ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τρια κύπελλα για τον ΠΑΣ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας έως 14 ετών

Κυπελλούχοι αναδείχτηκαν οι αθλητές του ΠΑΣ Γιάννινα Άγγελος Τσίπης και Χαρά Χριστέα στο ευρωπαϊκο κύπελλο ξίφους μονομαχίας έως 14 ετών, που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα τις 16 και 17 Μαρτίου.

Ο Άγγελος Τσιπης, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε στην ημιτελίκη φάση με σκορ 12-11του Αμερικανού James Ayotte και στον τελικό κέρδισε με σκορ 15-12 τον Πολωνό Krzysztof Sadowy, κατακτώντας το κύπελλο ανάμεσα σε 49 αθλητές από 12 χώρες.
Στα κορίτσια, ανάμεσα σε 56 αθλήτριες, η Χαρά Χρηστέα ήταν επίσης εξαιρετική. Στην προημιτελική φάση επιβλήθηκε της Ισραηλινής Tamag Almog με 15-14, στον ημιτελικό της Ελληνίδας Μαργέτας Ταντσοπούλου με 15-14 και στον τελικό της αθλήτριας από την Σερβία Magdalena Cika με σκορ 15-12, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση και το δεύτερο ευρωπαϊκό κύπελλο για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Κυπελλούχος αναδείχτηκε και η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στα αγόρια. Η ομάδα, που την προηγούμενη αθλητική χρονιά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια παμπαίδων, αποτελούμενη από τους Άγγελο Τσίπη, Νικόλαο Μιχάλη, Νικόλαο Σούκερα και Λάμπρο Καρίνο, επιβλήθηκε στην προημιτελική φάση της ομάδας της Κύπρου με σκορ 45-16, στα ημιτελικά της μεικτής ελληνικής ομάδας του Ο.ΞΙ.Φ και Λύγκα με σκορ 45-36 και στον τελικό της ομάδας της Ρουμανίας με σκορ 45-23.
Σειρά για τους αθλητές του ΠΑΣ Γιάννινα, που επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι βρίσκονται σταθερά στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων με το μέλλον να τους ανήκει, έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 16 Απριλίου, όπου η Ναυσικά Δημοσθένους θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα Νεανίδων ως πρώτη στο ranking της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Σχετικά άρθρα

Στο Παγκόσμιο Νεανίδων Ξιφασκίας η Ναυσικά Δημοσθένους

Πρωταθλητής παμπαίδων στο ξίφος μονομαχίας ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ξιφασκία – Στα Γιάννενα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων