Η Θύελλα Κατσικά κατέκτησε και φέτος το Κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ
Αθλητικά

Ο απόηχος από τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣΗΠ ήταν και φέτος μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους 1500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο στάδιο “Ζωσιμάδες” και σε πάρα πολλούς θεατές που τον είδαν από την απευθείας μετάδοση που έκανε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΗΠΕΙΡΟΣ TV1.

Καλύτερη η Θύελλα Κατσικά, κέρδισε δίκαια με σκορ 5-2 τη Θύελλα Ελεούσας και κατέκτησε το Κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Οι ίδιες ομάδες βρέθηκαν και πέρυσι αντιμέτωπες, στις 30 Απριλίου 2023, με νικήτρια την ομάδα του Κατσικά με σκορ 1-0 με γκολ στο 60ο λεπτό του Θανάση. Ο φετινός τελικός κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο όπου το σκορ ήταν 5-0 υπέρ της Θύελλας Κατσικά με τα γκολ που σημείωσαν οι Τουρμούσογλου, Σκανδάλης (2), Βασιλάκης και Άγγελος Παππάς. Η Ελεούσα αιφνιδιάστηκε από την αρχή, δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ και αυτό ήταν ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ, στον αγωνιστικό και ψυχολογικό τομέα. Έβγαλε αντιδράσεις στην επανάληψη όπου μείωσε το σκορ σε 5-2 με τα γκολ που σημείωσαν οι Τσάγκας και Γεωλδάσης.
Η νίκη ήταν δίκαια για τη Θύελλα Κατσικά που ήταν εμφανώς ανώτερη από την αντίπαλό της. Φάνηκε η ποιότητα στο ρόστερ που προκύπτει και από τη διαφορά των δύο κατηγοριών που χωρίζει τις δύο ομάδες. Αρκετός κόσμος ήταν στις εξέδρες του σταδίου “Ζωσιμάδες”, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Στέφανος Σίντος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, οι αντιδήμαρχοι του δλημου Ζίτσας Δημήτρης Δημητρίου και Βασίλης Χαρλάς, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι. Σύσσωμο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΗΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Βρακά. Μάλιστα ο κ. Βρακάς έκανε και την απονομή του Κυπέλλου στον αρχηγό της Θύελλας Χρήστο Σκανδάλη, ο οποίος ψηφίστηκε και ως MVP του τελικού με την καλή εμφάνιση και τα δυο γκολ με υποδειγματικές εκτελέσεις πέναλτι. Στις εξέδρες ήταν και πολλά παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου της περιοχής. Οι δύο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας παιδιά των ακαδημιών τους. Επίσης, ποδοσφαιριστές και διαιτητές, όπως και οι προπονητές είχαν φορέσει ειδικές φανέλες με συνθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και των γυναικοκτονιών. Το ποδόσφαιρο ως μία πολύ σημαντική κοινωνική εκδήλωση έστειλε τα δικά του μηνύματα προς την κοινωνία.
Ποδοσφαιρικός πολιτισμός επικράτησε σε όλες τις εκδηλώσεις πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού, μεταξύ των δύο ομάδων. Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι είχαν να χωρίσουν μόνο 90 λεπτά ποδοσφαιρικής δράσης στον αγωνιστικό χώρο και τίποτα περισσότερο. Ήταν ξεχωριστή η στιγμή όταν οι παίκτες της Θύελλας Κατσικά και ο προπονητής Νίκος Γκούρας, σχημάτισαν αψίδα έξω από την καταπακτή και μέσα από αυτή πέρασαν ο προπονητής Ανέστης Ζώης και οι παίκτες της Θύελλας Ελεούσας υπό τα συνεχή χειροκροτήματα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α κατηγορία της ΕΠΣΗΠ.

Η Θύελλα Ελεούσας όπως παρατάχθηκε στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες τίμησαν παλιούς ποδοσφαιριστές και παράγοντες για την προσφορά τους στις ομάδες και γενικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τιμήθηκαν ο παλιός πρόεδρος της Θύελλας Κατσικά Αναστάσιος Μπλάτζος, ο παλιός παράγοντες και ποδοσφαιριστής Λευτέρης Λισγάρας και ο θρυλικός άσσος Χρήστος Τάσσης γνωστός και ως Λέτσιος στον κόσμου του ποδοσφαίρου, Από πλευράς Θύελλας Ελεούσας τιμήθηκαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές Γιώργος Ντάσιος, Θανάσης Τζιάλλας, Νίκος Βότσικας, Βασίλεις Λώλας, Βασίλειος Μπλέτσας, Παναγιώτης Λώλης, Βασίλειος Μούτας, Δημήτριος Βασιλείου. Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν αντίστοιχα οι πρόεδροι των ομάδων Αλέξανδρος Βαρτζιώτης και Γιάννης Τασιούλας. Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των δύο ομάδων τιμώντας την ιστορία τους. Είναι αξίωμα ότι όποιος δεν τιμά την ιστορία του είναι σαν να διαγράφει ένα κομμάτι από τη ζωή του. Το παράδειγμα αυτό πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι οι ομάδες θα πρέπει να φροντίσουν για την καταγραφή της ιστορικής τους διαδρομής. Μπορούν να καταγράψουν τα ονόματα των προέδρων, των προπονητών, των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών, να συγκεντρώσουν παλιές φωτογραφίες και ότι άλλο ιστορικό στοιχείο υπάρχει (κύπελλα, λάβαρα, δημοσιεύματα κλπ) ώστε να υπάρχει κάτι καταγεγραμμένο για τις επόμενες γενιές και το υλικό να υπάρχει κάπου καταχωρημένο ως μια ιστορική έκθεση της κάθε ομάδας. Πολλά πράγματα μπορούν και να ψηφιοποιηθούν ώστε να διατηρηθεί η ιστορική ταυτότητα των ομάδων.
Οι δύο Θύελλες έχουν και άλλο δρόμο μπροστά τους. Η κυπελλούχος έχει τρία κρίσιμα παιχνίδια όπου θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά των 3 βαθμών από τη γραμμή του υποβιβασμού για την παραμονή της στην Γ Εθνική κατηγορία. Αύριο θα υποδεχθεί στο γήπεδο Κατσικά τον Βατανιακό Κατερίνης, στη συνέχεια θα παίξει στα Τρίκαλα και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Λιανοκλαδίου Φθιώτιδας. Για τον λόγο αυτόν οι παίκτες πανηγύρισαν μόνο στο γήπεδο την κατάκτηση του Κυπέλλου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στα σπίτια τους. Αν αύριο όλα πάνε καλά στον αγώνα με τον Βατανιακό, θα γίνει και το γλέντι της κατάκτησης του τίτλου.
Η Θύελλα Ελεούσας κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΗΠ και θα λάβει μέρος στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΟ, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι χωρισμένες σε ομίλους των 7 ομάδων και θα δώσουν από έναν αγώνα μεταξύ τους. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τη βαθμολογία αυτών των αγώνων θα ανέλθει στην τρίτη κατηγορία. Η Θύελλα Ελεούσας θα δώσει τη μάχη ανόδου με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας/Λευκάδας, Κέρκυρας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Καστοριάς.
Ο τελικός ανήκει πλέον στο παρελθόν. Για την ιστορία να αναφέρουμε και τις συνθέσεις των δύο ομάδων.
Θύελλα Κατσικά (Νίκος Γκούρας): Θεμελής, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Ντόντης (60΄ Πολυχρόνης), Βασιλάκης, Πότσης (72΄ Πάκος), Σκανδάλης, Εμβραίζογλου (60΄ Γούλας), Κωσταμένας, Τουρμούσογλου (72΄ Μπλέτσας), Παππάς (60΄ Ρίζος).
Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Κοτίκας, Μαρμούτας, Νάσιος, Μαλλάτος, Παλαιοχώρης (46΄ Τσάγκας), Μουχάνης, Παπαρούνας Αθ. (46΄ Παπαρούνας Σ.), Μπουκουβάλας, Νούγιας (77΄ Έξαρχος), Βελτσίστας (77΄ Γεωδλάσης), Κεφάλας (46΄ Πασχάλης).

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (19/4/2024)

Σχετικά άρθρα

Καταιγίδα η Θύελλα Κατσικά 4-0 τον Βατανιακό Κατερίνης

Στα ντέρμπι θα κριθεί ο τίτλος στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΗΠ

Οι…πρωταθλητές χειμώνα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος