Μετά τον ΠΑΣ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης
Αθλητικά

Γιαννίκης: Κύριος ανταγωνιστής μας είναι ο Απόλλων

Με προπόνηση που έγινε σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι, που θα γίνει στη Λιβαδειά στις 7.30 το απόγευμα. Μετά την προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή, που θα αναχωρήσει για την πόλη της Βοιωτίας, ενώ ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας στο γνωστό γερμανικό περιοδικό «Κίκερ» για τους στόχους της τοπικής ομάδας, ανέφερε: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας παραδοσιακός σύλλογος με πολλούς οπαδούς και επομένως και με υψηλές απαιτήσεις. Αυτονόητος στόχος είναι η επάνοδος στη Σούπερ Λιγκ 1. Ο κύριος ανταγωνιστής μας, που είναι ο Απόλλων Σμύρνης, έχει μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους, αλλά προσπαθούμε να το αντισταθμίσουμε με την καλή νοοτροπία που έχει η ομάδα μας. Στο μοναδικό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή, παρότι παίζαμε με παίκτη λιγότερη για αρκετή ώρα, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια και πάρα πολλές μεγάλες ευκαιρίες να κερδίσουμε. Στο Κύπελλο Ελλάδας περάσαμε στο 2ο γύρο και θα αντιμετωπίσουμε τη Βέροια. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε κι άλλο στον θεσμό αυτόν».

Σε ερώτηση ποιο είναι το επίπεδο των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 σε σχέση με τη Γερμανία,ανέφερε: «Οι κορυφαίες ομάδες, που θέλουν να παίξουν για την άνοδο, θα ήταν καλές να κάνουν πρωταθλητισμό στη Γ’ κατηγορία στη Γερμανία. Υπάρχουν συνήθως ελλείψεις σε υποδομές, εγκαταστάσεις, γήπεδα κτλ. Επίσης υπάρχει έλλειψη οργανωμένης εκπαίδευσης έως τις ηλικίες κάτω των 15 ετών, οι οποίες δεν αναπληρώνονται εύκολα αργότερα. Οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι πολύ μπροστά από το ελληνικό ποδόσφαιρο σ’ αυτόν τον τομέα».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Καρτάλης που προσβλήθηκε από ίωση, είναι καλύτερα και θα ακολουθήσει την αποστολή. Εκτός αποστολής θα μείνει ο Κριζμάν που έχει ακόμη ενοχλήσεις και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Συνεπώς, επιθετικό δίδυμο θα είναι Λεό και Παμλίδης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος