Φωτογραφία αρχείου
Αθλητικά

Στο γήπεδο κατέβηκε το φάντασμα του ΠΑΣ

Σε άσχημη ημέρα η τοπική ομάδα έχασε 1-0 από τον Λεβαδειακό με γκολ του Μεχία στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Φωτορεπορτάζ: Λαμπρινή Σταμούλη

Μόνο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θύμιζε η ομάδα, που αντιμετώπισε σήμερα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον Λεβαδειακό και έχασε 1-0 στο 92’ από γκολ του Μεχία, που είχε μπει σαν αλλαγή. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα, που σερνόταν από την αρχή μέχρι το τέλος, να είναι ο ΠΑΣ που γνωρίσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν προφανώς το φάντασμά του, που μπήκε στο γήπεδο «υπνωτισμένο» σαν να του έκαναν μάγια για να χάσει! Το άσχημο είναι ότι δεν μπόρεσε να πάρει ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας. Σε μια φάση στο 92’ η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, ο Μάντζιος έδωσε δεξιά την μπάλα στον Πολέτο, δεν τον μάρκαρε κανείς και έβγαλε τη σέντρα, δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Αποστολόπουλος και ανενόχλητος ο Μεχία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό έκρινε και το παιχνίδι. Ενώ το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, τελικά οι Βοιωτοί το πάλεψαν μέχρι τέλους και έσπασαν το αήττητο του ΠΑΣ, μπαίνοντας και στο παιχνίδι της ανόδου. Ένα τρίποντο μέσα στα Γιάννινα είναι χρυσάφι.

Ο ΠΑΣ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Από την αρχή έδειχνε ότι ήταν έξω από τα νερά του. Δεν μπορούσε να αλλάξουν οι παίκτες του ούτε μια μπαλιά της προκοπής. Ειδικά από τη μέση και μπροστά ήταν ανύπαρκτος. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κούραση από την υπερπροσπάθεια στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Κριζμάν και Λεό δεν μπόρεσαν να βάλουν κανένα πρόβλημα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Πεσμένος πολύ και ο Νάουμετς, κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, την έχανε. Ούτε ο Ξύδας έκανε αισθητή την παρουσία του. Κάποιες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε ο Καρτάλης, δεν τις τελείωνε. Ο Λιάσος έτρεχε πάνω κάτω, αλλά δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να φτιάξει παιχνίδι. Στο β’ ημίχρονο κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση, καθώς οι Παμλίδης, Νικολιάς αγωνίστηκαν φιλότιμα, αλλά δεν μπόρεσε η μηχανή να πάρει μπροστά και το κάρο έμεινε κολλημένο στη λάσπη. Η άμυνα στα 92 λεπτά λειτούργησε καλά και δεν είχε κινδυνεύσει η εστία του Χουτεσιώτη. Στη φάση του γκολ στο 92’ πιάστηκε στον ύπνο και έπαθε και αυτή μπλακ άουτ. Γενικά ήταν μια κακή μέρα για τον ΠΑΣ, που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να αυξήσει τη διαφορά στους εννέα βαθμούς από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που προχθές έκανε νέα «γκέλα» στη Ριζούπολη, φέρνοντας ισοπαλία με τα Χανιά. Όχι μόνο δεν κέρδισε ο ΠΑΣ, αλλά δεν πήρε και την ισοπαλία, έστω και τον ένα πόντο, αφού πολλοί λένε στο ποδόσφαιρο: ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις, μην το χάνεις. Τώρα η διαφορά από τον Απόλλωνα είναι στους έξι πόντους, ενώ στο κυνήγι της ανόδου μπαίνει και ο Λεβαδειακός.

Οι Βοιωτοί πάντα αποτελούν τον «κακό δαίμονα» του ΠΑΣ και έχουν κάνει πολλές «κηδείες» στα Γιάννινα. Χθες ήταν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, λόγω και των μεταγραφών που έγιναν, πάλεψαν το παιχνίδι, πίστεψαν ότι κάτι μπορούν να πετύχουν και ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί μέχρι τη λήξη.

Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα και φάσεις. Ο ΠΑΣ είτε γιατί ήταν «ματιασμένος», είτε γιατί ήταν κουρασμένος από το Κύπελλο και την υπερπροσπάθεια που έκανε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε από την αρχή ότι δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έγινε ούτε μια μεγάλη φάση εκτός από το γκολ που σημειώθηκε. Όχι μόνο από τον ΠΑΣ, αλλά και από την άλλη πλευρά. Ίδιο τέμπο και στην επανάληψη. Από το 70’ και μετά, η εξέλιξη του αγώνα ήταν ρουλέτα. Όποιος έβαζε γκολ, θα κέρδιζε. Για τον ΠΑΣ, είπαμε και πριν, ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Μια ομάδα κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Κατάφερε ο Λεβαδειακός να βάλει το γκολ στις καθυστερήσεις και να παγώσει ακόμη περισσότερο το στάδιο «Ζωσιμάδες».

Το γκολ

90+2’: Γκολ για τον Λεβαδειακό. Ο Πολέτο από τα δεξιά συρτή πάσα μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε ο Αποστολόπουλος να διώξει και ο Μεχία στο τετ α τετ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1, παγώνοντας τον κόσμο.

Οι φάσεις

12’: Κοντινή κεφαλιά του Λιάσου μπλόκαρε ο Μπάγιτς, σε κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Αποστολόπουλος.

18′: Γέμισμα προς τα καρέ του Λεβαδειακού, ο Ν’ Νομό θέλει να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης ταχύτατα βγαίνει εκτός περιοχής του ΠΑΣ και με το κεφάλι διώχνει για να «καθαρίσει» κάθε κίνδυνο.

21’: Σε γέμισμα του Μπουκουβάλα ο Κριζμάν έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

24’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Κονέ από αριστερά, έγινε αναστάτωση με καραμπόλες στην περιοχή του ΠΑΣ, έβαλε το πόδι ο Ιωαννίδης για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, όμως πρόλαβε και μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

55′: Δυνατό σουτ Παμλίδη από τα δεξιά του ημικύκλιου, σταθερά ο Μπάγιτς.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας). Έκανε κάποια λάθη σε βάρος του ΠΑΣ, αλλά δεν είναι απ’ αυτά που διαμορφώνουν αποτελέσματα. Βοηθοί: Δ. Βεργέτης (Αρκαδίας), Κύριος (Αρκαδίας) Τέταρτος: Κολύτας (Κέρκυρας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Αποστολόπουλος, Λιάσος – Αργυρόπουλος.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Καρτάλης (79’ Πίτου Γκαρσία), Λιάσος, Ξύδας (46’ Παμλίδης), Νάουμετς (65’ Νικολιάς), Λεό, Κριζμάν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Αργυρόπουλος, Βήχος, Άνγκουα, Λιάγκας, Κονέ, Κοζορώνης (66’ Μεχία), Καραχάλιος, Συμελίδης, Ν’ Νομό  (57’Μάντζιος), Ιωαννίδης (70’ Πολέτο).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Πλατανιάς – Εργοτέλης 2-4
Απόλλων Λάρισας – Α.Ε. Καραϊσκάκης 2-0
Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός 0-0
Παναχαϊκή – Κέρκυρα 4-0
Δόξα Δράμας – Απόλλων Πόντου 3-0 (α.α)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΠΑΣ Γιάννινα30
Απόλλων Σμύρνης 24
Απόλλων Λάρισας 23
Εργοτέλης 22
Α.Ε. Καραϊσκάκης 21
Κισσαμικός Χανίων 21
———————————————
Λεβαδειακός 20
Παναχαϊκή 19
Πλατανιάς 17
Δόξα Δράμας 17
Κέρκυρα -3
Απόλλων Πόντου -3
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες με την βαθμολογία του πρωταθλήματος θα παίξουν αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και δευτεραθλητή και οι έξι τελευταίες ομάδες θα παίξουν αγώνες πλέι άουτ για την παραμονή στην Κατηγορία. Ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 και ο δευτεραθλητής θα δώσει αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
18.00 Κισσαμικός Χανίων – Πλατανιάς  (ΕΡΤ SPORTS)
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας
15.00 Απόλλων Πόντου – Απόλλων Σμύρνης 0-3 (α.α.)
17.00 Εργοτέλης – ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΡΤ SPORTS)
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
14.30 Κέρκυρα – Λεβαδειακός
15.00 Α.Ε. Καραϊσκάκης – Παναχαϊκή (ΕΡΤ SPORTS)

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος