Αθλητικά

Τον Απόλλωνα του Μπελά υποδέχεται ο ΠΑΣ

Τον Απόλλωνα Λάρισας του Αριάν Μπελά υποδέχεται σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στις 17.30 στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ. Είναι το πρώτο φιλικό της ιστορίας των δύο ομάδων, έχοντας οι φιλοξενούμενοι προπονητή τον Γιάννη Μπελά, από τους πιο σημαντικούς παίκτες που πέρασαν από τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Σε επίπεδο επίσημων αγώνων συναντήθηκαν δύο φορές οι δρόμοι τους για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τις σεζόν 1997-98 και 2004-05. Στη δεκαετία του ’90 έδωσαν και δύο αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος. Η λαρισαϊκή ομάδα, έστω και για φιλικό, έρχεται σήμερα στα Γιάννινα μετά από 14,5 περίπου χρόνια. Το τελευταίο ματς ήταν για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στις 23/3/2005. Ο ΠΑΣ σε μεγάλη μέρα κέρδισε με σκορ 6-0, έχοντας ηγέτη τον σημερινό προπονητή του Απόλλωνα Αριάν Μπελά.

Το σημερινό παιχνίδι έχει ενδιαφέρον για τον προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη, καθώς πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος και θέλει να «τσεκάρει» εκ νέου τους παίκτες του και κατά πόσο έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αφήνοντας πίσω λάθη και αδυναμίες, καθώς περιμένουν τον ΠΑΣ πολύ δύσκολα παιχνίδια στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Γιαννίκης θα κάνει πάλι αλλαγές και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, αλλά περισσότερο θα αγωνιστούν οι παίκτες που είναι και στα πλάνα για τα επίσημα παιχνίδια.

Μάλλον είναι το τελευταίο φιλικό, όγδοο στη σειρά, αφού την άλλη εβδομάδα θα αγωνιστεί για το Κύπελλο Ελλάδος. Η ΕΠΟ όρισε χθες όλους τους αγώνες της 4ης φάσης που θα γίνουν από Τρίτη 24 έως Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν όρισε τον αγώνα Ασπρόπυργος – ΠΑΣ, γιατί σε βάρος της πρώτης ομάδας εκκρεμεί ένσταση του Π.Ο. Ελασσόνας από το μεταξύ τους παιχνίδι της προηγούμενης φάσης. Αν βγει η απόφαση, μπορεί να παίξει και ο ΠΑΣ με μία από τις δύο ομάδες στο παραπάνω τριήμερο διεξαγωγής των άλλων αγώνων. Διαφορετικά θα παίξει σε άλλη ημερομηνία, οπότε μπορεί να αναζητήσει και άλλο φιλικό.

Ο «Άγιαξ» συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία του για να είναι πανέτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου θα αγωνιστεί στην Πάτρα με την Παναχαϊκή. Στο σημερινό φιλικό με τον Απόλλωνα θα είναι ελεύθερη είσοδος των φιλάθλων. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης, Ξύδας. Ο τελευταίος από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει τρέξιμο και πιστεύεται στην 2η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό να τεθεί στη διάθεση του Γιαννίκη.

Καταγγελία Παμλίδη κατά Κέρκυρας

Την προσεχή Δευτέρα (23/9) θα εκδικαστούν τα τρία επιπλέον αιτήματα επιβολής ποινών των Μάρτιν Ρόλε, Γιώργου Παμλίδη και Παναγιώτη Λινάρδου προς την Κέρκυρα. Περισσότερα γίνονται τα ονόματα των πρώην παικτών των Φαιάκων, που προσφεύγουν εις βάρος της Κέρκυρας, με τους νησιώτες πλέον να βρίσκονται αντιμέτωποι με χρηματικές ποινές ή αφαιρέσεις βαθμών. Οι τρεις νέες περιπτώσεις επιβολής ποινών αναμένεται να εξεταστούν την Δευτέρα.

Ειδήσεις – σχόλια από ΠΑΣ

Επέστρεψε ο Γιαννίκης χθες βράδυ από τη Γερμανία και θα κοουτσάρει την ομάδα στο σημερινό παιχνίδι. Πριν φύγει, άφησε πρόγραμμα στον βοηθό του Νίκο Μπαδήμα, που είχε την ευθύνη των δύο τελευταίων προπονήσεων.

– Όλες οι συνεργασίες ακόμη και των πιο έμπιστων ανθρώπων έχουν ημερομηνία λήξης στο ποδόσφαιρο. Ο Χριστοβασίλης είχε παλιότερα τεχνικό διευθυντή και εξ απορρήτων τον Βαγγέλη Αγγελή. Όπως τα τελευταία εφτά χρόνια είχε τον Δημήτρη Νιαρχάκο ως τον πιο έμπιστο. Τους τελείωσε και τους δύο!

– Μέχρι χθες βράδυ δεν είχε παρουσιαστεί καμία εξέλιξη με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Σούπερ Λίγκα 2. Οι αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης αποφεύγουν να πάρουν αποφάσεις και να βάλουν υπογραφές. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε ένα «πουλάκι» στη συνάντηση που είχε με τον Χριστοβασίλη στα Γιάννινα, ανέφερε ότι σύντομα θα παρθούν αποφάσεις. Έτσι ακόμη δεν είναι σίγουρο αν έχουμε σέντρα την άλλη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ή θα υπάρξει νέα αναβολή.

– Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χριστοβασίλης θα φέρει από Αθήνα τεχνικό διευθυντή στην ομάδα, που θα αντικαταστήσει τον Νιαρχάκο, που παραιτήθηκε. Ο τελευταίος θα καθίσει σήμερα για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας ως τεχνικός διευθυντής.

– Τα δύο τελευταία γεγονότα, να γίνεται προσφυγή κατά της ΠΑΕ για ποσό 4.300 ευρώ (περίπτωση Παπαϊωάννου) και να παραιτείται ο τεχνικός διευθυντής λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, μόνο καλά σημάδια δεν είναι.

– Στα τελευταία φιλικά δεν είδαμε στο γήπεδο και τον υπεύθυνο ασφαλείας, αλλά πάνω απ’ όλα πιστό φίλο της ομάδας επί σειρά ετών Φώντα Βρόσγο. Προφανώς δεν θα του το επέτρεψαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Αλλά, επειδή στο ποδόσφαιρο γίνονται πολλά, πολλές φορές πάει ο νους μας στο πονηρό.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Στα Χανιά κατέληξε ο παλιός επιθετικός του Άρη, της Λάρισας και άλλων ομάδων Θωμάς Ναζλίδης. Η ομάδα αυτή ενισχύθηκε σημαντικά και από την Κρήτη, μάθαμε ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στο πρωτάθλημα. Η νέα ομάδα προήλθε από τη συγχώνευση του Κισσαμικού με τα Χανιά και προήλθε η Ένωση Χανίων.

– Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το φιλικό παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Πάτρα. Ο Λεβαδειακός έχασε στο Αιγάλεω από την τοπική ομάδα με σκορ 3-2. Δεν ξέρουμε αν υπήρχε άνθρωπος του ΠΑΣ σε αυτά τα παιχνίδια για να «κατασκοπεύσει» τις αντίπαλες ομάδες.

– Το Αλκαζάρ της Λάρισας δήλωσαν για έδρα τα Τρίκαλα στον αγώνα Κυπέλλου με την Δόξα Δράμας.

–  Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της επιστροφής του Θανάση Πινδώνη στους Δραμινούς. Ο 33χρονος χαφ αναμένεται να φορέσει για τρίτη φορά στην πλούσια καριέρα του τη φανέλα της Δόξας. Στο παρελθόν έχει θητεύσει ακόμα σε Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Καλλιθέα, Ρόδο, Παναχαϊκή, Λάρισα, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Καλαμάτα.

– Ολοκλήρωσε το… παζλ του έμψυχου δυναμικού του ο Απόλλων Πόντου. Η τελευταία προσθήκη των Θεσσαλονικέων ήταν αυτή του Παναγιώτη Κοντοέ. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός διαθέτει πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας αγωνιστεί σε Παναιγιάλειο, Αχαρναϊκό, Δόξα Βύρωνα, Νίκη Βόλου και Απόλλωνα Λάρισας.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος