Αθλητικά

Προσοχή μη χαθεί ο δρόμος για τον τίτλο

Στον ΠΑΣ θα πρέπει να ξεχάσουν άμεσα τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, γιατί τη Δευτέρα υπάρχει ντέρμπι με Λεβαδειακό.

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε στους φιλάθλους του ΠΑΣ ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος μετά την ήττα που υπέστη με σκορ 3-1.

Πίκρα γιατί στο α’ μέρος ο «Άγιαξ» άνοιξε πρώτος το σκορ με τον Παντελάκη και υπήρχαν προϋποθέσεις πρόκρισης, αν λειτουργούσε καλύτερα στο β’ ημίχρονο. Όμως, στο δεύτερο 45λεπτο και ειδικά μέχρι το 60ο λεπτό, έπαθε «σκοτοδίνη», δεν άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού και δε λειτούργησε καλά η αμυντική λειτουργία του, που κάνει τη μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα. Έτσι, οι «πράσινοι» σε ένα τρίλεπτο πέτυχαν δύο γκολ, έκαναν το 2-1 και εκεί που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, βρέθηκαν σε θέση οδηγού της άμαξας. Αφού έφυγε το άγχος, υπήρχε μετά χρόνος για το 3ο γκολ της πρόκρισης, που ήρθε με το πέναλτι στο 71’ του Μακέντα. Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από το σοκ της ανατροπής που έγινε σε ένα δίλεπτο (56’ – 58’), ήταν κακός στο β’ ημίχρονο, ακόμη και στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη.

Υπάρχει πίκρα στα Γιάννινα για τον αποκλεισμό, γιατί ο ΠΑΣ έφτασε στη βρύση και δεν ήπιε νερό. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ικανοποίηση, καθώς έπαιξε στα ίσα τον Παναθηναϊκό, τον γέμισε με άγχος και τον απείλησε ευθέως με αποκλεισμό και ταπείνωση μέσα στο σπίτι του. Ένα κακό β’ ημίχρονο και κυρίως αυτό του διαστήματος 45’ -65’ δεν αναιρεί την καλή προσπάθεια και την εικόνα του ΠΑΣ συνολικά στα δύο παιχνίδια, αναγκάζοντας ολόκληρο Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ να κάνει καθυστερήσεις για να κρατήσει το αποτέλεσμα πρόκρισης. Όσον αφορά τα σχόλια για τη διαιτησία, στα Γιάννινα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι για τον ΠΑΣ θα ήταν καλύτερα να μετρούσε το κανονικό γκολ του Ινσούα, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του επόπτη Καλύβα, γιατί θα αφύπνιζε τους παίκτες και δε θα είχαν την κακή εικόνα του β’ ημιχρόνου, ενώ επιπλέον ο διαιτητής Παπαδόπουλος δε θα «ισοφάριζε» το λάθος του επόπτη με άλλα λάθη σε βάρος των Ηπειρωτών. Με λίγα λόγια και καθώς ο χρόνος αφήνει απόσταση από το προχθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε μεν την πρόκριση, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο Αργύρης Γιαννίκης απέδωσε την πτώση της ομάδα και στις αναγκαστικές αλλαγές των Σιόντη και Κάστρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι απογοητευμένος από το ότι αποκλειστήκαμε, γιατί δείξαμε για μικρό χρονικό διάστημα σήμερα το παιχνίδι μας, ήμασταν παθητικοί ειδικά μετά το γκολ που βάλαμε και δώσαμε δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να φτάσει στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου και να μας απειλήσει με την ποιότητα που έχει. Σίγουρα στοίχισαν και οι δυο αναγκαστικές αλλαγές που κάναμε στον άξονα, με τους Σιόντη και Κάστρο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό, εμείς κοιτάμε τη συνέχεια και το πρωτάθλημα».

Εντάξει ο Σιόντης, όχι ο Κάστρο

Το ταξίδι του Κυπέλλου τελείωσε για τους Γιαννιώτες. Τράβηξαν κουρτίνα και άφησαν πίσω το προχθεσινό παιχνίδι. Τα βλέμματα είναι πλέον στο πρωτάθλημα και στον στρατηγικό στόχο της χρονιάς, που είναι η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Η προσοχή είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει τη Δευτέρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο Γιαννίκης θα προσπαθήσει αυτές τις μέρες να πείσει τους παίκτες του ότι δεν πρέπει να ασχοληθούν άλλο με το Κύπελλο και να είναι αφοσιωμένοι στο δύσκολο παιχνίδι με τη Λιβαδειά. Ο Σιόντης δεν έχει ζημιά, ήταν απλά ένα χτύπημα και από σήμερα θα είναι στη διάθεση του Γιαννίκη. Ο Κάστρο έχει ελαφρύ τράβηγμα, θα προφυλαχθεί στο ματς με τον Λεβαδειακό, για να είναι έτοιμος να παίξει στο επόμενο ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Ο τελευταίος για το Κύπελλο έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Περήφανος γι’ αυτήν την ομάδα, λυπημένος που έφυγα τραυματισμένος από το γήπεδο και δεν μπόρεσα να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Είμαι ήδη επικεντρωμένος στο πρωτάθλημα, το οποίο συνεχίζεται».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος