

Διαιτητής ο Κολυτάς

Ο διαιτητής Σπυρίδων Κολυτάς του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει τον κυριακάτικο αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΕ Χανίων. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος – Θεοχάρης Σκορδίλης (Κέρκυρας) και Παναγιώτης Κουβαλάκης (Δράμας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Καλύβας (Ευρυτανίας). Είναι το 4ο παιχνίδι που θα διευθύνει φέτος ο κ.Κολυτάς. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες Ασπρόπυργος – Αιγάλεω 1-1, Εργοτέλης – Καραϊσκάκης 4-2, Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου 0-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, οι ρέφερι που ορίστηκαν, είναι: Κέρκυρας – Εργοτέλης Πανυτσίδης (Κοζάνης), Παναχαϊκή – Απόλλων Λάρισας Αθανασίου (Άρτας), Λεβαδειακός – Καραϊσκάκης Άρτας Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), Πλατανιάς – Απόλλων Καλαμαριάς Λεμπέσης (Πειραιά), Δόξα Δράμας – Απόλλων Σμύρνης Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Τελειώνουν αύριο οι μεταγραφές

Αύριο τα μεσάνυχτα πέφτει η αυλαία των μεταγραφών και για τον λόγο αυτό θα είναι ανοιχτά και τα γραφεία της ΕΠΟ. Από την Ομοσπονδία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ενόψει της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020, τελευταίας ημέρας της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα λειτουργήσουν έως τα μεσάνυχτα».

Βραβεύτηκε ο Ελευθεριάδης

Την Τρίτη το βράδυ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πραγματοποίησε την 38η γιορτή, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους της περσινής σεζόν σε Super League και Football League, ενώ υπήρχαν και αρκετές ειδικές βραβεύσεις. Εκπροσώπηση του ΠΑΣ Γιάννινα στα βραβεία δεν υπήρχε φέτος, ωστόσο ο Χρήστος Ελευθεριάδης, ως πρώτος σκόρερ της περσινής Football League μαζί με τον Μπιανκόνι, πήρε το «χρυσό παπούτσι». Επίσης, δύο πρώην ποδοσφαιριστές των «κυανόλευκων» είχαν την τιμητική τους, ο Πασχαλάκης ως κορυφαίος τερματοφύλακας και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας και ο Κούτρης παρέλαβε ειδικό βραβείο για μία κίνηση που είχε κάνει μετά από αγώνα Ολυμπιακού-Ατρομήτου, παίρνοντας αγκαλιά έναν πιτσιρικά με κινητικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος