Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν για το γκολ του Ροσέρο
Αθλητικά

Νίκη με 3-2 του ΠΑΣ που πήρε και την Κηφισιά στη Β’ Εθνική

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με κορυφαίο τον Ροσέρο κέρδισε με σκορ 3-2 την Κηφισιά στο γήπεδο της Καισαριανής και την πήρε μαζί του στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Με το αποτέλεσμα αυτό κρίθηκαν και οι αγώνες των πλέι άουτ. Μένουν οριστικά Παναιτωλικός, Βόλος που κινδύνευαν και πέφτουν στη Β’ Εθνική ΠΑΣ και Κηφισιά. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν χαρίστηκε στους γηπεδούχους, έπαιξε για την αξιοπρέπεια και την Ιστορία του, και τους κέρδισε με 3-2, εκεί όπου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος διασύρθηκε με σκορ 4-2! Κορυφαίος του γηπέδου ο Ροσέρο που σημείωσε δύο καταπληκτικά γκολ του ΠΑΣ (το άλλο ο Μπεγκάλα), έτρεχε ασταμάτητα, είχε πολύ μεγάλο πάθος και έβαλε τη σφραγίδα του για τη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έκανε φέτος στα Γιάννινα. Αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες τα πήγαν καλά, ενώ πρώτη φορά είδαμε ένα ορθολογιστικό στήσιμο της ομάδας και σωστές επιλογές παικτών, με καλή τακτική, κάτι που πιστώνεται στον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, που έδειξε ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Πλην αυτού, ανακάτεψε την τράπουλα, άφησε βασικούς παίκτες στον πάγκο και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά που τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική θα αποτελέσουν τη βάση για την ενδεκάδα. Με εμφάνιση σαν τη σημερινή ο «Άγιαξ» δείχνει ότι αδίκησε φέτος τον εαυτό του. Η έλλειψη άγχους, αφού ήδη ο ΠΑΣ είναι στη Β’ Εθνική, έκανε τους παίκτες να παίζουν ελεύθερα και πρώτη φορά τους βγήκαν όλα όσα έκαναν στο γήπεδο. Γενικά ο ΠΑΣ σημείωσε μια νίκη που θα κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, δείχνοντας ότι τις ομάδες με τις βαριές φανέλες όλοι πρέπει να υπολογίζουν ακόμα και αν είναι στη Β’ Εθνική. Το παράπονο για τον κόσμο είναι ότι η ομάδα παίζει μπάλα μετά τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Αν έπαιζε έτσι και στα προηγούμενα παιχνίδια, σίγουρα θα είχε καλύτερη τύχη.
Η Κηφισιά ήταν αγνώριστη και τα βασικά της ατού δεν φάνηκαν. Ενδεχομένως και να υποτίμησαν οι παίκτες της τον ΠΑΣ και να μην έδωσαν την ανάλογη προσοχή. Σε αυτό συνετέλεσε και το γρήγορο γκολ με χτύπημα φάουλ που σημείωσε ο Νίκης στο 26’. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ο ΠΑΣ δεν αστειεύεται και οι ομάδες με βαριά φανέλα πάντα δαγκώνουν, ήταν αργά. Το άγχος βάρυνε τα πόδια, ενώ στάθηκε και άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια με τον Τετέι.
Στο 26’ ο Νίνης με φάουλ στη γωνία, αφού πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος έκανε το 1-0. Στη συνέχεια πανηγύρισε προκλητικά μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΣ, πεισμώνοντας περισσότερο τους Γιαννιώτες. Στο 36’ τακουνάκι του Κόντε στον Ροσέρο, ο τελευταίος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 53’ δυνατό σουτ του Τετέι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ και στο 64’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ που ακυρώθηκε για φάουλ. Σέντρα του Τετέι, κεφαλιά του Οζέγκοβιτς απέκρουσε ο Αθανασίου, ο Πρίτσας διεκδίκησε τη μπάλα από τον Λιάσο και την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ. Ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος αρχικά έδειξε σέντρα, αλλά με την υπόδειξη του VAR έκανε τον έλεγχο και ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Πρίτσα στον Λιάσο. Στο 70’ νέο δοκάρι της Κηφισιάς με κοντινό σουτ του Τετέι. Στο 74’ ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν τακουνάκι του Τζίνο στον Μπεγκάλα και αυτός με σουτ έκανε το 1-2. Στο 80’ ισοφάρισε σε 2-2 η Κηφισιά με εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς μετά από ανατροπή του Οζέγκοβιτς από τον Μπεγκάλα. Στο 90+3’, στις καθυστερήσεις ο Ροσέρο με σουτ μέσα από την περιοχή σφράγισε το σκορ σε 2-3, στέλνοντας την Κηφισιά στη Β’ Εθνική.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου (Μακεδονίας). δεν έκαναν λάθη και οι βοηθοί Ψαρής (Ζακύνθου), Μωυσιάδης (Γρεβενών).

ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Μπράτσος):Νικοπολίδης, Βαφέας, Σπίνος, Σολόα (82’ Γιόβανσιτς), Νίνης (46’ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης (41’ Γκόμπετιτς), Μιλίσεβιτς, Τεττέι, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος (70’ Σόρια), Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος (70’ Μπεγκάλα), Λιάσος, Κύρκος (67’ Μίνα), Τζίμας (67’ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88’ Παμλίδης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-1
20.00 Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0
20.00 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 2-3
20.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+6 αγώνες)

Πανσερραϊκός 35
Αστέρας Τρίπολης 35
ΟΦΗ 35
Ατρόμητος 34
Παναιτωλικός 33
Βόλος 32
—————————————————————–
Κηφισιά 28
ΠΑΣ Γιάννινα 22
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΙΟΥ
20.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports)
20.00 ΟΦΗ – Παναιτωλικός (COSMOTEsport )
20.00 Πανσερραϊκός – Κηφισιά (NOVAsports)
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (NOVAsports)

………………………

Σχετικά άρθρα

Τα δεδομένα του….νέου ΠΑΣ της Β’ Εθνικής

Η προετοιμασία του ΠΑΣ και ο ορισμός του Κουμπαράκη

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”