Αθλητικά

Μέγας γνώστης της ιστορίας του ΠΑΣ ο Γκαρσία

Ξέρει τα πάντα για την παρέα των παλιών μεγάλων άσων από την Αργεντινή και θεωρεί βαριά τη φανέλα του «Άγιαξ»

Στα τελευταία φιλικά παιχνίδια έκλεψε την παράσταση ο Πίτου Γκαρσία και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο παίκτης βαρόμετρο για τον ΠΑΣ τη νέα σεζόν. Προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στα Γιάννινα, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της ομάδας, αλλά και τη διαχρονική αγάπη, που έχουν οι Γιαννιώτες προς τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές.

Μετά τη λήξη του τελευταίου φιλικού αγώνα με τον ΑΟΚ Κέρκυρα, ο Γκαρσία, σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ανέφερε και τα ονόματα των παλιών συμπατριωτών του, που έκαναν μεγάλο τον ΠΑΣ και αποτύπωσε με το κινητό του όλες τις παλιές φωτογραφίες του ΠΑΣ με τους αργεντινούς παίκτες, που είναι στους διαδρόμους των αποδυτηρίων. Σε ερώτηση ποιον ρώτησε και είναι τόσο κατατοπισμένος για την ιστορία του ΠΑΣ ανέφερε: «Δεν ρώτησα κάποιον, είμαι δώδεκα χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω τι σημαίνει αυτή η ομάδα και τι ιστορία έχει, οπότε δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κάτι για να αποφασίσω πριν υπογράψω». Ο Γκαρσία γνωρίζει πολύ καλά τη Β’ Εθνική, καθώς στο πρωτάθλημα αυτό έκανε πρωταθλητισμό με τον Βόλο. Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την κατηγορία αυτή, σε συνδυασμό και με την παρουσία του ΠΑΣ, τόνισε: «Δεν είναι εύκολη κατηγορία. Υπάρχουν δυνατές και ιστορικές ομάδες. Εμένα αυτό που με κάνει ήσυχο είναι ότι όλα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, δεν τα παρατάνε και δουλεύουν σκληρά και αν είμαστε καλά εμείς, όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους και μακάρι να ανεβάσουμε την ομάδα. Δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα σ’ αυτήν την κατηγορία και πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι και κάθε λεπτό ότι αυτή η φανέλα δεν είναι για όλους, είναι πολύ βαριά. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα έρχονται εδώ για να κλειστούν. Θα μας δυσκολέψουν κάποιες στιγμές, γιατί δεν θα έχουμε χώρους, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή και να πιστεύουμε στον εαυτό μας και τη δουλειά μας και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Υπογραμμίζει τα λάθη ο Γιαννίκης

Εντατικά συνεχίζεται με καθημερινές προπονήσεις η προετοιμασία του ΠΑΣ. Ο Γιαννίκης προσπαθεί να επισημάνει στους παίκτες τα λάθη, που κάνουν στα φιλικά, ώστε να μην τα επαναλάβουν και κάθε φορά να γίνονται καλύτεροι. Ίσως την Παρασκευή να δώσει και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, που ήταν από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Την άλλη εβδομάδα υπάρχει ο εκτός έδρας αγώνας Κυπέλλου με τη νεοφώτιστη στη Β’ Εθνική ομάδα του Ασπροπύργου. Αναμένεται η ΕΠΟ να ορίσει την ημερομηνία στο τριήμερο 24 με 26 τρέχοντος μηνός. Επειδή εκκρεμεί η ένσταση της Ελασσόνας κατά του Ασπροπύργου για το μεταξύ τους παιχνίδι Κυπέλλου (η θεσσαλική ομάδα έχασε στην παράταση 1-0), υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και ο αντίπαλος για τον ΠΑΣ.

Τους καρδιοχτύπησε ο Ξύδας

Το παιχνίδι Κυπέλλου θα είναι και η πρόβα τζενεράλε για το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, εφόσον ο Γιαννίκης δεν προφυλάξει κάποιους παίκτες από τον κίνδυνο τραυματισμού. Η ατυχία των τραυματισμών κυνηγά και φέτος τον «Άγιαξ». Ήδη έχασε δύο από τους πολυτιμότερους παίκτες του, τον Σεργκελασβίλι μέχρι τον Μάρτιο (ρήξη χιαστών) και τον Ελευθεριάδη μέχρι τον Ιανουάριο (κάταγμα περόνης). Την περασμένη Κυριακή, όταν σφάδαζε από τον πόνο ο Ξύδας στο φιλικό με τον ΑΟΚ Κέρκυρα, πήγε η ψυχή στην κούλουρη των ανθρώπων του ΠΑΣ, μέχρι να γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις από τον γιατρό Σταύρο Ριστάνη και διαπιστωθεί ότι ήταν ένα ελαφρύ διάστρεμμα. Και όλοι σταυροκοπήθηκαν, γιατί στην αρχή φάνηκε ότι γύρισε το πόδι, αλλά ευτυχώς ήταν λίγο το κακό.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Την απόκτηση του Στέφεν Κουαμπένα Χάμοντ ανακοίνωσε η Δόξα Δράμας. Ο Γκανέζος μέσος, που υπήρξε συμπαίκτης των Περέγιο και Γουϊνεϊ στη Μαγιόρκα Β’ τα τελευταία χρόνια, θα ενισχύσει την μεσαία γραμμή των «μαυραετών».

– Στον Λεβαδειακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πέτρος Ορφανίδης. Ο 23χρονος μέσος, που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν σε Ξάνθη (μία συμμετοχή στη Super League) και Ηρακλή (εννέα συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ στη Football League), θα αποτελέσει κομμάτι του ρόστερ των Βοιωτών. Στους «πράσινους» θα συναντήσει τον Ζήση Καραχάλιο με τον οποίο έχει σκοράρει σε αγώνα της Εθνικής Νέων κόντρα στην Ουκρανία, στον οποίο η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 2-0 για την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

– Ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ Κέρκυρα Λάμπρος Γεωργακόπουλος, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει και τα εξής: «Καλώ όλους τους Κερκυραίους, αλλά και τους θεσμικούς φορείς του νησιού μας, να σταθούν αρωγοί σε αυτή την νέα προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος όλοι θα βγουν ωφελημένοι. Ας αφήσουμε πίσω τη μεμψιμοιρία και την γκρίνια και ας αποδείξουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε να πρωταγωνιστούμε».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος