Αθλητικά

Δύσκολη η περίπτωση Μπαράλες λένε στον ΠΑΣ

Πέρα από το οικονομικό, ο αργεντινός επιθετικός το σκέφτεται να παίξει στη Β' Εθνική.

Γη και ύδωρ δίνει για την απόκτηση του Χερόνικο Μπαράλες ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, έλεγαν χθες πηγές της ομάδας, με ακριβό κόστος και δισταγμό του ποδοσφαιριστή να παίξει σε ομάδα Β’ Εθνικής. Πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Α’ Εθνική και τον προβληματίζει η πρόταση να παίξει στη Β’ Εθνική, και αν ακόμη υποτεθεί ότι τον καλύπτει και οικονομικά η πρόταση του ΠΑΣ. Βέβαια του προτάθηκε συμβόλαιο δύο ετών, για να επιστρέψει πάλι με τον «Άγιαξ» στη μεγάλη κατηγορία, αλλά επί του παρόντος ο ποδοσφαιριστής είναι διστακτικός να πει το «ναι» στους κυανόλευκους. Το θέμα Μπαράλες παραμένει στάσιμο, αλλά δεν κόπηκαν οι γέφυρες με τους παράγοντες του ΠΑΣ. Αν έχει τελικά θετική εξέλιξη, θα είναι πολύ σημαντική μεταγραφή για τον «Άγιαξ», που θα ισχυροποιήσει πολύ την επίθεση, με πολλές εναλλακτικές λύσεις για τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, αφού υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες όπως οι Κριζμάν, Ελευθεριάδης, Λεό, Ξύδας, Παμλίδης. Και με μια τέτοια μεταγραφή, θα ήταν και το κατάλληλο τάιμινγκ για να βγουν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν. Ο ΠΑΣ μπορεί να απέκτησε μέχρι τώρα τους Γαννίκογλου, Ζιούλη, Ράντοβατς, Ελευθεριάδη, Καρτάλη και να δοκιμάζει τους Οικονομόπουλο, Πανουργιά, αλλά θέλει και άλλες ενισχύσεις, ειδικά στον άξονα, για να δυναμώσει το ρόστερ και να γίνει ουσιαστικό και ποιοτικό.

Ο στόχος του πρωταθλητισμού και της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, που καθόρισαν οι Γιαννιώτες, απαιτεί δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Αν πάρει τον Μπαράλες, κλείνουν οι θέσεις για την επίθεση. Αν όχι, θα ψάξει για άλλον επιθετικό, συν ακόμη έναν κεντρικό χαφ και σέντερ μπακ. Για αναζήτηση αριστερού μπακ, στη θέση του Σεργκελασβίλι, που έπαθε ρήξη χιαστών, δεν βιάζονται, γιατί ο Γιαννίκης, πλην του Μπουκουβάλα που είναι σταθερή αξία, χρησιμοποιεί και τους Καρτάλη, Πήλιο στη θέση αυτή. Αν δει ότι μπορούν αυτοί να καλύψουν το κενό, τότε δεν θα κινηθούν για άλλον αμυντικό. Άλλωστε, από τον Μάρτιο θα έχει γυρίσει και ο Σεργκελασβίλι, ίσως και νωρίτερα. Η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες στο Καρπενήσι με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Στο πρόγραμμα μπήκαν και οι Ζιούλης, Πάντελιτς, που ήταν τραυματίες τον τελευταίο καιρό. Χθες στην πόλη της Ευρυτανίας είχε συννεφιά, ιδανικός καιρός για προπόνηση. Ο ΠΑΣ είναι για έβδομη χρονιά στο Καρπενήσι, πόλη στην οποία έχει αποκτήσει και πολλούς φίλους. Γι’ αυτό και στη χθεσινή προπόνηση ήταν εκεί και κάποιοι κάτοικοι της περιοχής που συμπαθούν τον δημοφιλή «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ειδήσεις – σχόλια από ΠΑΣ

Έχει γεμίσει λεωφορεία ομάδων στο Καρπενήσι, καθώς χθες ανέβηκε και ο Παναιτωλικός. Οι ομάδες Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΝΠΣ Βόλος, Λαμία, διαμένουν στο «Montana», η Λάρισα στο «Lecadin» και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Avaris». Το «Avaris» έχει δικό του γήπεδο για προπόνηση, δίπλα από το παλιό εργοστάσιο της «Πειραϊκής – Πατραϊκής» και έτσι ο ΠΑΣ το έχει πάντοτε στη διάθεσή του. Οι άλλες ομάδες προπονούνται στο ΔΑΚ Καρπενησίου, που έχει τρία γήπεδα με χόρτο. Στο AVARIS την άλλη εβδομάδα θα ανεβούν για προετοιμασία και οι ομάδες νέων Κ19 και Κ17 της ΑΕΚ.

– Η τοπική οικονομία του Καρπενησίου έχει κερδίσει πολλά από τον αθλητικό τουρισμό, αφού κάθε χρόνο κάνουν εκεί προετοιμασία πάνω από 30 ομάδες όλων των κατηγοριών και αθλημάτων, δεκάδες αθλητές, ενώ γίνονται και πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού θα πρέπει να το δουν καλύτερα και οι επιχειρηματίες των Ιωαννίνων.

– Την περασμένη Κυριακή, πριν πάει ακόμη ο ΠΑΣ, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου συναντήθηκαν οι παλιοί συμπαίκτες στα Γιάννινα Βελλίδης (Λαμία), με τους Αλέξη Μιχαήλ, Γιάκο, Καρανίκα (Λάρισα). Τώρα που πήγε και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Ευρυτανία, στο πρώτο ρεπό θα έχουν πολλά να πουν και να θυμηθούν οι παίκτες μεταξύ τους.

– Στο Καρπενήσι με την αποστολή του Πανιώνιου, είναι και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος, που ανήκει στο τεχνικό τιμ του «ιστορικού» και πέρσι ήταν στο τεχνικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Συνάντηση με Αυγενάκη

Χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας Super League 2 – Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχε συνάντηση για τα τηλεοπτικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης στο οικονομικό, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επεσήμανε δε τα τεράστια έξοδα, που έχουν να καλύψουν οι 26 ομάδες, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις, τα έξοδα διαιτησίας και τη φορολογία. Από την πλευρά του ο υφυπουργός δήλωσε πως η εισήγησή του για τα τηλεοπτικά είναι θετική, αλλά την απόφαση λαμβάνουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Πέτρας και Μενδώνη. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης των ομάδων Σούπερ Λίγκας 2 – Β’ Εθνικής, όπου θα επικυρωθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος 2019-20 και θα σταλεί για έγκριση στην ΕΠΟ και παράλληλα θα συζητηθεί και το καυτό θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Μιλόσεβιτς έκανε αρνητική εισήγηση για τον υπό δοκιμή βέλγο αμυντικό, ονόματι Γκλεν, και έτσι η πατρινή ομάδα δεν θα προχωρήσει στην απόκτησή του. Παράλληλα, ακυρώθηκε και η διεξαγωγή του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα με την ολλανδική Βίλεμ. Ο λόγος ματαίωσης του φιλικού αγώνα έχει να κάνει με την υπερβολική θερμοκρασία, που θα επικρατούσε την ώρα διεξαγωγής του αγώνα (14:30 ώρα Ολλανδίας), με αποτέλεσμα ο γιατρός της Βίλεμ να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή του φιλικού τη συγκεκριμένη ώρα.

– Παρελθόν αποτελεί από τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς) ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Άρης Καραμπέτσιος, που θα ενταχθεί στο προπονητικό τιμ του Πανσερραϊκού.

– Ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά Βασίλης Αμανατίδης για τον σχεδιασμό της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε ομάδα, που θέλει να κάνει 15 μεταγραφές κάθε χρόνο. Όμως, για να το πετύχεις αυτό, πρέπει, όταν ξεκινά ο σχεδιασμός, να πειστεί η διοίκηση ώστε να υπάρχει υπομονή. Θα γίνουν προσθήκες, αλλά θα είναι ουσιαστικές. Κινούμαστε για έναν ακόμα γκολκίπερ, ενώ έχουμε στα υπόψη μας κάποιους ποδοσφαιριστές που θα μας ενισχύσουν μεσοεπιθετικά. Επίσης, κοιτάμε και κάποιον δεξιό μπακ αν φύγει ο Ουές. Στην Ελλάδα οι ομάδες θέλουν να αγοράσουν τσάμπα. Αυτό δεν θα γίνει με εμάς. Έχουμε προτάσεις και για άλλους παίκτες, δεν είναι μόνο ένας. Ο προπονητής Γιάννης Τάτσης είναι γνώστης του αντικειμένου και έχει έναν κανόνα να παίζει πάντα ο καλύτερος. Στα αποδυτήρια υπάρχει δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αγρότες από επιλογή ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης