Μονομαχία του Αποστολόπουλου (δεξιά) με τον Μπούστο σε φάση του α’ ημιχρόνου.
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με γκολ από κόρνερ έχασε 1-0 από τη Λάρισα ο ΠΑΣ

Mε ένα καταπληκτικό γκολ που σημείωσε ο Ζίφκοβιτς στο 56’ με απευθείας χτύπημα κόρνερ, το οποίο θύμισε… Βασίλη Χατζηπαναγή, η Λάρισα κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι, που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία 600 θεατών και με υψηλή θερμοκρασία.

Το γκολ της ΑΕΛ ήταν και η καλύτερη φάση του αγώνα. Η μπάλα είχε φάλτσο, ο Περιστερίδης έκανε κακό υπολογισμό και κατέληξε στα δίχτυα. Ο σκόρερ είναι και το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 40’ είχε και κεφαλιά στο δοκάρι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο είχε καλύτερη παρουσία ο ΠΑΣ, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, όπου σφράγισε και τη νίκη. Ήταν το πρώτο φιλικό για τον «Άγιαξ» και πρέπει να κριθεί με αυτό το δεδομένο. Ασφαλώς και θέλει ακόμα δουλειά. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι καλές στιγμές, ειδικά στο α’ ημίχρονο, που έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, ενέργειες που προκάλεσαν χειροκροτήματα από την πλευρά των φιλάθλων. Η ΑΕΛ ξεκίνησε νωρίτερα προετοιμασία και ήταν πιο έτοιμη σαν ομάδα. Στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κάνουν παιχνίδι και είχαν περιοριστεί στο περισσότερο διάστημα σε παθητικό ρόλο. Όμως στην επανάληψη άνοιξαν το παιχνίδι τους και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των φιλοξενουμένων.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, δεξιό μπακ τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Μπουκουβάλα, στο κέντρο άμυνας τους Πανουργιά, Ζιούλη, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Καρτάλη, κεντρικό χαφ τον Νάουμτς, από δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Νικολιάς, από αριστερά ο Ελευθεριάδης και προωθημένος ο Παμλίδης.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ παρατάχτηκε με 3-5-2, έχοντας γκολκίπερ τον Κρλιστινσον, στην άμυνα τους Μπράλιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, αμυντικό χαφ τον Σετσέροβιτς, στις πτέρυγες τους Καρανίκα (δεξιά), Ζίφκοβιτς )αριστερά), κεντρικά χαφ τους Μπούστος, Φατιόν και επιθετικό δίδυμο τους Ντάουντα και Νούνιτς.

Στο β’ ημίχρονο που έγιναν και οι περισσότερες αλλαγές, χάθηκε λίγο ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά οι σχηματισμοί των ομάδων παρέμειναν ίδιοι.

Το γκολ

56’: Με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Ζίφκοβιτς, η μπάλα με φάλτσο ξεγέλασε τον Περιστερίδη και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Δοκάρι

40’: Σε σέντρα του Ζίζιτς ο Ζίφκοβιτς έπιασε εν κινήσει την κεφαλιά, που βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ και έφυγε άουτ.

Οι φάσεις

22’: Κάθετη μπαλιά του Μπουκουβάλα στον Παμλίδη, πέρασε άουτ καθώς κάλυψε σωστά την μπάλα ο Μπράλιτς.

26’: Σουτ από καλή θέση και μέσα από την περιοχή του Παμλίδη, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

27’: Καταπληκτική φάση για τον ΠΑΣ, όταν ο Νάουμετε έδωσε αριστερά τη μπάλα στον Ελευθεριάδη, αυτός έβγαλε σέντρα στα καρέ της ΑΕΛ όπου από καλή θέση ο Νικολιάς έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κρίστινσον.

36’: Φάουλ του Καρανίκα από δεξιά, κεφαλιά του Ντάουντα πέρασε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου.

39’: Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Νούνιτς, το οποίο βρήκε το χέρι του Πανουργιά που το είχε κολλημένο στο σώμα, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο,

68’: Κεφαλιά από κοντά του Μόρα έφυγε άουτ.

Η διαιτησία

Αρίστευσε ο διαιτητής Τσέτσιλας (Γρεβενών), ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Θανασιάς (Ηπείρου).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου (46’ Περιστερίδης), Αποστολόπουλος (46’ Οικονομόπουλος), Ζιούλης (62’ Γώγος), Πανουργιάς (62’ Ζιώγκος), Σιόντης (46’ Ράντοβατς), Καρτάλης (62’ Πήλιος), Ελευθεριάδης (46’ Ξύδας), Νικολιάς (62’ Γροσδάνης), Νάουμετς, Μπουκουβάλας (46΄Λιάσος), Παμλίδης (46’ Λεό – 80’ Βασιλάκης).

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον (62’ Ρίστιτς), Καρανίκας (62’ Μπέρτος), Μπράλιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς (46’ Μόρας), Μιχαήλ (62’ Χαλάτσης), Ζίβκοβιτς (62’ Στάνκοβιτς), Σετσέροβιτς (46’ Μπάλλας), Φατιόν (62’ Γκοίκοβιτς), Ντάουντα (62’ Φιλίποβιτς), Μπούστος (46’ Γιάκος), Νούνιτς (62’ Σικάφκα).

Το… τρίτο ημίχρονο από τους «Ζωσιμάδες»

  • Στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες» ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και είχε την ευκαιρία να τα συναντήσει παλιούς γνωστούς και φίλους από την εποχή που ήταν ηγέτης του ΠΑΣ στην τετραετία 2004-08. Επίσης στις εξέδρες ήταν και ο πρόεδρος της ΑΕΛ Σωτήρης Μάρκος.
  • Μεταξύ των θεατών και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης.
  • Περίπου 600 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, παρά τον καύσωνα που επικρατούσε. Οι θεατές πολλές φορές χειροκρότησαν κάθε καλή ενέργεια των παικτών της τοπικής ομάδας.
  • Το παιχνίδι βιντεοσκοπήθηκε από συνεργείο της ΠΑΕ και σήμερα ο Αργύρης Γιαννίκης με προβολή φάσεων θα κάνει την ανάλυση στους παίκτες.
  • Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση στα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων με την ΕΡΤ, αλλά θα είναι αρκετά μειωμένα τόσο στη Σούπερ Λίγκα 1 όσο και στη Σούπερ Λίγκα 2. Μίλησε με καλά λόγια για τον ΠΑΣ και τόνισε ότι στην τετραετία 2004-08, που ήταν πρόεδρος της τοπικής ομάδας, πέρασε πολύ όμορφες στιγμές, που θα τις θυμάται για πάντα.
  • Από τον ΠΑΣ δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Κριζμάν, Πάντελιτς, Σκόνδρας, Σεργκελασβίλι, ενώ εκτός ομάδας έμεινε και ο Πίτου Γκαρσία, που θέλει ακόμη λίγο χρόνο για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.
  • Επόμενο φιλικό του ΠΑΣ είναι με τον Παναιτωλικό, την ερχόμενη Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η Λάρισα είχε κάνει και άλλα τρία φιλικά παιχνίδια στο Καρπενήσι με Πανιώνιο, Λαμία και Παναιτωλικό.
Ο ΠΑΣ όπως παρατάχτηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Όρθιοι από αριστερά: Γιαννίκογλου, Σιόντης, Ζιούλης, Πανουργιάς, Παμλίδης. Καθιστοί Καρτάλης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Νάουμετς, Ελευθεριάδης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος