Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|

Από τη "Φεύγουσα Κόρη" στο "Μικρό μου Πόνι"

Ήρθε «η φεύγουσα κόρη» με την ψυχή της στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και χάρισε στο γιαννιώτικο κοινό λίγη από την αύρα της, πολλή από την ομορφιά της κι ακόμη πιο πολύ από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Η φεύγουσα κόρη -όσοι θυμούνται την καταπληκτική ηθοποιό στην ομώνυμη παράσταση- δεν είναι άλλη από τη Ρηνιώ Κυριαζή, που, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στο έργο του πολυβραβευμένου ισπανού θεατρικού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα «Το μικρό μου πόνι».

Όταν γράφει κανείς για μια θεατρική παράσταση που τον συνεπήρε, κάποιος μπορεί να πει ότι υπεισέρχεται ο προσωπικός παράγοντας. Αλλά, τότε, έχει να αντιτάξει, απέναντι σε οποιαδήποτε σχόλια, την απήχηση που είχε το έργο στο κοινό της Αθήνας, τις πολύ καλές κριτικές που πήρε, αλλά και την άποψη του γιαννιώτικου κοινού.

Οι συντελεστές της παράστασης πήραν στα χέρια τους ένα έργο με το θέμα, που κυριαρχεί στην εποχή μας, τον σχολικό εκφοβισμό και το απογείωσαν. Πρόκειται για τη σκληρή ιστορία ενός ζευγαριού, που το παιδί τους πέφτει θύμα bullying στο σχολείο του. Δυο εργαζόμενοι άνθρωποι, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα -μπορεί να είναι οι διπλανοί μας- που τους ξεφεύγει ο χρόνος και χάνονται στο καθημερινό άγχος.

Όσο για τους Γιαννιώτες, έφευγαν από το Πνευματικό Κέντρο, μετά την παράσταση, γεμάτοι προβληματισμούς για το πόσο ανέτοιμοι είναι όλοι να κρίνουν το διαφορετικό και πόσο έτοιμοι να κρίνουν τους άλλους, όταν το πρόβλημα δεν τους αγγίζει. Πόσος φόβος μπορεί να κρύβεται μέσα στις σχέσεις των ανθρώπων, από το κρεβάτι τους μέχρι τις δουλειές τους, την έξοδό τους, τις πλατείες, τις σχολικές αυλές. Συζητούσαν τόσο για το κοινωνικό μήνυμα που έβγαινε από την υπόθεση του έργου, όσο για τις ερμηνείες των δυο ηθοποιών και την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη.

Τα θετικά σχόλια είχαν την ξεχωριστή τους σημασία γι’ αυτή τη βραδιά της παράστασης, καθώς, όλα όσα είχαν προηγηθεί, είχαν κουράσει τους θεατές, που βρέθηκαν να παρακολουθούν έναν άχαρο κύκλο ομιλιών, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας.

Πάντως, ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΔΗΠΕΘΙ και τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε μια τόσο καλή παράσταση.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...