Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στον παραχωρησιούχο το αίτημα για ημικόμβο στον Δρίσκο

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον παραχωρησιούχο η κατασκευή του ημικόμβου στον Δρίσκο, παρείχε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη κατά τη συνάντησή τους στα Γιάννενα.

«Η παραχώρηση μας επιτρέπει να συζητήσουμε και άλλα πράγματα, όπως η σύνδεση με την περιοχή του Περάματος. Αυτές οι απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα», ανέφερε ο κ. Ταχιάος αρχικά και σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε πως υπάρχει εμπειρία συζήτησης με τους παραχωρησιούχους και το θέμα θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα συζήτησης μετά τις σήραγγες.
Στη συζήτηση, που προηγήθηκε, ο κ. Καχριμάνης είχε κάνει γνωστή την ύπαρξη προμελέτης, ενώ στις δηλώσεις του ανέφερε πως η Περιφέρεια είχε προετοιμαστεί για να κάνει το έργο και μόνη της, καθώς το κόστος δεν είναι μεγάλο.
Συζήτηση έγινε και για τα άλλα έργα, που αφορούν οδικούς άξονες, όπως ο δρόμος Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα και η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, χωρίς να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση. «Δε φεύγω χωρίς σχέδια από εδώ. Είναι στο χέρι μας να βρούμε λύση για τη δυτική πλευρά της Ηπείρου και την βόρεια παράκαμψη του Αμβρακικού. Θα βρεθεί λύση. Δε γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλουν τον χρόνο τους τα έργα αυτά», είπε και στη συνέχεια ουσιαστικά επανέλαβε τη φράση του περί «λεφτόδεντρων», που δεν υπάρχουν, λέγοντας ότι «οι πόροι είναι πεπερασμένοι και οι απαιτήσεις είναι αμέτρητες».
Προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την Ήπειρο είναι ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά. Το έργο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του έτους, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρο ότι μέσα στον χρόνο θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Κλείνει για προληπτικό έλεγχο η σήραγγα «Μαλακάσι Α»

Αποστόλης Τζελέτας