Αθλητικά

Του Αγίου Δημητρίου θα δούμε πάλι μπάλα

Πιθανόν τότε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 5η αγωνιστική όπου ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, το τρίτο στη σειρά μετά την 1η αγωνιστική που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου, θα περάσει χωρίς αγώνες για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνικής), γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση εμμένει στην περικοπή του 50%, σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί πέρσι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, και σε αυτό δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά δέχθηκε τελικά να καλύψει αυτή το κόστος κάλυψης των αγώνων και όχι τα σωματεία, όπως είχε προταθεί αρχικά. Αυτό είναι ένα βήμα για να υπάρξει τελικά συμφωνία και το πρωτάθλημα θα αρχίσει εκ νέου το άλλο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, θα συνεχιστεί από εκεί που θα ήταν αν δεν υπήρχε η διακοπή, δηλαδή από την 5η αγωνιστική. Οι ενδιάμεσες αγωνιστικές (2, 3η, 4η) θα γίνουν σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Για αυτό υπάρχει δεδικασμένο στη Σούπερ Λίγκα μετά από προσφυγή του Ολυμπιακού. Συνεπώς, αν το άλλο Σαββατοκύριακο έχουμε παιχνίδια, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς). Τα ματς με Λεβαδειακό στη Λιβαδειά (2η αγωνιστική), με Εργοτέλη στα Γιάννινα (3η) και ΠΑΕ Χανίων στην Κρήτη (4η αγωνιστική) θα γίνουν σε Τετάρτες εμβόλιμα.

Αύριο Πέμπτη προγραμματίστηκε διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λιγκ 2, όπου θα συζητηθεί πάλι το θέμα των τηλεοπτικών. Και επειδή η ΕΡΤ ανέλαβε το κόστος των αγώνων, ίσως να δεχτούν οι ομάδες την πρότασή της και να δώσουν τα χέρια. Οι οργανωμένες ομάδες, που ξεκίνησαν νωρίς προετοιμασία, θα έχουν αγωνιστικά πρόβλημα, αν συνεχιστεί και άλλο η αγωνιστική απραξία και ενδεχομένως οι πρόεδροι να ακούσουν και τη φωνή των προπονητών τους, που δε θέλουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ

Μετά τα δύο φιλικά του Σαββατοκύριακου με Κέρκυρα και Παναχαϊκή, προχθές ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε ρεπό, ενώ χθες οι παίκτες έκαναν ατομική προπόνηση, επιλέγοντας ο καθένας τι ήθελε να κάνει. Άλλοι έτρεξαν, άλλοι έπαιξαν μπάλα και άλλοι έκαναν γυμναστική στο γυμναστήριο. Σήμερα θα γίνει κανονικά προπόνηση υπό την επίβλεψη του Αργύρη Γιαννίκη και των συνεργατών του.

Αν αύριο που θα γίνει η συγκέντρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 αποφασιστεί να γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΡΤ, τότε θα εντατικοποιηθούν οι προπονήσεις και ο ΠΑΣ θα ετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πιθανόν να μη γίνει και φιλικό το Σαββατοκύριακο για την αποφυγή ταλαιπωρίας και τραυματισμών. Τραυματίες είναι οι Ράντοβατς, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης.

Ο Κολέμπας παρέδωσε τα κύπελλα

Ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣ Μάνθος Κολέμπα, όσα Κύπελλα είχε φυλαγμένα από την εποχή που ήταν στην ηγεσία της ομάδας και τα οποία είναι συνδεδεμένα με ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, τα παρέδωσε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η παραλαβή των Κυπέλλων έγινε από τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργο Ντάσιο.

Είναι ευκαιρία να γίνει προσπάθεια από την ΠΑΕ ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος, στον οποίο θα υπάρχουν κύπελλα, λάβαρα, φανέλες και ό,τι άλλο θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της ομάδας. Για να μείνει κάτι και στις νεώτερες γενιές. Αξίζουν δε πολλά συγχαρητήρια στον κ. Κολέμπα, που διαφύλαξε τα κύπελλα και τα παρέδωσε στην ομάδα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος