Αθλητικά

Νίκη και κορυφή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου»

Κέρδισε 1-0 τη Δόξα Δράμας με γκολ του Κριζμάν, ενώ κανονικά έπρεπε με κερδίσει με 5-0.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Σε μεγάλα κέφια ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τη Δόξα με γκολ του Κριζμάν στο 25’ και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος την ήττα με σκορ 2-1, που υπέστη στη Ριζούπολη ο Απόλλων από την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Ο «Άγιαξ» ήταν πολύ καλύτερος από τη Δόξα και το σκορ είναι φτωχό σε σχέση με την εικόνα του αγώνα. Ειδικά στο β’ ημίχρονο, το ματς έγινε στο μισό γήπεδο με τους παίκτες του Γιαννίκη να σφυροκοπούν ανελέητα την εστία των «Μαυραετών». Όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα στα δίχτυα, για να σημειωθεί και το δεύτερο γκολ που θα ηρεμούσε τους γηπεδούχους. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Μένκα έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις και επίσης οι κυανόλευκοι επιθετικοί δεν τελείωναν καλά κάποιες φάσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος μέχρι το τέλος. Ναι μεν ο ΠΑΣ δεν κινδύνευε και ο Χουτεσιώτης λίγες φορές ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αλλά στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές η μπάλα τιμωρεί αυτούς που χάνουν τις ευκαιρίες. Αυτό δεν συνέβη στο προχθεσινό παιχνίδι, γιατί η Δόξα από το κέντρο και μπροστά δεν μπορούσε να ξεδιπλωθεί και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ, με συνέπεια να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο φιλμ των φάσεων καταγράφεται μόνο μια κεφαλιά στο 37’ του Κουκόλη, που έφυγε άουτ. Ενώ είναι πάμπολες οι φάσεις και οι τελικές προσπάθειες των νικητών.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τον ΠΑΣ. Η Δόξα ήταν σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό, με νίκη στον Πλατανιά, ισοπαλία στη Ριζούπολη και αήττητη σε όλα τα παιχνίδια. Όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Ο «Άγιαξ» επέβαλε τον ρυθμό του, έβαλε νωρίς το γκολ με τον Κριζμάν και έτσι άνοιξε πιο εύκολα ο δρόμος για τη νίκη.

Αναγκάστηκαν και οι Δραμινοί να σταματήσουν τις σκόπιμες καθυστερήσεις, που άρχισαν από το πρώτο δεκάλεπτο, για να χαλάσουν το παιχνίδι. Έτσι, ο «Άγιαξ» στο β’ ημίχρονο έγινε ισοπεδωτικός και με λίγη τύχη και καλύτερο τελείωμα των φάσεων θα έπρεπε να κερδίσει με 4-0 ή 5-0!

Δεν υπάρχουν υστερήσαντες από τον ΠΑΣ. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν και έχουν φτιάξει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο. Από τη Δόξα κορυφαίος ήταν ο γκολκίπερ Μένκα και καλά τα πήγαν οι Χάμοντ και Κουκόλης. Το ματς έγινε παρουσία 2500 περίπου θεατών, που στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες και τον προπονητή.

Το γκολ

25’: Ο Νάουμετς εκτελεί το κόρνερ με πάσα στον Ξύδα, εκείνος σεντράρει και ο Σάντι Κρίσμαν με γυριστή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μένκα για το 1-0.

Οι φάσεις

2′: Πτώση του Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ζητούν πέναλτι οι της Δόξας Δράμας. Σωστή η απόφαση του ρέφερι Μπαΐλη, καθώς ο Σκόνδρας δεν βρίσκει τον παίκτη των Δραμινών.

4′: Πρώτο σουτ στο ματς είναι από τον Ξύδα, διώχνει με τα πόδια ο Μένκα.

32′: Καλό σουτ του Νάουμετς έξω από την περιοχή, ο Μένκα μπλοκάρει την μπάλα.

36′: Ο Κρητικός το εκτελεί, ο Κουκόλης πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

68′: Μπαλιά του Νάουμετς στον Παμλίδη, που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μένκα, ο οποίος διώχνει σε κόρνερ.

72′: Δυνατό μακρινό σουτ του Παμλίδη, ο Μένκα θα μπλοκάρει την μπάλα.

72′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μένκα ο οποίος διώχνει με το πόδι.

81′: Βαθιά μπαλιά του Λεό, η μπάλα πάει προς τον Παμλίδη που δεν την περίμενε, παρόλα αυτά κάνει το σουτ με το αριστερό, η μπάλα όμως περνά άουτ.

85’: Φοβερή απόκρουση του Μένκα σε κοντινή κεφαλιά του Λεό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου.

Καλή η διαιτησία

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας). Ο ρέφερι τα πήγε καλά και δεν του ξέφυγαν φάσεις. Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας), Σκορδίλης (Κέρκυρας), 4ος: Καδδάς (Αχαΐας). Κίτρινες: 34’ Κάστρο, 90+3’ Χουτεσιώτης – 87’ Ιωαννίδης, 89’ Πλέγας

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης (76’ λ.τ. Λιάσος), Κάστρο, Νάουμετς (70’ Λεό), Ξύδας (60’ Ράντοβατς), Παμλίδης, Κρίζμαν.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης (82’ Περέγιο), Οικονόμου, Κρητικός (72’ Κόντος), Πλέγας, Ρόβας, Ιωαννίδης, Κουκόλης, Σιώπης (8’ λ.τ. Καψάλης), Χάμοντ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος