Αθλητικά

Μεγάλη μπάλα ο ΠΑΣ και 2-0 τον Πλατανιά

Είχε πολλά κέφια ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που θα μπορούσε να κερδίσει και με 4-0. Τα γκολ οι Κάστρο, Παμλίδης.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Σε καλή βραδιά βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και κέρδισε άνετα τον Πλατανιά με σκορ 2-0, με γκολ που σημείωσαν Κάστρο (64’) και Παμλίδης (76’). Κρίμα που το ματς αυτό δεν έγινε σε καλύτερη ώρα και όχι στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, για να το δει περισσότερος κόσμος. Θα απολάμβανε έναν πολύ καλό ΠΑΣ, που είχε μεγάλα κέφια και έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του.

Ένα σκορ 4-0 θα ήταν δικαιότερο αποτέλεσμα από αυτό που γράφτηκε στο φύλλο αγώνος. Γιατί ο «Άγιαξ»,  από την αρχή μέχρι το τέλος, έκλεισε στα καρέ τη συμπαθή μάδα του Πλατανιά, σαν να έπαιζαν μονότερμα και τη σφυροκοπούσε ανελέητα. Το ότι άργησε να ανοίξει το σκορ, οφείλεται σε άτυχες στιγμές, που είχε η τοπική ομάδα στο τελείωμα των φάσεων, καθώς η μπάλα έκανε τα… καπρίτσια της και δεν ήθελε να πάει στα δίχτυα! Πήγε, όμως, στην επανάληψη δύο φορές στο βάθος της εστίας των φιλοξενουμένων, σε φάσεις που ξεκίνησαν από εκτελέσεις κόρνερ του Πίτου Γκαρσία και άλλες δύο φορές αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή! Ο Πλατανιάς έπαιξε αμυντικά με απώτερο σκοπό να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, αλλά τίποτα δεν του βγήκε. Αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να οπισθοχωρήσει, δεχόμενος μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν χθες βράδυ απρόσμενα καλός. Δεν τον είχαμε δει τόσο καλό σε προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά μέσα στα Γιάννινα. Έβγαλε μεγάλη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, με σωστές τοποθετήσεις, προσεγμένο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία και δημιουργία πολλών φάσεων και ευκαιριών. Λίγες φορές η μπάλα πήγε στα καρέ του Χουτεσιώτη, ο οποίος ήταν περισσότερο θεατής, παρά συμμετείχε στον αγώνα. Δύο καλά πεντάλεπτα είχε ο Πλατανιάς που βγήκε μπροστά και… ξεπάρκαρε το λεωφορείο, που είχε μπροστά από την εστία του. Στο υπόλοιπο διάστημα ο ΠΑΣ τον πήρε αμπάριζα και τον έκλεισε στα καρέ του.

Ήταν θέμα χρόνου πότε θα έμπαινε το γκολ. Το σκηνικό αυτό επικρατούσε και στα δύο ημίχρονα. Γενικώς ήταν μια καλή βραδιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έδειξε ότι έχει ακόμη να δώσει πολλά περισσότερα στα γήπεδα, αφού, όσο παίρνει παιχνίδια, η ομάδα ανεβαίνει η απόδοσή της. Ο Γιαννίκης, που έστησε άριστα την ομάδα, παρέταξε 4-4-2, αφήνοντας έξω για ξεκούραση τον Παμλίδη, που είναι μέχρι τώρα ο καλύτερος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ. Ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, κεντρικούς αμυντικούς τους Παντελάκη, Σκόνδρα, δεξιό αμυντικό τον Οικονομόπουλο αντί του τραυματία Αποστολόπουλου, αριστερό τον Μπουκουβάλα. Στο κέντρο αμυντικά χαφ τους Κάστρο, Σιόντη με τον τελευταίο να έχει εντολή να καλύπτει τους ακραίους αμυντικούς, όταν έβγαιναν μπροστά. Ρόλο οργανωτή είχε ο Νάουμετς, στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Ξύδας, Λεό και σέντερ φορ ο Κριζμάν. Στην επανάληψη, επειδή το αποτέλεσμα ήταν 0-0, ο Γιαννίκης έκανε πιο επιθετική την ομάδα, βάζοντας τον Πίτου Γκαρσία αντί του Οικονομόπουλου. Δηλαδή, γύρισε τον Σιόντη δεξιό μπακ και έβαλε μπροστά τον Πίτου, που έχει καλά χτυπήματα στα στημένα, είναι έξυπνος παίκτης με γλυκό πόδι, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σωστή αλλαγή και απόδειξη ότι τα γκολ προήλθαν από δικά του χτυπήματα κόρνερ. Στη συνέχεια πέρασε και ο Παμλίδης, ενισχύοντας την επίθεση με πυρά κατά ριπάς. Η 2η αλλαγή απέφερε το δεύτερο γκολ, που σφράγισε τη νίκη με τον Παμλίδη. Η 3η αλλαγή ήταν με τον νεαρό Λώλη, που έκανε το ντεμπούτο. Πολύ διαβασμένος και ο Γιαννίκης στο παιχνίδι αυτό με καλές επινοήσεις από τον πάγκο. Για 3ο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΣ δεν δέχτηκε γκολ. Η άμυνα έδεσε πολύ καλά με την καλή συνεργασία των Παντελάκη Σκόνδρα και από τα άκρα με Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα.

Το προχθεσινό παιχνίδι ήταν παράσταση με έναν ρόλο για τον ΠΑΣ. Κέρδισε δίκαια και, αν συνεχίσει έτσι, θα είναι το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση. Προχθές δεν υπάρχουν υστερήσαντες και όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων είναι οι Κάστρο, Κριζμάν, Παμλίδης, Νάουμετς, Μπουκουβάλας, Ξύδας. Από τον Πλατανιά, περισσότερο ξεχώρισαν οι αμυντικοί που είχαν πολλή δουλειά από την ασφυκτική πίεση του ΠΑΣ.

Τα γκολ

64’: Ο Πϊτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, ο Παντελής έπιασε την κεφαλιά και απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ποζατζίδης, για να ακολουθήσει κοντινό σουτ του Κάστρο στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

76’: Πάλι από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία ξεκίνησε και το 2ο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός με φάλτσα έστειλε την μπάλα στα καρέ του Πλατανιά, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μπιανκόνι, απέκρουσε με τις γροθιές ο Κοτ, όμως η μπάλα πήγε στον Παμλίδη που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φάσεις

13′: Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Αρχικά ο Κρίζμαν από πλάγια θέση δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Γκοτ, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο πριν η μπάλα κατευθυνθεί προς τα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κρίζμαν με κεφαλιά «ψαράκι» θα στείλει την μπάλα άουτ.

26′: Σουτ του Κρίζμαν από θέση έξω δεξιά, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

31′: Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Νιαυραδάκης κάνει λάθος γύρισμα, ο Κριζμάν κλέβει την μπάλα, βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον Γκοτ μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε… απελπιστικά άουτ.

34′: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποζατζίδη από καλή θέση λίγο έξω αριστερά, η μπάλα βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

41′: Συρτό σουτ του Κρίζμαν από θέση έξω αριστερά, η μπάλα περνάει άουτ.

54′: Ο Νίλι κοντρολάρει την μπάλα και σουτάρει δυνατά από καλό σημείο μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Παντελάκης βάζει σωτήριο τάκλιν και απομακρύνει την μπάλα.

57′: Κεφαλιά του Λέο, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκοτ.

90+2′: Σέντρα του Νάουμετς από τα αριστερά, ο Παμλίδης στο πρώτο δοκάρι κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η διαιτησία

Πολύ καλός ο διαιτητής Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής. Δεν έχασε φάση και είχε δίκαια σφυρίγματα. Χωρίς λάθη και οι βοηθοί του Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Σακκάς (Θεσσαλίας). Κίτρινες: Μποσέτι (18’), Οικονομόπουλος (33’) – Λεωνιδόπουλος (36’), Ουές (44’), Μπιανκόνι (88’), Παπουτσογιαννόπουλος (89’)

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (52’ Πίτου Γκαρσία), Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Κρίζμαν, Λέο (85’ Λώλης), Νάουμετς, Ξύδας (71’ Παμλίδης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης, Τσαμούρης, Κέντες, Νιαυραδάκης, Ρουσσάκης (61’ λ.τρ. Σαάντο), Λεωνιδόπουλος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπιανκόνι, Περντόμο, Παπαδόπουλος (58’ Καραγκούνης).

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό