Απόψεις

Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας

Δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε πως σώνει και καλά πρέπει να γίνει ο κόμβος του Δρίσκου στην Εγνατία, ανεξαρτήτως κόστους και κατασκευαστικών δυσκολιών, ειδικά από τη στιγμή που με λιγότερα χρήματα μπορεί να βρεθούν και καλύτερες λύσεις.

Από την άλλη, όμως, το έγγραφο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Δεν μπορείς να συμπεριλαμβάνεις στα επιχειρήματά σου το ότι «τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής είναι ιδιαίτερα χαμηλά για να δικαιολογήσουν σε τόσο μικρή απόσταση δύο κόμβους», όταν στα Γρεβενά έχουν κατασκευαστεί τρεις κόμβοι σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων. Εκτός κι αν όταν μετρούσαν τα κυκλοφοριακά δεδομένα των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, διαπίστωσαν ότι για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, με τριτοβάθμιο νοσοκομείο, πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο και πλήθος άλλων υπηρεσιών αρκεί ένας κόμβος (ο Θεός να τον κάνει) και για τα Γρεβενά των 30.000 ατόμων τρεις κόμβοι.

Θα το βρει μπροστά του

Από την άλλη, μάλλον εύκολη είναι η υπόσχεση, που δίνει εμμέσως ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, και το επισημαίνουμε, γιατί δε μας έχει συνηθίσει. Όπως πολύ καλά γνωρίζει, το ζήτημα του κόμβου στον Δρίσκο έρχεται από μακριά και δεν είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η μοναδική που πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν το άγγιξε και απλώς τώρα επανήλθε. Και πολλοί μπορούν να πουν και για προεκλογικούς λόγους. Οπότε, ας μην το πολυσηκώνει το θέμα, γιατί αύριο-μεθαύριο θα το βρει μπροστά του.

Σχετικά άρθρα

Στον παραχωρησιούχο το αίτημα για ημικόμβο στον Δρίσκο

Αποστόλης Τζελέτας

Παίρνει πάνω του τον κόμβο στον Δρίσκο

Αποστόλης Τζελέτας

Από το ολότελα… καλή και η βελτίωση