Αθλητικά

Κέρδισε ο ΠΑΣ, αλλά έχασε τον Ελευθεριάδη

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε νικητής με σκορ 2-1, στο κυριακάτικο φιλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, που έγινε παρουσία λίγων σχετικά θεατών στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Ελευθεριάδη του ΠΑΣ στο αριστερό πόδι στο 20ο λεπτό σε μια κόντρα με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι για κάταγμα περόνης, που ενδεχομένως να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάσει περίπου τρεις με τέσσερις μήνες από την ομάδα του ΠΑΣ. Είναι φετινή μεταγραφή από την Παναχαϊκή, πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική και ο Γιαννίκης τον είχε βασικό στα πλάνα του, αλλά δυστυχώς η ατυχία χτύπησε τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα. Είχε προηγηθεί την ημέρα του Αγιασμού και ο σοβαρός τραυματισμός του Σεργκελασβίλι με ρήξη χιαστών και αναμένεται να επιστρέψει τον Μάρτιο 2020.

Ο ΠΑΣ μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, είχε τον πλήρη έλεγχο, αλλά μετά το 20’ έπεσε η απόδοσή του. Ενδεχομένως να επηρέασε και ο τραυματισμός του Ελευθεριάδη. Έτσι στο 43’ πήρε προβάδισμα στο σκορ 0-1 η ομάδα της Άρτας, όταν σε αντεπίθεση ο Κούστα πλάσαρε έξυπνα τον Περιστερίδη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη βελτιώθηκε η εικόνα του «Άγιαξ» και με πρωταγωνιστή τον Λεό έγινε η ανατροπή σε 2-1. Ο Λεό που είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Ελευθεριάδη, στο 52’ έκλεψε τη μπάλα από αμυντικό και πλάσαρε τον Μέλκα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο Λεό σε μπαλιά του Μπουκουβάλα με κοντινό σουτ έγραψε το 2-1 που ήταν τελικό σκορ. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αγωνίστηκαν οι Βενετικίδης, Νικολιάς, Παμλίδης, Νάουμετς, Σεργκελασβίλι, Ζιούλης, Λώλης και ο νεοαποκτηθείς Παντελάκης. Ο Γιαννίκης και χθες επέμενε στο σύστημα 4-2-3-1. Ο «Άγιαξ» είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, την οποία βελτίωσε αισθητά στην επανάληψη. Η Α. Ε. Καραϊσκάκης που ξεκίνησε αργότερα προετοιμασία, φάνηκε περισσότερο στο α’ μέρος, ενώ στην επανάληψη υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΣ.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Πάνου (Ηπείρου) με βοηθούς τους Θανασιά, Λιόντο (Ηπείρου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Περιστερίδης (46’ Γιαννίκογλου), Σκόνδρας (72’ Πήλιος), Γώγος (46’ Πανουργιάς), Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (62’ Οικονομόπουλος), Σιόντης (46’ Κάστρο), Καρτάλης (72’ Ζώγκος), Ξύδας (62’ Γροσδάνης), Ράντοβατς (46’ Πίτου Γκαρσία), Ελευθεριάδης (28’ Λεόν), Κριζμάν (62’ Λιάσος).

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Παπανίκου, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης, Καππίας (42’ λ.τρ. Βλάχος), Μασούρας, Ψιάνος, Χατζηστραβός, Αλμπάνης, Τσούτσης, Κούστα. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Παππάς, Καψάλης, Γιαννιώτης, Μάτσε, Μελετίδης, Νταλακούρας, Γυφτοκώστας, Τερεζίου, Μαργώνης.

  • Ο Ντούσαν Πάντελιτς που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ υπέγραψε στην Ραντνίσκι του Νις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως παρατάχτηκε στο χτεσινό παιχνίδι με την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ράντοβατς, Σκόνδρας, Σιόντης, Γώγος, Περιστερίδης, Κριζμάν. Καθιστοί: Αποστολόπουλος, Ξύδας, Πανουργιάς, Μπουκουβάλας, Ελευθεριάδης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος