Αθλητικά

Γιατί δεν έκανε φιλικά στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ

Τώρα δουλειά και τον Αύγουστο θα δοθεί σειρά αγώνων. Και φιλικό με Παναχαϊκή στα Γιάννινα.

Χωρίς φιλικό τελικά θα βγει η προετοιμασία του ΠΑΣ φέτος στο Καρπενήσι, κατόπιν επιθυμίας του προπονητή Αργύρη Γιαννίκη. Σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους που ο «Άγιαξ» στη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρυτανία έδινε δύο με τρία παιχνίδια με ομάδες που έκαναν εκεί προετοιμασία. Και τα φιλικά έφερναν και πολλούς φιλάθλους από τα Γιάννινα στον τόπο προετοιμασίας, κάτι που δεν θα συμβεί φέτος. Επειδή όμως τώρα, με τον υποβιβασμό στη Σούπερ Λίγκα 2, άλλαξαν τα δεδομένα, αφού το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου και όχι στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου που ξεκινά η Σούπερ Λίγκα 1, ο κόουτς δεν θέλησε από τώρα να φορτώσει την ομάδα με φιλικά. Οι φίλαθλοι θα αποζημιωθούν και με το παραπάνω τον Αύγουστο, που θα είναι γεμάτος αγωνιστική δράση, καθώς, εκτός από τα δύο φιλικά με Λάρισα και Παναιτωλικό, έκλεισε χθες και άλλο φιλικό με την Παναχαϊκή στις 31 Αυγούστου στα Γιάννινα.

Στην πορεία θα κλειστούν και άλλα τρία με τέσσερα φιλικά παιχνίδια, για να μπορέσει ο κόουτς να μοντάρει την ομάδα και να τη φορτσάρει, καθώς μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, θα έχει γίνει η κλήρωση και παράλληλα θα είναι γνωστό και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 2 αποφάσισε να γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή είναι ανοιχτό το καυτό θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οι περισσότεροι του χώρου εκτιμούν ότι η πρεμιέρα θα μετατεθεί για τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Αργύρης Γιαννίκης θέλει μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου να μην γίνουν φιλικά, αλλά να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της τακτικής, που για να αφομοιώσουν οι παίκτες όλα όσα τους ζητάει, θέλουν κάποιο χρόνο και χωρίς την πίεση έστω και των φιλικών αγώνων, αφού τα αποτελέσματα και από τους φιλικούς αγώνες επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Τώρα προέχει η δουλειά και από 7 Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια με την εξής σειρά: ΠΑΣ – Λάρισα (7/8), ΠΑΣ – Παναιτωλικός (11/8), Παναιτωλικός – ΠΑΣ (18/8), ΠΑΣ – Παναχαϊκή (31/8), Λάρισα – ΠΑΣ (7/9).

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία

Η προετοιμασία στο Καρπενήσι συνεχίζεται χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, με όλους τους παίκτες να ακολουθούν το πρόγραμμα προετοιμασίας, σε ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο και με καλές κλιματολογικές συνθήκες. Είναι δε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία, όπου το πρόγραμμα προβλέπει και επίσκεψη για προσκύνημα στην Παναγία στο μοναστήρι της Προυσσούς. Είναι το καθιερωμένο τάμα, που γίνεται κάθε χρόνο από το 2013 από την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιαννίκης θα απουσιάσει την Κυριακή από το Καρπενήσι, λόγω του ότι πρέπει να διευθετήσει στην Αθήνα ένα προσωπικό του θέμα. Θα επιστρέψει πάλι τη Δευτέρα. Το πρόγραμμα της Κυριακής θα γίνει από τους συνεργάτες του.

Γιατί δεν προχώρησε με Μπαράλες

Για τα μεταγραφικά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και πάγωσε κάθε προσπάθεια για απόκτηση του Μπαράλες. Πηγές του ΠΑΣ λένε ότι ο αργεντινός παίκτης είναι διστακτικός να παίξει στη Σούπερ Λίγκα 2 και ψάχνει κάτι καλύτερο. Υπάρχει όμως και μια φημολογία στα Γιάννινα, για διαφωνία στους όρους του συμβολαίου και εκεί σκάλωσε η δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό