Αθλητικά

Και στα δύο πρώτα φιλικά πήγε καλά ο ΠΑΣ

Συνεχίζει ο ΠΑΣ να εκπλήσσει ευχάριστα τους πολυπληθείς φίλους του στα φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1, που ξεκίνησαν νωρίτερα προετοιμασία και είναι μια κατηγορία πιο πάνω απ’ αυτόν.

Στο πρώτο ματς με τη Λάρισα, έχασε με 1-0, αλλά έδειξε καλά στοιχεία. Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, κέρδισε 2-0, έχασε πέναλτι και είχε μια πολλή καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, σαν να μην υποβιβάστηκε ποτέ από την μεγάλη κατηγορία. Πολλές φορές ο κόσμος χειροκρότησε καλές ενέργειες των κυανόλευκων στον αγωνιστικό χώρο και γενικά η όλη αγωνιστική εικόνα της ομάδας αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι με τα «καναρίνια» ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Όσο ήμασταν μέσα στο πλάνο σήμερα, ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε και στα δύο ημίχρονα παθητικό ρόλο για πολύ χρονικό διάστημα και απειληθήκαμε. Είχαμε ατέλειες στο αμυντικό κομμάτι, αλλά δικαιολογημένα, γιατί δεν δουλέψαμε ακόμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη φιλική νίκη. Δείξαμε σε κάθε ημίχρονο για κάποιο χρονικό διάστημα τι θέλω και πώς θέλω να παίζουμε. Αλλά είχαμε κάποιες ψηλές μπαλιές στο α’ ημίχρονο, που δεν ήταν δουλεμένες, είχαμε πισωγύρισμα σε παθητικό ρόλο κι αυτό δεν μου άρεσε. Αλλά είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, της δουλειάς και της εξέλιξης. Το σκορ δεν μας κλείνει τα μάτια εμάς στο τεχνικό επιτελείο σ’ αυτά που θέλουμε. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι πάλι ευχαριστημένος, αλλά δεν μου άρεσε που ξεχαστήκαμε κάποια διαστήματα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και δεν κάναμε αυτό που θέλουμε».

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στα δύο πρώτα φιλικά σημείωσε: «Δουλεύουμε τρεις εβδομάδες, ο αντίπαλος δουλεύει τρεις εβδομάδες περισσότερο από εμάς. Είναι καλό που βγαίνουν στο παιχνίδι μας πράγματα της προπόνησης, αλλά ακόμα δεν έχουμε την εικόνα που θέλω να έχουμε για 90 λεπτά. Δεν μπορούμε να την έχουμε όμως λόγω αντοχής, λόγω αλλαγών και πραγμάτων που δεν τα δουλέψαμε ακόμα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το σκορ. Είναι όμορφο να έχουν τα παιδιά την αίσθηση της νίκης, αλλά δεν είναι το παν. Εγώ κοιτάω την εξέλιξη της ομάδας, τι είναι καλό και τι δεν μου άρεσε. Είχαμε πολλά στημένα εις βάρος μας, αυτά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Έχουμε ακόμα θέματα, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και βλέπουμε ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να βγάλουν αυτά τα πράγματα στο γήπεδο. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε την μπάλα ψηλά και θέλουμε κάθετες κινήσεις και γρήγορες αντεπιθέσεις, όταν κερδίζουμε την μπάλα. Και με την μπάλα θέλουμε να έχουμε οργανωμένο χτίσιμο παιχνιδιού και να βγάζουμε φάσεις, αλλά είναι και θέμα αντιπάλου. Η Λάρισα στο προηγούμενο φιλικό δεν έπαιζε κάθετες μπαλιές στο κέντρο, έπαιζε διαγώνιες ψηλές μπαλιές. Ήταν διαφορετικές οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ως προς το πλάνο παιχνιδιού τους».

Σήμερα αναμένεται στα Γιάννινα ο Φάμπρι Κάστρο, που έχασε την προσφυγή, έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη και να ξεκινήσει προπονήσεις. Είναι παίκτης που θέλει ο Γιαννίκης στην ομάδα, για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα, επειδή δεν έκανε προετοιμασία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και κάποια ακόμη μεταγραφή. Οι Λεό, Σεργκελασβίλι, Πάντελιτς ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης. Με τον Παναιτωλικό χτύπησε και ο Ράντοβατς, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και από αύριο θα μπει πάλι στο κανονικό πρόγραμμα.

Επόμενο φιλικό είναι η με τη Βέροια στις 24 Αυγούστου, αφού ακυρώθηκε το φιλικό με τον Παναιτωλικό, που ήταν να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο Αγρίνιο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος