Αθλητικά

Περιμένοντας στα Γιάννινα ….επενδυτές που ακόμα δεν φάνηκαν!

Το ενδιαφέρον στον ΠΑΣ Γιάννινα εστιάζεται πλέον στο τι θα γίνει στην επόμενη ημέρα, καθώς αγωνιστικά δεν υπάρχει κάποιος στόχος από το να τελειώσει η ομάδα με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα.

Θα βρεθεί αγοραστής για να αναλάβει την ομάδα και να κλείσει η εποχή Χριστοβασίλη ή θα πορευτεί για αρκετό καιρό στο σκοτάδι και στην αβεβαιότητα; Και αν δεν βρεθεί υποψήφιος αγοραστής θα συνεχίσουν οι αδελφοί Χριστοβασίλη; Και αν μείνουν μπορούν να διαχειριστούν όπως αρμόζει την ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό και παράλληλα να καλυφθούν τόσες ανοιχτές υποχρεώσεις που υπάρχουν με τα ελάχιστα έσοδα της Β’ Εθνικής; Πλέον δεν θα υπάρχουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και παραπάνω, έσοδα της Σούπερ Λιγκ μετά τον υποβιβασμό. Ούτε υπάρχουν προς πώληση άλλοι ποδοσφαιριστές για να αποφέρουν έσοδα. Η κότα που γεννούσε τα χρυσά αυγά πλέον δεν υπάρχει. Ο κόσμος αναρωτιέται τι θα συμβεί από εδώ και πέρα μέσα από μια σκληρή πραγματικότητα που θα προκύψει αν δεν βρεθεί λύση με έναν νέο και δυνατό οικονομικά επενδυτή.
Υπάρχουν διάφορες φήμες για πιθανή ενασχόληση κάποιων επιχειρηματιών, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι ορατό στους ορίζοντες. Αν υπάρξει λύση, θα είναι με επιχειρηματία εκτός Ιωαννίνων. Δυστυχώς, με αυτό το τοξικό κλίμα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τις σκιές για παράγκες, ελεγχόμενη διαιτησία και όσα άλλα ακούγονται και καταγγέλλονται μεταξύ παραγόντων και ομάδων, ένας σωστός επιχειρηματίας το σκέφτεται πολύ να μπει σε αυτόν τον χώρο και να επενδύσει χρήματα, αν δεν έχει κάποιον άλλον ιδιαίτερο λόγο, είτε να επενδύσει στην Ήπειρο και σε άλλους τομείς είτε να του αρέσει το ποδόσφαιρο είτε να θέλει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κοινωνικό προφίλ μέσω της μεγάλης προβολής που προσφέρει ο χώρος.
Φαίνεται ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα θα τραβήξει ακόμα πολύ. Μέχρι τη λήξη της σεζόν, αν δεν βρεθεί λύση είναι δύσκολο να μείνουν και τυχόν ποδοσφαιριστές που θέλουν να συνεχίσουν και στη Β’ Εθνική ενώ λήγουν τα συμβόλαιά τους και επίσης θα είναι δύσκολο με τα πενιχρά έσοδα της Β’ Εθνικής να κρατήσει παίκτες που δεν λήγουν τα συμβόλαια αλλά οι αποδοχές είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η επόμενη ημέρα φαίνεται δύσκολη και αβέβαιη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που περνά πάλι μια από τις μεγάλες δοκιμασίες της Ιστορίας του.

Σχετικά άρθρα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ

Η προετοιμασία του ΠΑΣ και η περίπτωση Εραμούσπε

Βαγγέλης Γυφτόπουλος