Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν το πολύτιμο γκολ του Αθανασιάδη (φωτό Λαμπρινή Σταμούλη)
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ο ΠΑΣ 1-0 τον Παναθηναϊκό με γκολ του Κλάους

Μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 επί του Παναθηναίκού σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια ο δρόμος θα είναι ανηφορικός μέχρι το τέλος, αλλά η νίκη αυτή δίνει ελπίδες και οπλίζει με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Πετράκη, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Θα τη χαρακτηρίζαμε ως χρυσή νίκη, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας στη μάχη της παραμονής.

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ήταν ο Κλάους Αθανασιάδης που με καταπληκτική κεφαλιά στο 74′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή την φορά ο Μακεδόνας στράικερ έστειλε τη μπάλα στη γωνία, αφού νίκησε στον αέρα τον Κολοβέτσιο, ενώ στο 34′ η καρφωτή κεφαλιά που έπιασε από απόσταση αναπνοής σημάδεψε το σώμα του Διούδη. Με τις φάσεις αυτές, που ήταν οι σημαντικότερες του αγώνα, ο Αθανασιάδης αναδεικνύεται ως το πρόσωπο του αγώνα. Μακάρι να σπάσει η γκίνια και να σκοράρει όπως παλιότερο, αφού είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Ο ΠΑΣ έπαιξε με αποφασιστικότητα, σωστές τοποθετήσεις, με απλότητα στο παιχνίδι του και με σωστή διάταξη στο γήπεδο από τον Πετράκη. Από την αρχή ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού και κέρδισε δίκαια, κάτι που παραδέχτηκε και ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου που πίεσε ψηλά ο Παναθηναϊκός, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα μπορούσε να βάλει και ένα δεύτερο γκολ, γιατί είχε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις για να μη υπήρχε το καρδιοχτύπι στο φινάλε, όπου και ο Κομίνης έδινε σφυρίγματα στον Παναθηναϊκό και τον έβαζε στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός, έδειξε και στα Γιάννινα, ότι δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Στάθηκε άτυχος, γιατί με το ξεκίνημα του αγώνα τραυματίστηκαν οι Κουλιμπαλί, Ινσού και βγήκαν από το παιχνίδι, αλλά ποτέ ένα παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από 2 ποδοσφαιριστές. Αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 87’ με τον Γιόχανσον που σούταρε μέσα στην περιοχή και απέκρουσε ο Βελλίδης, καμία άλλη φορά δεν απείλησε τον ΠΑΣ. Ωστόσο είναι Παναθηναϊκός, που έχει κάποιους παίκτες να κάνουν τη ζημιά, όπως λίγο έλειψε να γίνει με την προαναφερθείσα φάση. Όμως οι παίκτες του ΠΑΣ δεν επέτρεψαν ούτε μια φορά στους παίκτες του τριφυλλιού να βρουν διαδρόμους και να γίνουν απειλητικοί. Ο Πετράκης είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και διαμόρφωνε την τακτική ως αντίδοτο στις κινήσεις Δώνη και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα.

Με παλμό και υπομονή

Συγκλονιστικός και ο κόσμος του ΠΑΣ που είχε παλμό, υπομονή και βοήθησε την ομάδα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι Γιαννιώτες στις δύσκολες στιγμές πάντα στηρίζουν την ομάδα τους. Το ίδιο θα γίνει και στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν τι σημαίνει Ζωσιμάδες!

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κριζμάν και δεν θα παίξει με τον Ατρόμητο. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός στο 69’ είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και επιζητούσε μάλλον την 2η κίτρινη κάρτα και γι’ αυτό κλότσησε μπάλα από τον πάγκο!

Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ πήγαν καλά. Ο Αθανασιάδης είναι ο κορυφαίος, ενώ πολλή καλή απόδοση είχαν οι Βελλίδης (φτάνει η απόκρουση που έκανε στο σουτ του Γιόχανσον από τα 5 μέτρα), Νικολιάς, Κριζμάν, Κάστρο (δεν ξεκίνησε καλά αλλά έστρωσε στη συνέχεια), Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (ήταν ο μοναδικός που κρατούσε μπάλα στο κέντρο), Μιχαήλ, Σκόνδρας. Ο Μάνος προσπάθησε αλλά ήταν στενά μαρκαρισμένος, δεν πήρε πολλές μπάλες και δεν φάνηκε τόσο πολύ. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Διούδης, Γιόχανσον, Μαυρομάτης.

ΤΟ ΓΚΟΛ
73’: Ο Νικολιάς σεντράρει από αριστερά, ο Αθανασιάδης κερδίζει κατά κράτος τον Μαυρομμάτη, πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και νικά αυτή τη φορά τον Διούδη, 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
8′: Μακρινό σουτ του Στάικου, σε κόρνερ διώχνει ο Βελλίδης.
23′: Σουτ του Νικολιά από θέση μέσα αριστερά, μπλοκάρει εύκολα ο Διούδης.
34′: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κριζμάν σεντράρει από δεξιά, κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη, αλλά ο Διούδης αντιδρά εντυπωσιακά και αποκρούει κρατώντας το μηδέν στην εστία του.
63′: Σουτ του Μάνου από πλάγια δεξιά, κοντράρει η μπάλα στον Παντελάκη και κόρνερ για τον ΠΑΣ. Εκτελεί ο Γιάκος από δεξιά, κεφαλιά του Σκόνδρα, ψηλά άουτ η μπάλα.
87′: Ο Γιόχανσον δέχεται την πάσα του Καμπετσή, σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, σε κόρνερ διώχνει ο Βελλίδης. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟ στο ματς ήταν αυτή.
ΚΑΚΟΣ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ
Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) ήταν κακός και δικαιολογημένα τα παράπονα των Γιαννιωτών. Αν κάνουν τέτοιες διαιτησίες διεθνείς ρέφερι, είναι για κλάματα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Έδωσε αρκετά σφυρίγματα στον Παναθηναϊκό που δεν έπρεπε και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Επίσης στο 63’ χαρίστηκε την 2η κίτρινη κάρτα στον Μπουζούκη που απέκρουσε εσκεμμένα τη μπάλα με το χέρι. Οι βοηθοί του Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) τα πήγαν καλά. Τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κριζμάν (21’), Μάνος (47’) – Μπουζούκης (43’), Χατζηθεοδωρίδης (61’). Στο 93’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ενώ ήταν στον πάγκο ο Κριζμάν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο, Γιάκος (89’ Σιόντης), Κριζμάν (69’ Λεό), Αθανασιάδης, Μάνος (80’ Βιδάλ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί (7’ λ.τρ. Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα (20’ λ.τρ. Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Στάικος, Χατζηγιοβάνης (75’ Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος