ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ιδανικός αυτόχειρας και φέτος ο Βίκος Φalcons

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Βίκος Φalcons δεν μπόρεσε να φτάσει στα τελικά των πλέι οφ για την άνοδο στην Elite League, γνωρίζοντας την ήττα από μια ομάδα, που δεν ήταν απλά στα μέτρα του, αλλά ήταν ξεκάθαρα ανώτερός της, σύμφωνα τουλάχιστον με την εικόνα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της National League 1.

Πέρυσι ήταν η Δόξα Λευκάδας αυτή, που του έβαλε τέλος στην ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο. Φέτος ήταν τα Τρίκαλα Basket, που τον έριξαν στο καναβάτσο. Μια ομάδα, που την προηγούμενη Τετάρτη «σκόρπισε» στο Νέο Κλειστό, κερδίζοντάς την με διαφορά 27 πόντων. Η ήττα το Σάββατο στα Τρίκαλα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ξύπνησε τους εφιάλτες της προηγούμενης χρονιάς, που δυστυχώς έγιναν πραγματικότητα  το απόγευμα, με την ομάδα του Κώστα Δελέγκου να γνωρίζει την ήττα με 67-73.
Και να φανταστεί κάποιος, ότι το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Βίκος προηγήθηκε με 12 πόντους, ανεβάζοντας στη συνέχεια τη διαφορά και στο +16. Όταν, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά και τα σουτ από την περιφέρεια δεν έβρισκαν στόχο, ο Βίκος άρχισε να βγαίνει από τα νερά του. Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο τα Τρίκαλα έδειχνα να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς οι παίκτες του Βίκου σταμάτησαν να σουτάρουν και προσπαθούσαν να φτάσουν στο καλάθι μόνο μέσα από τη ρακέτα. Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Ιβόσεφ λίγο πριν τη λήξη, έδειξε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά με έναν παίκτη δεν πας πουθενά σήμερα στο μπάσκετ, όσο ποιοτικός κι αν είναι.
Την ίδια τύχη με τον Βίκο είχε και το έτερο φαβορί της κατηγορίας, ο Εθνικός Λιβαδειάς, που ηττήθηκε στην έδρα του από τη Νήαρ Ηστ, που θα διεκδικήσει με τα Τρίκαλα Basket μία από τις θέσεις στην Elite League.
Πρώτος σκόρερ για τον Βίκο ο Ιβόσεφ με 25 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν και ο Χείλαρης με 12. Για τους νικητές τη μεγάλη ζημιά και σε αυτό το παιχνίδι έκανε ο Αναγνωστόπουλος με 23 πόντους, ενώ 19 πέτυχε ο Τσιαβές.
Τα δεκάλεπτα: 28-16, 40-37, 52-50, 67-73.
Βίκος Φalcons (Δελέγκος): Ivosev 25 (1), Τσιλούλης 6, Χείλαρης 12 (2), Μαυρογιάννης 4, Πάτρας 2, Παπαδάκης, Σπυριδονίδης 4, Αναγνωστάκης 6, Τάταρης 8.
Τρίκαλα Basket (Γιαπλές): Βαβάτσικος 4, Αναγνωστόπουλος 23 (2), Νέσης 9 (1), Τσιαβές 19 (2), Αργυρούλης 4, Κολότσιος 11 (3), Siladi 3, Πρέκας, Μπουργάνος.

Σχετικά άρθρα

Στη μάχη των πλέι οφ ανόδου στην Elite League ο Βίκος Φalcons

Με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ο Βίκος Φalcons

Ο Κώστας Δελέγκος νέος προπονητής του Βίκος Φalcons