Αθλητικά

Τρεις μήνες προετοιμασία με δύο μόνο αγώνες!

Μετά το διήμερο ρεπό, ξεκινούν σήμερα οι προπονήσεις με τον Γιαννίκη να έχει πολλά εναλλακτικά πλάνα.

Στο γήπεδο επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ μετά το διήμερο ρεπό για ξεκούραση, που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης.

Οι περισσότεροι προτίμησαν εκδρομές σε γειτονικά θέρετρα, άλλοι στη θάλασσα με αγαπημένους προορισμούς Πρέβεζα, Πάργα και άλλοι σε ορεινές περιοχές, Μέτσοβο και Ζαγοροχώρια.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση, ενώ για τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τα τηλεοπτικά και πότε θα ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα, θα καθοριστεί και το πρόγραμμα. Επειδή ο ΠΑΣ συμπληρώσει τρεις μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας, έχοντας μόνο δύο επίσημα παιχνίδια, το τεχνικό επιτελείο έχει καθορίσει εναλλακτικά πλάνα προπονήσεων, για να είναι η ομάδα πάντα έτοιμη για δράση, όποτε χρειαστεί να μπει πάλι στα γήπεδα. Σίγουρα ο Γιαννίκης δεν είναι ευχαριστημένος με αυτές τις διακοπές, αλλά δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά, όπως είπε σε δηλώσεις του. Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να περάσει και στους παίκτες. Να κάνουν υπομονή, να είναι έτοιμοι κάθε ώρα και στιγμή για αγωνιστική δράση και από τη στιγμή που δεν είναι στο δικό τους χέρι να δώσουν λύση ή να αλλάξουν την κατάσταση, θα πρέπει να δεχτούν την υπάρχουσα κατάσταση και να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα.

Αν δεν ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα, θα ψάξουν για φιλικό παιχνίδι για να μην περάσει άπρακτη αγωνιστικά η εβδομάδα. Ο Γιαννίκης, από τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, πήρε μια εικόνα από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, αλλά και από τις συνθήκες που θα συναντήσει η ομάδα του κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως είναι οι προβληματικοί στα περισσότερα γήπεδα αγωνιστικοί χώροι, το σκληροτράχηλο ποδόσφαιρο και τα αμυντικά συστήματα όταν παίζουν κόντρα στον ΠΑΣ.

Η σημερινή προπόνηση και οι επόμενες, θα είναι προσαρμοσμένες με τα δεδομένα του επόμενου δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Στο ματς αυτό ο ΠΑΣ θα πάει με την πλάτη στον τοίχο, θέλοντας τη νίκη, αφού προέρχεται από ισοπαλία στο ματς της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα και δε θέλει να έχει άλλες απώλειες βαθμών, που θα τον απομακρύνουν από την κορυφή. Ο κόουτς θα έχει στη διάθεσή του και τον Ξύδα, που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας, ενώ επιστρέφει και ο Πίτου Γκαρσία που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ασπρόπυργο.

Ενημερώνεται και η Ουέφα

Το θέμα που έχει προκύψει με την αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που θα γίνει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Το θέμα μπήκε κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, η οποία ζητεί να συζητηθεί η «βιωσιμότητα» των ομάδων της κατηγορίας, παρουσία των εκπροσώπων των FIFA – UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση που να την κάνουν αποδεκτή οι ομάδες και συνεχιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμα και θέμα συμμετοχής τους στους αγώνες του κυπέλλου.

Η διαφορά ΕΡΤ και ομάδων

Όσον αφορά την πρόταση της ΕΡΤ σε απόλυτα νούμερα, σημαίνει ότι οι Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρουν από περίπου 700.000 ευρώ, αντί 1,4 εκατ. ευρώ, που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ από 400.000 ευρώ, αντί 800.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν να γίνει μείωση 12% σε Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε «πέσουν» στο 1,2 εκατ. ευρώ, και 20% στις υπόλοιπες εννέα ομάδες, ώστε να εισπράξουν από 650.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος