ΦΩΤΟ: Λαμπρινή Σταμούλη
Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με «φρέσκια» διοίκηση και σε κλίμα αισιοδοξίας

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά, αλλά και η δεκαετία που ξεκινά, θα αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση στη χώρα αλλά και ειδικότερα στον κλάδο των μηχανικών που επλήγη ιδιαίτερα κατά τη δεκαετή κρίση, το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το βράδυ της Πέμπτης.

Μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου από ολόκληρη την Ήπειρο αλλά και εκπρόσωποι αρχών και φορέων αντάλλαξαν ευχές και δεσμεύθηκαν για συνέργειες με στόχο την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννης Λυκοτραφίτης τόνισε ότι για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, είναι απαραίτητη η συνένωση δυνάμεων, η συναντίληψη και η κοινή δράση στην αντιμετώπιση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

«Ως ΤΕΕ φιλοδοξούμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση, όπως και διαχρονικά επιχειρούμε, για τη συνεχή στήριξη των συναδέλφων μελών μας στην άσκηση του ρόλου τους και για την άσκηση,υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, του θεσμικού μας ρόλου ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου της πολιτείας», σημείωσε.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Μάλιστα, ο κ. Αλμπάνης ζήτησε τη στήριξη του ΤΕΕ/ΤΗ αφενός για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία «έχει δρόμο», όπως ανέφερε, αλλά και για το ζήτημα της εξίσωσης των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

Σχετικά άρθρα

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

ΤΕΕ/ΤΗ: Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης