Αθλητικά

Υπομονή και συγκέντρωση ζήτησε ο Γιαννίκης

Ο κόουτς του ΠΑΣ θέλει να κρατήσει το ενδιαφέρον των παικτών και γι’ αυτό θα γίνουν μαζεμένα δύο φιλικά

Με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ, με στόχο να μείνει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Σεπτεμβρίου, να πάει για νίκη στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης, πέρα από την προπόνηση, προσπαθεί να κεντρίζει με διάφορους τρόπους το ενδιαφέρον των παικτών για να μη χαλαρώσουν. Γιατί κάνουν συνεχώς προετοιμασία από τις 17 Ιουλίου, αλλά δε βλέπουν ακόμη την ώρα, που θα παίξουν πραγματικό ποδόσφαιρο σε επίσημους αγώνες. «Κάντε λίγη ακόμη υπομονή», τους είπε ο Γιαννίκης και πρόσθεσε: «Το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς. Και ούτε έχουμε καμία ευθύνη. Συνεπώς θα πρέπει όλοι να είμαστε επικεντρωμένοι στα καθήκοντά μας, να κάνουμε σωστή δουλειά και να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Μπορεί η έναρξη του πρωταθλήματος να πήγε πίσω, αλλά οι κυανόλευκοι θα χορτάσουν μπάλα. Αύριο θα γίνει το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και την Κυριακή με τον ΑΟΚ Κέρκυρα στο ίδιο γήπεδο. Αρχικά το φιλικό με τους «Φαίακες» είχε κλειστεί για το Σάββατο, αλλά συμφωνήθηκε να γίνει τελικά Κυριακή, επειδή προέκυψε και νέο παιχνίδι αύριο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Και οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα με γενική είσοδο 5 ευρώ και δωρεάν για τα παιδιά και τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας.

Το ευχάριστο για τον «Άγιαξ» είναι ότι πέρασε η κακοδαιμονία των τραυματισμών και όλοι είναι στη διάθεση του προπονητή, πλην των Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Στα μεταγραφικά δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες, αλλά φήμες αναφέρουν ότι «ψήνεται» μεταγραφή επιθετικού. Επειδή σε λίγες μέρες εκπνέει και η παράταση των μεταγραφών που δόθηκε για τους ελεύθερους παίκτες, θα φανεί πολύ σύντομα αν ο τερματοφύλακας Χουτεσιώτης θα είναι η τελευταία μεταγραφή ή θα επαληθευτούν οι φήμες για έλευση επιθετικού.

Δεν μπήκε στις 120 δόσεις

Αυτές τις ημέρες είναι ανοιχτή η φόρμα για να ρυθμίσουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα τα χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Όμως η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με την όρεξη, καθώς η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι για ποσά από 1 εκατομμύριο ευρώ και κάτω. Ο ΠΑΣ οφείλει υπόλοιπο στην εφορία 2 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό, μπορεί να μπει σε νέα ρύθμιση 36 δόσεων, αλλά πάλι δεν τον ωφελεί, αφού οι μηνιαίες δόσεις θα είναι ίδιες με αυτές που δίνει τώρα, υπαγόμενος στην παλιά ρύθμιση των 100 δόσεων. Αν έμπαινε στις 120 δόσεις, όπως είχε διαφανεί όταν εξαγγέλθηκε η ρύθμιση, θα μειωνόταν πάρα πολύ το ποσό των μηνιαίων δόσεων και θα έπαιρνε βαθιές ανάσες.

Θα κλείσει με Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμβιβαστικά θα κλείσει η υπόθεση με την προσφυγή του πρώην τερματοφύλακα Γιώργου Παπαϊωάννου, που διεκδικεί ποσό 4.380 ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές και μέχρι αύριο είναι η προθεσμία για να καταθέσουν σημειώματα οι δικηγόροι των δύο πλευρών, αλλά, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, ενδεχομένως να έχει κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση. Ο Παπαϊωάννου, αφού έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ, μεταγράφηκε στην Αναγέννηση Άρτας.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Ο Απόλλων Πόντου διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Στην ανακοίνωση σημειώνει ότι οι ενημερότητες είναι γνήσιες και δεν ασκήθηκε καμία δίωξη σε βάρος της ομάδας.

  • Την απόκτηση συνολικά δέκα ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε το τελευταίο διήμερο η Δόξα Δράμας. Μετά τους Αλέξανδρο Κόντο, Χρήστο Ρόβα, Κώστα Πλέγα, Νίκο Ιωαννίδη, στο ρόστερ εντάχθηκαν και οι Άγγελος Οικονόμου (ΟΦΗ), Ευθύμης Αργυρόπουλος (Παναχαϊκή), Γιώργος Αποστολίδης (Κέρκυρα), Χρήστος Κουκόλης (Ηρακλής), Ιορδάνης Παπαργυρίου (Λαμία), Άλκης Μαρκοπουλιώτης.
  • Ο Πλατανιάς έκανε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τσακμάκη, με την προσφυγή που έκανε.
  • Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Αντιλέχου, που ζητούσε να μείνει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό. Ο αμυντικός από το Μπενίν έκανε έφεση που θα συζητηθεί σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος