Αθλητικά

Προελαύνει ακάθεκτος ο ΠΑΣ για την Α’ Εθνική

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε την αυλαία των αγώνων του 2020 ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Λάρισα, πετυχαίνοντας άνετη νίκη με σκορ 3-0 επί του αήττητου μέχρι τώρα Απόλλωνα στην έδρα του.

Ουσιαστικά το ματς «κλείδωσε» από το α’ ημίχρονο καθώς στο 31’ ο Κάστρο έκανε το 0-1 και στο 37’ ο Κριζμάν το 0-2. Η εξέλιξη αυτή του αγώνα δεν ήταν από συγκυρία, αλλά από την ανωτερότητα του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο. Ο «Άγιαξ» από την αρχή έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και περιόρισε τον Απόλλωνα σε παθητικό ρόλο. Τα γρήγορα σχετικά γκολ από το α’ ημίχρονο σίγουρα έδωσαν αέρα στο ΠΑΣ, ο οποίος στη συνέχεια δεν επαναπαύτηκε σε αυτά, αλλά προσπάθησε να διευρύνει το σκορ. Ίδιο σκηνικό είχαμε και στο β’ ημίχρονο. Με λίγη προσοχή το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερη έκταση και να μην μείνει στο 0-3 όπως διαμορφώθηκε στο 81’ με το γκολ του Λεό. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε όχι αν κέρδιζε, γιατί αυτό ήταν δεδομένο έτσι όπως εξελίχθηκε στο γήπεδο το παιχνίδι, αλλά αν θα δεχόταν γκολ. Τελικά ούτε γκολ δέχτηκε και έτσι παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, με εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την ανωτερότητά του.

Σήμερα αύξησε τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τον Απόλλωνα Σμύρνης ή “πρωταθλητή των μεταγραφών” όπως τον αποκαλούν, που είναι ο κύριος διώκτης του στη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα για την Α’ Εθνική, έχει πέντε σερί νίκες και οκτώ ματς χωρίς να δεχτεί γκολ. Η άμυνα είναι το μεγάλο το όπλο και οι Χουτεσιώτης (γκολκίπερ), Παντελάκης (σέντερ μπακ) είναι οι καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο ΠΑΣ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αρκεί να αντέξει οικονομικά και να μη “πειραχτεί” το πρωτάθλημα από εξωγενείς παράγοντες. Από τον ΠΑΣ κορυφαίοι ήταν οι Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παμλίδης, Κάστρο, Λώλης και σταθερός ο Χουτεσιώτης, ενώ από τον Απόλλωνα επέπλευσαν οι Καρίκι, Σκούπρα και Ναζίμ.

Τα γκολ

31’: Ο Κάστρο με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

37’: Ο Λώλης έκλεψε τη μπάλα από παίκτη του Απόλλωνα με σκαφτή μπαλιά – καμάρα έβγαλε τον Κριζμάν σε θέση βολής, που με βολέ στη γωνία έκανε το 0-2.

81’: Ο Παμλίδης έκανε τη σέντρα προς τον Καρτάλη αυτός άφησε τα μπάλα στον Λεό που ήταν πίσω του και ο τελευταίος αφού ζύγισε τη μπάλα στο αριστερό πόδι, την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φάσεις

5’: Σε καλή θέση μέσα στην περιοχή βρέθηκε ο Λώλης αλλά το σουτ έφυγε μόλις άουτ.

7’: Σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Χουτεσιώτης βγήκε και απέκρουσε προ του Σιφναίου.

9’: Δυνατό σουτ του Αποστολόπουλου απέκρουσε στη γωνία ο Γκέκας.

28’: Ο Σιόντης πήγε να αιφνιδιάσει έξω από την περιοχή αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κατάφερε να αποκρούσει.

34’: Καρφωτή κεφαλιά του Παμλίδη από κοντά απέκρουσε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα.

47’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ αλλά ο Κριζμάν που βρέθηκε μόνος στα αντίπαλα καρέ δεν τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση.

64’: Καλή μεταβίβαση του Κριζμάν στον Παμλίδη, το σουτ του τελευταίου έφυγε μόλις άουτ.

73’: Κεφαλιά του Καρίκι μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Χουτεσιώτης.

Η διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ντάουλας του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Πλακά του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Πετρίδη του Συνδέσμου Χίου. Ο ρέφερι ήταν άψογος. Κίτρινες: 8′ Κουρτεσιώτης, 26′ Σκούπρα, 33′ Ναζίμ – 40′ Λώλης.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρρίκι, Χατζής, Λίταινας, Ναζίμ (85′ Νύκταρης), Γκουστάβο (56′ Τασιούλης), Σιφναίος, Μπαστακός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Xoυτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας (84′ Ζιούλης), Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (71′ Kαρτάλης), Λώλης (55′ Λέο), Κριζμάν, Παμλίδης.

Το πρόγραμμα

 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναχαϊκή – Πλατανιάς 2-2
Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης 1-3
Απόλλων Λάρισας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
Α. Ε. Καραϊσκάκης – Κέρκυρα 3-0
Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός 0-1
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Χανιά – Δόξα Δράμας (ΕΡΤ SPORTS)

Η βαθμολογία

(10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΠΑΣ Γιάννινα27
Α. Ε. Καραϊσκάκης 20
Απόλλων Σμύρνης 20
Εργοτέλης 19
Πλατανιάς 17
Λεβαδειακός 17
———————————————
Απόλλων Λάρισας 17
Παναχαϊκή 16
Κισσαμικός Χανίων 14
Δόξα Δράμας 13
Κέρκυρα -3
Απόλλων Πόντου -3
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες με την βαθμολογία του πρωταθλήματος θα παίξουν αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και δευτεραθλητή και οι έξι τελευταίες ομάδες θα παίξουν αγώνες πλέι άουτ για την παραμονή στην Κατηγορία. Ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1 και ο δευτεραθλητής θα δώσει αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης  (ΕΡΤ SPORTS)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή (ΕΡΤ SPORTS)
15.00 Καραϊσκάκης Άρτας – Δόξα Δράμας
15.00 Χανιά – Απόλλων Πόντου
15.00 Κέρκυρα – Απόλλων Λάρισας
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Λεβαδειακός – Πλατανιάς (ΕΡΤ SPORTS)

 

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος