Το σπίτι της Φερενίκης Καλούδη, όπως ήταν πριν την αναπαλαίωσή του από τον δήμο Ιωαννιτών
Απόψεις

Εξαιτίας της αδιαφορίας μας

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον επί 30 χρόνια προσωπικό της γιατρό, τον Μιχάλη Παππά, που πήρε τον λόγο στην εκδήλωση, και είπε ότι, αν κάποιος θέλει να αφήσει την περιουσία του στην πόλη, ακούγοντας όλα αυτά, ποτέ δεν θα το κάνει.

Τη Δευτέρα στην αίθουσα Δημ. Χατζής στα παλιά σφαγεία τιμήθηκαν από τον δήμο άλλες δυο ευεργέτιδες της πόλης, δυο εξαιρετικές Γιαννιώτισσες, η Ισμήνη Τζαβέλλα και η Νίκη Καλούδη. Να είναι καλά η δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη, που πήρε στα χέρια της την υπόθεση των κληροδοτημάτων –μια ιστορία που μας πληγώνει αφάνταστα. Μια θλίψη μας διακατείχε, όταν αφήναμε την αίθουσα εκείνο το βράδυ. Και μια σκέψη γυρόφερνε διαρκώς στο μυαλό, που προερχόταν από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουμε τους ευεργέτες. Έδωσαν τα υπάρχοντά τους για μας, κι εμείς, αντ’ αυτής της μεγάλης αγάπης τους για τον τόπο, αφήνουμε τις περιουσίες τους στην τύχη.

Πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι δυο τους και στα σπίτια τους συνέβησαν  λεηλασίες, ληστείες και όλα τα κακά. Ακόμη και ο τάφος της Νίκης Καλούδη, που ανέλαβε να τον σχεδιάσει ο αείμνηστος Γιώργος Παρλαπάς, είναι σε κακή κατάσταση. Θλίψη, επίσης, για το γεγονός ότι εμείς που ζήσαμε πολλά κοντά της, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε πως τίποτα από τόσα πολύτιμα δικά της αντικείμενα δεν υπάρχουν σήμερα. Έγιναν καπνός… Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον επί 30 χρόνια προσωπικό της γιατρό, τον Μιχάλη Παππά, που πήρε τον λόγο στην εκδήλωση, και είπε ότι, αν κάποιος θέλει να αφήσει την περιουσία του στην πόλη, ακούγοντας όλα αυτά, ποτέ δεν θα το κάνει.

Σχετικά άρθρα

Πρώτο μέλημα η διάσωση, στόχος η επανάχρηση

Μπαίνουν σε σειρά τα κληροδοτήματα των Αγαθοεργών

Γεωργία Χαλάτση

Σύντομα τα «αποκαλυπτήρια» για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Γεωργία Χαλάτση