Αθλητικά

Με Κέρκυρα και Παναχαϊκή παίζει ο ΠΑΣ

Δύο φιλικά Σάββατο και Κυριακή ο «Άγιαξ» για να δοκιμάσει όλους τους παίκτες ο Γιαννίκης.

Δύο φιλικά θα δώσει το Σαββατοκύριακο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα φιλοξενήσει στα Γιάννινα ΑΟΚ Κέρκυρα και Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι με τους «Φαίακες» θα γίνει αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, εκεί όπου θα γίνει και το παιχνίδι με την Παναχαϊκή την Κυριακή, με ώρα έναρξης 3 το μεσημέρι. Ο ΠΑΣ θα παίξει με δύο διαφορετικές ενδεκάδες και τα απανωτά φιλικά που ζήτησε ο Γιαννίκης, θα του δώσουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Με τον ΑΟΚ Κέρκυρα είχε ξαναδώσει φιλικό στα μέσα Σεπτεμβρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», όπου οι Γιαννιώτες κέρδισαν με σκορ 2-0. Με την Παναχαϊκή ο ΠΑΣ αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με το ματς στο γήπεδο Αγυιάς να λήγει ισόπαλο 1-1. Με τους Αχαιούς είχε κλειστεί και φιλικό τον Σεπτέμβριο, αλλά προέκυψε η κλήρωση που έβγαλε το ζευγάρι για την 1η αγωνιστική, και έτσι το φιλικό τότε δεν έγινε. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, ο ΠΑΣ έκλεισε τρίμηνο προετοιμασίας και ο Γιαννίκης, μετά την τελευταία διακοπή, ζήτησε επιτακτικά φιλικά παιχνίδια για να δει την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, αλλά να δώσει και την ευκαιρία να αγωνιστούν με αντίπαλο οι παίκτες, αφού τα εσωτερικά διπλά, μετά την παρατεταμένη διάρκεια προετοιμασίας, κατάντησαν ρουτίνα για τους παίκτες. Ο κόουτς πιστεύει ότι στην ανάγκη και τα φιλικά χρειάζονται για να έχουν και οι παίκτες ενδιαφέρον, ξεφεύγοντας λίγο από την ρουτίνα των προπονήσεων.

Ίσως να προφυλαχτεί ο Ξύδας, γιατί προέρχεται από τραυματισμό, έχει λίγες ημέρες που κάνει κανονικά προπόνηση και γι’ αυτό, αν παίξει, θα έχει λίγο χρόνο συμμετοχής για να επανέλθει ομαλά στην ενεργό δράση. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης, που ακολουθούν εντατικά πρόγραμμα αποκατάστασης. Τα παιχνίδια θα γίνουν στο ΠΕΑΚΙ, γιατί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» γίνονται έργα αναχλόανσης με σπορά σε σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

Χριστοβασίλης: Δεν τα έχουμε με την ΕΡΤ

Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα sdna.gr για την κρίση που προέκυψε στη Σούπερ Λιγκ 2, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια απόφαση που πήραμε και οι δώδεκα ομάδες, διότι η πρόταση της ΕΡΤ που μας έγινε, δεν ήταν ικανοποιητική, όσον αφορά τα χρήματα που ήταν να πάρουμε. Επόμενο ήταν να προχωρήσουμε στη διακοπή, μέχρι ότου να βρεθεί μια καλύτερη λύση. Εμείς δεν τα έχουμε με την ΕΡΤ, διότι αυτό ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί ήθελαν να κάνουν μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Εμείς κάναμε ακριβώς αυτό που έλεγε ο νόμος. Δημιουργήθηκαν δύο λίγκες η μια με δώδεκα ομάδες και η άλλη με 14 ομάδες. Αλλάξαμε την ονομασία. Έπρεπε τα προσύμφωνα τα οποία υπήρχαν, να τηρηθούν και στην προκειμένη περίπτωση, απ’ ότι μας έλεγαν από τον Σεπτέμβριο του 2018, ότι τα χρήματα ήταν ήδη τακτοποιημένα σε λογαριασμούς για αυτή τη χρονιά, έρχεται αυτή η κυβέρνηση, η οποία αναιρεί τα πάντα και ξεκινά από μηδενική βάση. Οι ομάδες έχουν αυξήσει μετοχικά κεφάλαια μερικές από αυτές, κάποιες δεν έκαναν ακριβώς τίποτα -φυσικό και αυτό- και κάποιες ομάδες, όπως εμείς που πέσαμε κατηγορία, λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε και πέρυσι στην Super League. Με υποδομές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 και όλα, με την προϋπόθεση ότι θα παίρναμε το ίδιο συμβόλαιο που είχαμε και πέρυσι. Και σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που έχει αδικηθεί πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη, γιατί δεν πέσαμε βαθμολογικά. Πιστεύω ότι εάν δεν επέμβει η πολιτική βούληση, δε θα αλλάξει τίποτα. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως, διότι ο μέτοχος είναι το κράτος στην προκειμένη περίπτωση».

«Η διακοπή είναι καταστροφική»

Τέλος, ο κ. Χριστοβασίλης, αναφερόμενος στη ζημιά που κάνει αγωνιστικά στις ομάδες η διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: «Για τις ομάδες που έχουν βλέψεις για άνοδο, είναι καταστροφική η εξέλιξη αυτή. Οι μισές ομάδες τουλάχιστον έχουν ξεκινήσει προετοιμασία και κοντεύουν τρεις μήνες. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας, διότι, εάν και εφόσον ξεκινήσει και ποτέ ξεκινήσει, θα βλέπουμε να έχουμε αγώνες διπλούς κάθε εβδομάδα, που σημαίνει αυτό πάρα πολλά προβλήματα για πολλές ομάδες. Δεν είναι μόνοι οι 22 αγώνες, είναι ακόμα και οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ, κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε 32 αγωνιστικές και παράλληλα θα πρέπει να τελειώσει μαζί με τη Super League1, καθώς υπάρχει και ένας αγώνας μπαράζ που θα πρέπει να γίνει. Οπότε πάμε μακριά».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος