ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ο ΠΑΣ 1-0 τη Βέροια με γκολ του Παμλίδη

Ανοιχτή η πρόκριση στη ρεβάνς, που θα γίνει στην Ημαθία. Ο «Άγιαξ» είχε δοκάρι στο 86’ με τον Λιάσο.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τη Βέροια με γκολ του Παμλίδη στο 47’ και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς όσον αφορά την πρόκριση στο Κύπελλο, στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου στην Ημαθία.

Ο «Άγιαξ» ήταν αρκετά καλός στο β’ ημίχρονο, που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι η Βέροια από το 61’ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πασά με 2η κίτρινη κάρτα. Πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, είχε δοκάρι στο 86’ με τον Λιάσο, δημιούργησε φάσεις, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα. Το τελικό σκορ 1-0 ναι μεν δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους νικητές, αλλά δεν είναι αρκετό για να βάλει από τώρα βάσεις πρόκρισης και θα γίνει μάχη και στο γήπεδο της Βέροιας.

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν ήταν καλός και η Βέροια ήταν επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο12’, όταν σε κεφαλιά του Κανούλα απέκρουσε στη γραμμή ο Παντελάκης, ενώ είχε εξουδετερωθεί ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης. Η «Βασίλισσα» έδειξε άλλο πρόσωπο στην επανάληψη. Επηρεασμένη από το γρήγορο γκολ του ΠΑΣ και την αποβολή του Πασά, κλείστηκε πίσω για να μη δεχτεί άλλα γκολ, ώστε με το 1-0 να έχει το δικαίωμα στην ελπίδα πρόκρισης. Δύο με τρεις φορές βγήκε μπροστά η Βέροια και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 78’ με την διπλή ευκαιρία που είχε με Μεληκιώτη και Κανούλα. Με λίγα λόγια, οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Όμως η επικράτηση του ΠΑΣ στην επανάληψη ήταν ισοπεδωτική, με καλή μπάλα κατά διαστήματα και το 1-0 φαντάζει πολύ φτωχό σκορ σε σχέση με την εικόνα του αγώνα και τις φάσεις που έγιναν. Ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκούρασε τους Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλο, Νικολιά (τον χρησιμοποίησε μόνο για ένα τέταρτο), Σκόνδρα και Σιόντη για το ματς πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη, που θα γίνει Δευτέρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν Παμλίδης, Νάουμετς, Μπουκουβάλας, Χουτεσιώτης, Παντελάκης και από τη Βέροια Μεληκιώτης, Μπλέτσας, Μπλατσιώτης, Ζούρκος.

Το γκολ

47’: Ο «Άγιαξ» βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, όταν ο Νάουμετς ξέφυγε δεξιά από τον Μουρατίδη, έκανε καλή σέντρα στον Παμλίδη, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Το δοκάρι

86’: Φοβερό ξηρό σουτ του Λιάσου έξω από τη μεγάλη περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Βέροιας.

Η αποβολή

61’: Σκληρό μαρκάρισμα του Πασά στον Ξύδα με πάτημα στο πέλμα, είχε αποτέλεσμα να δεχτεί ο παίκτης της Βέροια την 2η κίτρινη κάρτα, που τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Οι φάσεις

12’: Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια να ανοίξει το σκορ. Σε γέμισμα του Μεληκιώτη, ο Ζιούλης έκανε κακή απόκρουση, ο Κανούλας έκανε την κεφαλιά την ώρα που ο Χουτσεσιώτης πραγματοποιούσε άστοχη έξοδο, η μπάλα πήρε κατεύθυνση για τα δίχτυα, αλλά πριν περάσει τη γραμμή απέκρουσε ο Παντελάκης.
17’: Πάλι η «Βασίλισσα» ήταν απειλητική, όταν σε σέντρα του Ζούρκου ο Μουρατίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από αριστερή πλάγια θέση.
18’: Λάθος του Παντελάκη, ο Σκαθαρούλης έδωσε τη μπάλα στον Κάνουλα που την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ορθά ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε.
24’: Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΣ, όταν σε σέντρα του Οικονομόπουλου ο Καρτάλης έπιασε αέρα από καλή θέση για γκολ.
29’: Σε έξυπνη κάθετη μπαλιά του Ξύδα, ο Παμλίδης μπήκε σφήνα από αριστερά στα καρέ της Βέροιας, αλλά σούταρε πάνω στον γκολκίπερ Μπλατσιώτη, που βγήκε και έκλεισε το πεδίο δράσης.
53’: Σε έξυπνη μπαλιά του Καρτάλη, ο Μπουκουβάλας από αριστερά έφτασε κοντά στην εστία της Βέροιας, αλλά το πλασέ έφυγε ελάχιστα άουτ.
74’: Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Πίτου Γκαρσία έφυγε μόλις άουτ.
78’: Διπλή ευκαιρία για τη Βέροια, όταν σε σέντρα του Μπλέτσα, ο Μεληκιώτης έκανε από κοντά την καρφωτή κεφαλιά που απέκρουσε θαυμάσια ο Χουτεσιώτης, ακολούθησε σουτ από απόσταση αναπνοής του Κανούλα, απέκρουσε πάλι με τα πόδια ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ο Γιουματζίδης (Πέλλας) με βοηθούς τους Δέλιο (Πέλλας), Αναστασιάδη (Σερρών). Ο ρέφερι ήταν καλός, δεν έχασε φάσεις, όπως και οι επόπτες. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ζιούλης (45’), Ξύδας (51’) – Κανούλας (22’), Μπλέτσας (32’), Πεταυράκης (43’), Πασάς (51’)

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82’Λιάσος), Γκαρσία, Νάουμετς (75’Νικολιάς), Καρτάλης, Ξύδας (67’Λέο), Παμλίδης.
ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Ζούρκος (67’ Ταίρης), Πεταυράκης (46’ Πασσάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79’ Πέντα), Μπλέτσας, Ζούρκος, Μεληκιώτης, Κανούλας, Σκαθαρούλης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος