Αθλητικά

Στη Λιβαδειά κοιτάζουν όλοι στον ΠΑΣ

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, που πιθανόν να γίνει Σάββατο με κάλυψη από ΕΡΤ.

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο στη Λιβαδειά με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Επίσημο πρόγραμμα δεν εκδόθηκε, αφού δεν επικυρώθηκε η συμφωνία με την ΕΡΤ, αλλά επειδή η ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι Κυπέλλου με τη Βέροια την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 19.30, υποχρεωτικά ο ΠΑΣ θα πρέπει να παίξει Σάββατο στη Λιβαδειά. Επειδή είναι και το ντέρμπι της ημέρας, λογικά θα το έχει η ΕΡΤ στο πρόγραμμα μεταδόσεων.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει χαροποιήσει τον Αργύρη Γιαννίκη και τους παίκτες, καθώς κόντευε η ομάδα να «καεί» από την προετοιμασία τριών μηνών χωρίς επίσημους αγώνες. Ο «Άγιαξ» ετοιμάζεται εντατικά για να πάει με αξιώσεις και με στόχο τη νίκη στην πόλη της Βοιωτίας. Γι’ αυτό όλα κινούνται γύρω από τα δεδομένα αυτού του αγώνα. Στις επόμενες προπονήσεις ο Γιαννίκης θα δώσει περισσότερες πληροφορίες στους παίκτες για το παιχνίδι των Βοιωτών και στο κομμάτι της τακτικής θα εξηγηθούν πολλά πράγματα στο γήπεδο αλλά και στην αίθουσα προβολών βίντεο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντίπαλης ομάδας.

Χθες ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Κριζμάν, με την ελπίδα να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πόδι για να παίξει στη Λιβαδειά. Ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης ξεκίνησε και ο Σεργκελασβίλι, που έκανε εγχείρηση χιαστών το καλοκαίρι και λογικά τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμος. Απόντες ήταν οι Ελευθεριάδης και Ράντοβας που είναι εκτός μάχης.

Ικανοποημένος ο Γιαννίκης

Στον ΠΑΣ δεν έχουν καιρό για χάσιμο, καθώς ακολουθεί σειρά δύσκολων αγώνων, αρχής γενομένης από το ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Έτσι οι παίκτες πέρασαν στο γήπεδο το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή έγινε το φιλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του «Άγιαξ». Το Σάββατο έγινε πρόγραμμα αποκατάστασης και την Κυριακή κανονικά προπόνηση.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε και χαιρόμαστε που ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα. Το ενδέκατο φιλικό μας ήταν νικηφόρο, από το 15’ ως το 60’ είμαι ικανοποιημένος, φτάναμε πολλές φορές στο τελευταίο 1/3, είχαμε την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του χώρου και είμαι γενικά ευχαριστημένος». Για το ματς με τον Λεβαδειακό ανέφερε: «Τον είδαμε στο κύπελλο, έχουμε τις αναλύσεις από τα ματς που έχει παίξει. Ξέρουμε τι συστήματα έχει παίξει, αλλάζει συστήματα, θα είμαστε προετοιμασμένοι και το δείχνουμε και στα φιλικά. Εμείς σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, φαίνεται και στα φιλικά. Αλλάζουμε κάποια πράγματα που θέλουν χρόνο και υπομονή. Υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα, μας τρενάρουν σε κάποια πράγματα λόγω της μεγάλης προετοιμασίας, αλλά είχαμε καλή εξέλιξη και χαιρόμαστε που τελειώνει η προετοιμασία για να τα δείξουμε και σε επίσημα παιχνίδια».

Σπανός: Πρόκληση το ματς με ΠΑΣ

Ο προπονητής του Λεβαδειακού Δημήτρης Σπανός, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας, τόνισε μεταξύ άλλων: Τα προβλήματα απουσιών έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ο δείκτης ετοιμότητας είναι στο υψηλότερο σημείο και η προσμονή για τον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της σεζόν, κορυφώνεται. Στο ξεκίνημα κάποιες επιλογές δε λειτούργησαν. Τώρα, κάνουμε καθημερινά πολλά μικρά πράγματα όλο και καλύτερα. Με συγκεκριμένες αρχές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση και θα το πετύχουμε. Εστιάζουμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι πρόκληση για εμάς».

Ο Λεβαδειακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε 3-2 στα Περιβόλια από τον Πλατανιά. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε, καθώς έχασε με σκορ 3-0 στο γήπεδο της Βέροιας, από την τοπική ομάδα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος