Αθλητικά

Σέντρα την Κυριακή με οριακή πλειοψηφία

Υπέρ της έναρξης των αγώνων ψήφισε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το θέμα με την ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό

Μετά τη χθεσινή απόφαση, που λήφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας για να ξεκινήσουν οι αγώνες την Κυριακή, σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινούνται όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τώρα προέχει το αγωνιστικό κομμάτι, για να ξεκινήσει με επιτυχίες η ομάδα το πρωτάθλημα, καθώς έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και όλα τα υπόλοιπα (τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ.) είναι θέματα, που θα χειριστεί ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο τελευταίος εκπροσώπησε την τοπική ομάδα στην κρίσιμη συνεδρίαση, που έγινε χθες στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, και, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ πλήττεται σημαντικά από την πρόταση της ΕΡΤ να υπάρξει μείωση σε ποσοστό 60% του τηλεοπτικού συμβολαίου, ψήφισε  να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πρώτον γιατί η ομάδα ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου προετοιμασία και δεν μπορούσε να παραταθεί άλλο η αγωνιστική ξηρασία επίσημων αγώνων και δεύτερον γιατί τρέχουν οι οικονομικές υποχρεώσεις με αρκετούς  παίκτες να έχουν συμβόλαια επιπέδου Σούπερ Λίγκας 1 και χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα δεν υπάρχουν και έσοδα. Χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΣ δεν θα αγωνιστεί με τις υπόλοιπες ομάδες για να βρεθεί λύση για τα τηλεοπτικά που να ικανοποιεί έστω και εν μέρει τις ομάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία 7-6. Οι οργανωμένες ομάδες, που ξεκίνησαν νωρίς προετοιμασία, τάχθηκαν αναφανδόν από την πρώτη στιγμή υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος, γιατί δεν χωρά άλλη αναβολή, και παράλληλα να γίνουν όλες οι ενέργειες για καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Άλλες ομάδες, που λόγω διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων ξεκίνησαν αργά προετοιμασία και δεν είναι απολύτως έτοιμες, με αφορμή το πρόβλημα των τηλεοπτικών, ζήτησαν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κερδίζοντας έτσι χρόνο!

Συγκεκριμένα υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος ψήφισαν οι εκπρόσωποι των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκής, Απόλλωνα Σμύρνης, Χανίων, Εργοτέλη. Θετική ήταν και η ψήφος του προέδρου της Σούπερ Λίγκας 2 Λεωνίδα Λεουτσάκου και του εκπροσώπου της ΕΠΟ Ιωάννη Θωμαΐδη. Κατά ψήφισαν οι ομάδες Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Καλαμαριάς, Κέρκυρα, Δόξα Δράμας, Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός. Ο Πλατανιάς, με επιστολή που έστειλε, τάχθηκε υπέρ της εκκίνησης του πρωταθλήματος, αλλά επειδή δεν υπήρχε εκπρόσωπός του, η επιστολή εκλήφθηκε ως λευκή ψήφος. Οριακά λοιπόν, με ψήφους 7-6 ξεκινά την Κυριακή το πρωτάθλημα, αλλά με το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου να είναι ανοιχτό. Μάλιστα σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία, που έθεσε η ΕΡΤ με την προχθεσινή επιστολή που έστειλε στη Σούπερ Λίγκα 2, καλώντας τις ομάδες να υπογράψουν το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, προτείνοντας οι ΠΑΣ, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός να πάρουν από 600.000 ευρώ και οι υπόλοιπες ομάδες από 340.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος